Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażonaosoba

przerażenie...

Polecane posty

Gość dziewczyno czy do ciebie
dociera wogółe jak jest z tobą żle ? Ja jestem przerażona , cały świat zły , Polska zła , matka i babka złe a ty jedyna jesteś normalna , lecz się póki jeszcze czas

Gość przerażonaosoba
Jedyne co w mojej sytuacji pozotaje (oprócz oglądnięcia kolejnego odcinka Aletrnatywy 4). to... wbicie wielkiego noża rzeźnickiego przed lekcjami w tablicę w planem i rozmazanie krwi na tej tablicy albo w ogóle wymazanie wszystkiego krwią tu czy tam... nie wiem... albo rozlanie butelki czerwonej na podłogę i utworzenie kałuży krwi... nie wiem co jeszcze... jak zdobyć kawałek ludzkiej ręki. Palec? Tak - może wtedy jak ktoś to zobaczy to mu się odechce... wpędzania innych w psychozy bo ...sam jej dostanie :(

Gość przerażonaosoba
A w ogóle uważam, że od 9 lat i wcześniej tez popadłam w złe towarzystwo. A co sie teraz w Polsce wyprawia - nie jest to psychoza? Komuna - cicho bądź, nie odzywaj się - czemu ludzie tak się zachowują. Bo mają PSYCHOZĘ właśnie. A nazizm nie była to psychoza jedna wielka i UROJENIE z drugiej strony bo Niemcy sobie UROILI że są nadludźmi, a Zydzi, Polacy podludźmi. I kto ich leczył? Horney? Ale oni wszyscy dzieciństwo mieli OK - hiterowcy - dopiero później wojna ich popsuła - w większości. A taki Eichman - wynalazca palnu zagładu Zydów - on jednego człowieka własnoręcznie nie zabił. Jak to wszystko zrozumieć? Gdzie była wtedy Horney? W USA :( Pewnie dlatego tak sie stało :(

Gość przerażonaosoba
Ile może kosztować kawałek ludzkiej ręki z prosektorium wzięty? Ile słuchajcie. No nie wiem. Może i za darmo by mi ktoś odciął? Albo jelita ludzkie w kałuży krwi... widok z rana... wyobrażacie to sobie? :(

Gość przerażonaosoba
Moim zdaniem Adam Mickiewicz był chory umysłowo już w Polsce. Pisał te Dziady i nic z tego nie wynikło. Zresztą sam pomysł DZIADY. Albo Pan Tadeusz - dziecku księdza książka, dzieło narodowe. Który naród ma coś takiego? Zaden ...normalny. :( PS. Jedynie Niemcy są lepsi bo w ich głównym dziele "Faust" Goethego Faust zaprzedał duszę diabłu byleby mieć się dobrze. Też proroctwo. Ale inni tacy nie są np. Don Kichote Cervantesa albo książki Jane Austin.

Gość niki 83
uwaga do wszystkich, ja z tą pierdolniętą panią próbowałm rozmawiać z jakieś 2 miesiące temu. Pisała takie same kocopoły jak teraz, więc moje zdanie jest takie nie ma sensu próbowac nawiązać z nia kontakt bo to jest pscyhol do kwadratu.

Gość Czytałam tamten
zgadzam się z niki 83.Ta dziewczyna pojawia się na kafe co jakiś czas i wypisuje te same bzdury za każdym razem.Pisze tu chyba wtedy,gdy ma przerwę w szpitalu psychiatrycznym:-(

Gość nie wiem czy autorka
ma psychozę czy nie, gdyż nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Jednak jestem w stanie uwieżyć, że w dzisiejszych czasach , wsród tylu hien i zawistnych ludzi - łatwo skrzywdzić wrażliwego człowieka.

