Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bratek9

wazne pytanie

Polecane posty

Gość bratek9

dziewczyny, zastanawiałam sie nad srodkiem antykoncepcyjnym. najbardzije zalezy mi na plaskach i napiszcie co o nich sadzicie.? zalezy mi rozniez na opoznieniu okresu,bo mam bardzo bolesne miesiaczki, a okres wypada mi w czasie egzaminow. nie chce faszerowac sie tabletkami jesli to nie jest bardzo konieczne bo mam dopiero 16 lat. Zastanawiam sie rozniez czy idac do ginekologa, moze mi on bez niczego wypisac cos na recepte? czy potrzebuje zgody rodzica? czy wogole moja wizyta zostanie "tajemnica lekarka" , czy powiadomienie rodzica jest konieczne?(np. jesli dziewczyna nie jest dziewica.?) odpiszcie prosze.!

Niestety nie wiem,jak to jest ze zgoda rodzicow. Wiem natomiast, ze plastry to tez sa hormony, takie same jak tabletki. Po prostu droga ich podawania jest inna. Z literatury wiem, ze w wieku 16 lat hormony nie są w ogole zalecane, poniewaz jestes jeszcze za mloda. Hormony w Twoim organizmie nie zostaly jeszcze ustabilizowane. Natomiast najwłaściwszej odpowiedzi udzieli Ci lekarz. Jeśli chodzi Ci o to, czy lekarz ot tak bez niczego wypisze recepte, to jezeli nawet nic nie powie odnosnie Twego wieku, bedzie i tak musial Cie przebadac ginekologicznie. Raczej nie bedzie zmiluj.

Gość bratek9
no tak,wiem ze to nie uniknione. a czy po plastrach tez sie tyje? bo slyszalam ze po niektorych tabletkach tak..