Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna co się głowi

Odpowiedzialność materialna a brak zabezpieczeń!!

Polecane posty

Gość taka jedna co się głowi

Planuje podjąć prace w salonie z małymi gadżetami typu zapalniczki z czego jedna kosztuje np. 700zł. Umowa o dzieło. Problem w tym, że salon i powierzchni około12-14m nie posiada żadnych zabezpieczeń, brak kamer, brak oklipsowania towaru, brak bramki, brak ochrony. Nie jestem pewna czy jestem w obowiązku podpisywać odpowiedzialność materialną za mienie które nie jest zabezpieczone. Prosze o odpowiedz osobę która miała z tym styczność. Mam przykre doświadczenia związane z odpowiedzialnościa materialną. Pozdrawiam

Gość taka jedna co się głowi ciagle
:( niech ktoś mi doradzi

Gość ONA ODPOWIADA
Nie zgadzaj się na podpisanie odpowiedzialności materialnej.W tych czasach nie można nikomu ufać.Nie ma zabezpieczeń ,nadzoru,ochrony..ten sklep to jakaś lipa.Żeby przy końcu miesiąca nie okazało się że pracowałaś za darmo takie będzie manko.

no właśnie ja nie ufam nikomu ale potrzebuje pracy jak każdy z nas :( brak zabezpieczen wiec jak można powierzyć komuś mienie o wartości np. 300tys, pracownicy w innych salonach popodpisywali bezmyślnie i teraz płaca za jakieś zaginione sztuki towaru, to bedzie niegrzeczne jesli powiem że nie biore za ten towar odpowiedzialności co nie? moge nie zechciec mnie zatrudnic

Gość kkkkrkfk
to przeciez nawet moze byc jakis szfindel, sami cos zabiora a potem sie beda domagac...

o to to to! to samo pomyślałam, aczkolwiek gdy sie kogos pytam z innych sklepów to gina jakieś drobne rzeczy niedrogie czyli typowi złodziejaszkowie ale to nie znaczy ze pracodawca jest uczciwy, kurde a juz myslalam ze mam robote :( no nie jestem w stanie podjac tej pracy bo mozna sie zalatwić na cacy

Gość dedektyw inwektyw
Tak,tak teraz pracoddawcy beda siebie samych okradac zeby pracownicy za darmo pracowali.Mysle ze tez musicie wpasc na taki pomysl otworzyc biznes i samemu sie okradac,a potem obciazac pracownikow.