Gość przerażonaosoba
Witam ponownie, właśnie obejrzałam ostatni odcinek filmu Alternatywy 4. Zawsze tak samo zabawny choć pokazujący tyle mechanizmów rządzących małą ludzką społęcznością. Teraz myślę , że równie dobrze można ten film nazać PSYCHOZA POD WPŁYWEM ANIOŁA. No bo wszyscy byli posłuszni, nagle bunt i co? A ja tak - (do "nie wiem czy autorka") ja po prostu miałam wyjechać na amen x lat temu, nie przejmować się tym doktoratem - sami widzicie - co krok to Anioł, życie sobie układać, a ja tu się zasiedziałam w tej Polsce i ani mieszkania... jak ja mam tu egzystować z trójką osób, których nie chcę widzieć, w tym środowisku, które tak się cieszyłam, że je opuściłam. Małżeństwo już nie wchodzi w grę. Dam sobie radę sama, a jak zachoruję to i tak potrzebuję pieniędzy. Nawet Horney z Niemiec wyjechała do Ameryki. Każdy tam wyjeżdża bo tu się nie da w tej Europie. Co ci ludzie z siebie zrobili? Może oni zawsze byli tacy stuknięci jacyś? Neurotycy. Czyli ludzie, którzy nie wiedzą po co zyją - to Europa dziś - coś tam żyją , jedzą , piją, grają w gry komputerowe i nie rozumieją, że pewnego dnia ..umrą. Po prostu umrą. I po co im to wszystko. W tym wypadku nie ma się co dziwić , że najbardziej kumaci są najbiedniejsi oraz...Zydzi. Ci ciągle czekają na Mesjasza. A biedni na forsę. Zaś reszta... zaś reszta jest neurozą zbiorową. A w Polsce jest specyficznym zajeciem zwanym MYSLENIE KUPĄ. Czyli HURRRRRRRRRRRA. Dlatego jest mi tu tak źle :( Już tu nie mogę. LIBERUM VETO!!! :(

Gość przerażonaosoba
Ale całe zycie byłam przekonana, że Horney to ... Amerykanka. A to Niemka. Ale dobrze, że wyjechała. Postawiła na dzieciństwo i miała rację. A hitlerowcy byli z dobrych domów, mieli dobre dzieciństwo. To jej nie potrzebowali. Zawsze uważałam, że cała psychologia nie ma sensu, ale neurotyczna osobowość naszych czasów- to ma sens. A wy?

Gość przerażonaosoba
No mieszkała sobie w Niemczech (urodziła się) ale korzenie miała skandynawskie. To by się zgadzało. Czy Niemcy choć jedną książkę mają o dzieciach typu Astrid Lingren? Taką sławną? Raczej nie. Choć i tak są lepsi niz ludzie w Polsce generalnie. Moim zdaniem. No i tyle nie kradną. A nazistów ukarano. A tu? :(((

Gość przerażonaosoba
Powiem wam, że czasem przychodzę do tego i czuję się całkiem ...zdeozorganizowana. Naprawdę. Oczywiście ZNOWU się musze przeorganizować w życiu, ale czuję się jakbym przychodziła do 3 osób, które co... mam niańczyć? A gdzie są moje dzieci? Nie rozumiem tego wszystkiego jak te osoby ukształtowały moje życie (no jeden wielki bezsens). W tej chwili mam 33 lata. Czy nie powinnam mieć trójki dzieci teraz? A jednak światem rządzą pieniądze i pieniądze i temu podporządkowane jest wszystko już. Nawet czas biologiczny na tym świecie - nawet życie i smierć podporządkowane są pieniądzom. A przecież życie samo w sobie to wartość najwyższa. przeraża mnie to na moim własnym przykładzie. Na dodatek żydowski idiota czekający na Mesjasza rozwalił mi doszczętnie całe życie. Nie umiem tego pojąć, zrozumieć, zaakceptować. Ja nie jestem żydówką! Czy nie powinno się ich izolować od innych nacji? Zydzi są jacyś straszni, nieludzcy, ja nie jestem żydówką. Rozwalili mi całe życie już żydowscy komuniści. Przeraża mnie to :( Oni idą i wszystko rozwalają tu coraz bardziej, a ci ludzie tu wsżedzie - Polacy - oni są tak zmanipulowani i nie dadzą sobie nic powiedzieć. Wszędzie widze kult Zyda. Przecież to kłamstwo! :( Nie chce już tu żyć, mieszkać. Same kłamstwa :(

Gość przerażonaosoba
ale ruscy są tacy jak Zydzi. To samo. Mogą sobie podać ręce :( Zdziczenie na punkcie kasy górą :( Kasa ponad wszystko. Ponad śmierć i życie 1500 zł - to jest POLSKA 2004 i 2009.

