Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Mieszkanie na kredyt po rozwodzie

Polecane posty

Mam bardzo wazne pytanie: ja kto jest ze splata kredytu po rozwodzie, kredyt byl zaciagniety wspolnie na mieszkanie. Bede prawdopodobnie spalacala meza z mieszkania w ratach. Ale czy od kredyt pzechodzi tez w calosci na mnie? jak to wyglada??

czy to bedzie tak, ze bede splacala polowe mieszkania np powiedzmy 70 tysiecy w ratach, a do tego zostane sama ze splata reszty kredytu?

Gość maturka
Po rozwodzie każde z was ma : pół mieszkania i pół kredytu. Więc chcąc pozostać przy całym mieszkaniu musisz przejąć na siebie męża połowę kredytu. Jak w matematyce: sprawa męża "się uprości": skreślić pół mieszkania i pół kredytu i facetowi bilans wychodzi na zero

dziękuje, czyli zostaję sama z całym kredytem i sama splacam. I do tego jeszcze splacam go z polowy mieszkania. O matko!

Gość jak w matematyce przecież
za tą część kredytu, którą już razem spłaciliście kupiliscie część waszego mieszkania - więc dzielicie sie tym mieszkaniem i tyle a ty jak chcesz mieś resztę jeszcze nie spłaconej części mieszkania to musisz spłacić kredyt - proste

ja jestem humanistka wiec te podzialy nie sa takie latwe ;-) czyli powiedzmy spacilismy 10 tys to ja mu daje 5 tys a reszte kredytu czyli powiedzmy 30 tys splacam sama i mieskznie jest moje?