Gość przerażonaosoba
Mnie się wydaje, że powinno się wyrzucać Zydów ze stanowisk, jeśli nic na nich nie robią tylko okradają innych, kaleczą życie innym ludziom (mnie) i promują tylko Zydów albo jakichś głupków, którzy są łasi na ich pochlebstwa. I to wszystko by przeszło jeszcze, ale pod płaszczykiem...nie wiem... nie umiem zrozumieć takiej podłości...TROSKI(???) spotykają się za plecami z rodzicami osób dorosłych, radzących sobie w życiu samodzielnie żeby ...no właśnie nie wiem. Chodziło o wyłudzenie pieniędzy jak mniemam. Do kieszonki. Ale ja mam życie przez to zrujnowane. No to był Zyd numer jeden. Była jeszcze i zydówka, która jedyne co robiła to mieszała w garncu. Nie wiem - może miała rację a może nie. W każdym razie odeszła jakoś tam rzeczmy honorowo, ale ja mam przez nich życie rozwalone. I co mnie obchodzi ich holokaust? To złodzieje i wredne świnie, to są PROWOKATORZY. Popierają swoich, a oprócz tego kradną i nie robią naprawdę nic wartego uwagi. DOPASOWYWUJĄ SIE do władzy tu na uczelniach. Ja też się do władzy potrafię dopasować a wszedzie wylatuję bo Zydówką nie jestem. Ale wy jesteście głupi w tej Polsce. Zwykłe deby :(

Gość przerażonaosoba
Może całą ta sytuacja sprzed lat był to węzeł gordyjski. I moje piekło przez ostatnich 9 lat. Nie umiem tego pojąć i nie chcę już o tym słyszeć. Przecież każdy ma prawo do normalnego zycia. Nie wiem - każdy z ręki do ręki, ja bez pracy, mieszkania do dziś, bez studiów, bez forsy, bez rodziny. Na łasce mamusi , tatusia i babci. Po jakichś weselach wiejskich pociorana. A weźcie się leczcie wszyscy z tego alkoholizmu waszego wreszcie. Kilka osób sama do psychiatryka zaprowadzę. I tyle mnie to obchodzi. A Zydzi wypierdalać stąd i zaraz będzie spokój, a tak? Zeby jeszcze ten gośc zrobił w życiu coś godnego uwagi jak dla mnie. I to mnie przeraża, nic. Dzieci se zrobił. No to żeby chociaż pani profesor. Nie - jeden facet tak wszystkich zmagnetyzował. Zeby jeszcze choć przystojny był. Istny Hitler :(. Nie wiem - mogę to wytłumaczyć jedynie tym, że Polacy PODOBNO historycznie potrzebują mieć przyjebane z buta. Ze wy to lubicie w Polsce. Ja nie :( No ale coś takiego lubić to też choroba umysłowa, nie? :(

Gość 100__krotka
przerażona zacznij walczyc o siebie, przestan sie przejmowac rodzinka, zawistnymi ludzmi. Jestes za wrazliwa na to, co przeszlas, to widać. Dostalaś po d...od życia, w kolejnych miejscach pracy. Masz ujuż doświadczenie i widzisz, jak to z ludzmi jest. A skoro mieszkasz na tej wsi, to współczuję, ale tak to właśnie nywa na takiej prowincji. Pisałaś coś o doktoracie. Napisałaś go? udało się obronić? A wracają cdo ludzi:ludzie bywają podli, ale w końcu nauczysz się jakoś żyć w tym świecie, czego Ci życzę. Trzymaj się i staraj jaoś walczyć o siebie.

Gość przerażonaosoba
Witaj czerwona, Nie obroniłam się, nie chcę już tego doktoratu, nie mam na to siły, ochoty. Wieś jest czymś NAJSTRASZNIEJSZYM na swiecie. Nie pojmuję jak mogłam dać się zmanipulować mojej matce - wielbicielce martyrologii polskiej, że tu przyjechałam. Nie pojmuję. No tylko ten doktorat, a teraz? Moja rodzina to brat szajbus, który obrączką wybiłby zęby połowie świata. Może się dołączyć do mojego żydowskiego promotora i wszystkich tych świrów szkolnych, których w życiu spotkałam. Moja matka zamiast mnie kupić mieszkanie to buduje mojej bezpłodnej bratowej, a ja mam siedzieć bezrobotna w jednym pokoju, bezdomna i kibicować TYM CHORYM UMYSŁOWO POLAKOM TU WSZĘDZIE!!!!!!!! Ogarnia mnie taka bezradność w tym momencie, że bym jej przypieprzyła tak, że by się zesrała dosłownie. I wszystkim wam. Tacy jesteście dla mnie. Ale obym się od was jakoś odbiła. Doszłam dziś do wniosku, że życie stawia nas pod murem od czasu do czasu i trzeba się odbić od tego muru. Ten mur jest najróżniejszy ale zawsze jest to BETON. I my żyjemy po to, żeby się odbić od tego muru, a nie żeby tam stać i zasłaniać się rękami. A tak sobie wymyślili moi rodzice. Może w Niemczech ktoś by ich zamknął w kiciu za zmarnowanie mi życia. Bo na tej wsi... ja tu nigdy nie wrócę do tych świrów nieleczonych. NIGDY :(((

Gość przerażonaosoba
Może przesadzam, ale codzienność moja na wsi już mnie wykańcza. Czy ja muszę być martyrologiem polskim? Nie wystarczy, że już mi matka naprawdę rozpierdoliła w życiu wszystko, wszystko, jak idiotka najgorsza? Jeszcze mam tu siedzieć i jej wtórować w jej nowej martyrologii jej budowy czy coś? A ten mój brat - on też jest jakiś rozchwiany psychicznie dla mnie. Nie wiem. Ci wszyscy ludzie tu. Boże - jak ja żałuję, że ja tu wróciłam. Co za jakieś mańkuty umysłowe. Nie wiem. Nie wszędzie tak jest. A to szpiegowanie się. Nie wiem. Łeb mi pęka jak sobie o tym pomyślę. To chyba normalne, że chcę wyjechać i więcej tu nie przyjadę. 33 lata - no wybaczcie. ja się tu czuję jak ofiara psycholi jakichś w tych wszystkich moich kłopotach. Mam ochotę się rozedrzeć na całe gardło NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. I tak od dzieciństwa. Co za szajba ogólna :(

Gość przerażonaosoba
Wiecie ja chciałam być ogrodniczką, archeologiem póxniej. Ja się urodziłam jako starsza siostra. Moja matka zrobiła sobie ze mnie materac do wypłakiwania żalów, a teraz mam schodzić z drogi jakiejś bratowej - Boże - lepiej tego nie oglądać. A dalszego ciągu... Pożal się Boże jaka obłuda :(. Ale to ja wyszłam na wszystkim TRAGICZNIE. Ja Polski nie rozumiem. Dla mnie to jest jakaś schiza, makabra, choroba psychiczna codzienna - nie wiem o co wam chodzi. No o forsę, ale co, jak. Ja nie wiem. No za coś trzeba żyć. Na szczęście można wyjechać. Najgorsza jest ta wasza MANIA PRZESLADOWCZA - wy jesteście MANIAKAMi na codzień. Te ploty - to jest choroba umysłowa zwana MANIĄ PRZESLADOWCZĄ. Tak mi się wydaje. Choroba społeczna. Niech was Unia z tego leczy. To po pierwsze :(

Gość 100__krotka
dżizas..to uciekaj z tej wsi, nie siedz tam. Po cholerę tam siedzisz? Kombinuj jak się wyrwać i ucekaj stamtąd, bo już dziś nie wyrabiasz. Zmień środowisko, zerwij stare więzi i zaczynaj od nowa.Jesteś młoda, rozumiesz? Człowiek młody całe życie nie będzie. Korzystaj z życia póki możesz!

Gość przerażonaosoba
Nie wiem - no 33 lata i całe życie rozwalone, calutkie. Nie wiem. Próbuję to zrozumieć i nie zwariować. siedzę sama w 4 ścianach. Myślę co dalej, czytam rózne rzeczy. Ja nie potrzebuję tych e-maili nawet listów, jedynie świętego spokoju. Nie umiem go znaleźć tu, wszystko mnie mierzi, denerwuje. Co ja tu robię teraz się pytam? Nie wiem. Czuję się jakby ktoś ze mnie szydził, że tak mnie sponiewierano. Nie chce tu wiecej wracać. Jestem tu obca. Czy ja muszę uczestniczyć w tej jednej wielkiej żenadzie? Nie wiem. Nie chcę. Nie chcę - nie muszę. Tak chyba w życiu jest... tak myślę...

Gość adiraja
a ja Cie rozumiem bo brak kasy i doktorat wykanczaja mnie psychicznie. moze i masz tam jakas chorobe psychiczna (ale kto nie ma?). wyjedz za granice i oddal sie od tych problemow

Gość 100__krotka
laska przestań gadać jak stara wariatka, obwiniac innych za swoje niepowodzenia, bo nigdy nie ruszysz z miejsca. Ty jesteś jak DDA, którzy cierpią przez alkoholizm w domu. U Ciebie go nie ma, ale są nieszczęśliwi dorośli, którzy wychowlai następną ofiarę. Sami czuli się ofiarmia i żeby lepiej się poczuć zrobili ofiarę z Ciebie :o

Gość 100__krotka
Bo male miejscowosci maja to do , że każdy się każdem wpieprza w życie prywante i każdy o każdym wszysko wie.:o A Ty włożyłaś wysiłek w doktorat, a jest to ogromny wysiłek, odciłęłaś się od zycia, żeby zająć się doktoratem i nie wypałiło. No to nie wypałiło. Teraz kombinuj w innym kierunku, a ludzie są właśnie tacy podli, że jak komus się noga powinie to jeszcze mu dokopią, żeby poszedł szybciej na dno :/

Gość przerażonaosoba
Właśnie nie czuję się młoda. Czuję za to, że zmarnowałam 9 lat życia. Cięzko mi idzie przyznać się do tego bo przecież całe życie bym zmieniła gdybym wiedziała, że taką porażkę bedę musiała przełknąc 9 lat póxniej. Nie czuję się winna tego, raczej zmanipulowana, oszukana, zgnojona. Kto by został w takim państwie gdyby wiedział co go czeka dalej? Kto by wysilał na cokolwiek? Muszę być sam, odizolować się, zrozumieć to wszystko. Dlaczego mnie tak oszukano znowu? może ja faktycznie powinnam się zgłosić do psychiatryka bo jestem głupia, naiwna, uczciwa. Dlaczego nikt mi na uczelni nie powiedział ILE. przecież tam nie ma innych pytań. Teraz tak by się ten tytuł przydał. Własna rodzina mnie teraz prześladuje. Swiry z Polski. A mają rodzinę w Kanadziej, ale są z miasta , mają te obrączki, no ale co z tego? To zwykłe świry! Jakby byli coś warci to mam się tu tak źle? Sami powiedzcie szczerze. Już gorzej być nie może przecież. Przecież to nie Auschwitz, że mnie zastrzelą. Nie chcę tak żyć. Czuję, że zmarnowałam nie z własnnej winy ostatnich 9 lat. To strasznie dołujące, ale zaraz jak uniknąć następnej zmarnowanej dziewiątki??? Nie wiem :((( Jak tu myśleć? Zmienić państwo i tyle. Co zostaje? Macie jakiś pomysł?

Gość 100__krotka
aha, czyli nie było miejsca na uczelni. :o Pociesz się, że nie Ty edna tak wtopiłaś z doktoratem który nie wypałił. Stąd Twój stan. Ale walcz o siebie.

Gość przerażonaosoba
Najgorsze jest w tym doktoracie to, że nie spodziewałam się, że to tak bedzie wiecie. Jakby nie rózne okoliczności to by mnie nie było tam... nie umiem tego wytłumaczyć. Nie zaczęłabym tego nawet. A już najpewniej poszłabym już dawno , przeniosła się gdzie indziej. W końcu jest jakaś wolność w tym kraju, nie? Ale ten mój promotor tak inteligentnie zmanipulował sytuację, taka świnia podła, że no znalazłam się w szach-macie. Ale jak można być taką podłą śwnią? A ja myślałam jak zwykle, że rzeczy idą na plus. No wiecie - za mąż wyszłabym dawno... nie wierzę, ze bym tam do dziś tkwiła. No po prostu perfidny gość. Dla mnie PERFIDNY :( I nie tylko on. Ale na niego bo wszystko przez ten cholerny doktorat, a to tyle dłubania było, zdrowie sobie rozkwasiłam... no mówię wam... z zawiści o doktorat wszystko. Z zawiści o doktorat mnie zamęczyli , zadręczyli. Przez to może źle reaguję, ale na tej uczelni mojej normalni oni nie są też :(

Gość adiraja
a z czego byl ten doktorat? bo jak z nauk biologicznych to mozesz zostac research asisstentem za granica (dadza Ci chociaz referencje na uczelni??).

Gość 100__krotka
pieprz ten doktorat! Zostaw to..no chyba, że Ci kazali zwracać stypendium...:o

Gość przerażonaosoba
Wniosek jest jeden - codzienność na wsi jest czymś strasznym ludzie. Miejsce sobie chatkę na wsi, ale tu nie mieszkajcie jak moja matka. Ta to wymyśliła.:( Jeszcze mnie tu ściągnęła i całe zło to wszystko jej piski NIEEEEEEEEEEEE - jakby ją ze skóry obdzierał ktoś (jak chciałam wyjechać tak z 9 lat temu i wcześniej. Bo wiecie to jest kwestia myślenia, całego życia. Nie umiem już pojąć tej kobiety i tej wsi. Ona i wieś to jedno. Nie rozumiem tylko gdzie ona zgubiła krówki i świnki, że tak głupio napiszę. I króliczki, kaczuszki, gąski, gdzie ona to ma? Ale tak ogólnie to nie wiem - no na pozór wydaje się mieć wszystkie klepki na miejscu, ale... :(