Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezpomysłu

Microgynon 21

Polecane posty

Gość Bezpomysłu

Więc tak mam okres. Kochałam się z facetem dziś rano bez zabezpieczenia Powinnam wziąć pierwsza tabletkę z nowego pudełka dzisiaj wieczorem - albo jutro Mam nadal okres a jutro prawdopodobnie musze wziąć 1 tabletkę z pn. Czy zawsze musi byc tak, że gdy skończy się okres (7 dni) nalezy wziąć następne pudełko? Pomieszałam dni miałam wypadek bo wpadłam pod samochód i z szoku parę rzeczy po prostu - wyleciało mi z głowy! To dołujące ;/ Zapomniałam czy tę tabletkę brała zawsze w pn. czy niedz. Czy moge po prostu wziąć nowe pudełko od jutra i jechac od nowa pilnując i zapisując dni? Lepiej wziąć jedną wcześniej niż jedną dzień później ... Prawda? A nie chcę pominąć dnia gdy miałam wziąć tabletkę ale pamiętam tyle,że powinno to być między niedz. a pon. Mam 3 dzień okresu. Czy po 4 (wtedy minie tydzień planowanej przerwy czyli okresu) dniach moge wziąć tabletkę z nowego pudełka nawet jeśli miała ją wziąć za dwa dni? Nie pamiętam ;// Licze na pomoc. Pozdrawiam.

Gość ja to możliwe
jak nie pamietasz czy niedziele czy poniedziałek to lepiej weż w niedzielę.

Gość Bezpomysłu
Ale będe mogła je kupić jutro ;/ Czy jeśli wezmę dwie jutro tę i za pn. to nic mi sie nie stanie?

Gość ja to możliwe
to może zacznij od poniedziałku ale zmień porę na rano jak dasz rade.Tak będzie najlepiej.

Gość Bezpomysłu
O 16 moge zaczac nowe pudelko. Wtedy bede już je miec kupione, ale mam jeszcze pytanie ... Czy to normalne ze podczas 6 dnia okresu bierze sie tabletke np z własnie pn. ? Bo wybija ten dzien tyg. a okres nadal trwa? Mam tak 1-2-3-4 (bez okresu w przerwie na okres) 5-6-7 (spóźniony okres trwający 3 dni)

Gość ja to możliwe
O 16 będzie dobrze.Ne bierz wtedy tej za niedzielę.A nie pamiętasz też w jaki dzien skończyłaś brać ostatnie opakowanie? Jeśli chodzi o okres to u każdej indywidualnie,ja nie mam dłuższych niż 5 dni.

Gość ja to możliwe
Ja zaczynam brać tabletki w sobotę i właśnie wtedy mi przypada 5 dzień okresu.

Gość Bezpomysłu
W styczniu skończyłam 26. w poniedziałek. A czy można zmieniac godzinę brania tabletek?

Gość Mroowka
Odstaw w ogóle te tabletki jeśli możesz. Brałam je rok i dopiero jak zmieniłam na inne to skończyły się moje dziwne nastroje, zeszła ze mnie woda (nagle straciłam ok 1,5 kg) i w ogóle lepiej się poczułam.

Gość ja to możliwe
Mozna zmieniać godzinę przy nowym opakowaniu bez problemu. Jeśli kończyłaś tabletki w poniedziałek to nowe opakowanie powinnaś brać od wtorku!!!!!!Musi być 7 dni przerwy.

Gość Bezpomysłu
Ale ja nie tyję i mam lepsze samopoczucie po nich. Lepiej sypiam i nie mam żadnych trądzików. Nie odstawię ich raczej. Tylko czy to bezpieczne ... Powinnam wziąć ją jutro jednak boję się zmienic godzinę brania tabletek. A nie mogę wziąć jej o 20.00 jak zawsze biorę i za niedziele i za pn.?

Gość Bezpomysłu
A u mnie nie ma 7 dni przerwy .. Czy to źle? Mam tak,że w 5-6 dnia zaczyna mi się dzień kiedy powinnam wziąć nową tabletkę z nowego opakowania ... ;//

Gość ja to możliwe
Musi być 7 dni przerwy!!!! Kto Ci powiedział żebyś brała po 5 czy 6 dniach przerwy?

Gość Bezpomysłu
Po prostu tak mi wypadał dzień kiedy powinnam brac nowe pudełko. Co sie dzieje gdy nie ma 7 dni przerwy?

Gość Bezpomysłu
A czy moge po prostu wziąć jutro dwie zaległe i iść na nowo? Bo kochałam się bez niczego z fecetem dziś rano ;/

Gość to znaczy mniej więcej
matko jedyna, co ty wygadujesz???? Robiłaś sobie tyle przerwy ile chciałaś? Przecież na każdym opkowaniu masz wyrażnie napisane, że masz wziąć 21 tabletek, zrobić 7 dni przerwy i ósmego dnia zacząć nowe opakowanie. A ty sobie robiłaś 5-6 dni przerwy?????

Gość ja to możliwe
Ale jak to Ci wypada?Masz 21 tabletek i robisz 7 dni przerwy.Tak ma być. Jeśli bierzesz tabletki regularnie to nawet w przerwie między tabletkami nie zajdziesz w ciązę. Ja na Twoim miejscu wziełabym pierwszą we wtorek.Ale jak bardzo chcesz jutro to weź ale jedną!Nie bierz za dziś.

Gość Bezpomysłu
to znaczy mniej więcej Nie nie robiłam! ;/ Po prostu zawsze brałam tego samego dnia i wypadał mi ten dzień w 4 dniu okresu! Może to przez nieregularny okres jaki był kiedyś. Nie mam pojęcia. Ale mam tylko 3-4-5 dni przerwy a potem tabletki ... ;/ Coś mi grozi? ;(

jak tak sobie dawkujesz kiedy chcesz i robisz tyle przerwy ile chcesz, to za chwilę zobaczymy topik - Brałam tabletki i zaszłam w ciążę... Gratuluję bezmyślności!!!!!

Gość Bezpomysłu
21 tabletek ... Gdy przychodzi pierwszy dzień przerwy dajmy na to w pn no to okej odstawiam tabletki w pn i tak wtorek,środa,czwartek nie mam okresu piątek sobota niedziela mam okres i w pn. czy tam wtorek biore tabletkę. Ale zdarza mi się, że okres przedłuża się i wtedy mam go 1-2 dni podczas tabletek.

a co ma do tego długość okresu???????? Masz wyraznie napisane - 21 tabletek I 7 DNI PRZERWY... i nieważne czy okres sie skończył, czy trwa - ÓSMEGO DNIA zaczynasz nowe opakowanie. Kto ci powiedział lub gdzie to wyczytałaś, że okres ma się skończyć żeby nowe opakowanie zacząć?????

Gość Bezpomysłu
Chyba sobie przypomniałam ... Więc tak PRZERWA zaczyna mi się w niedzielę - ale OKRES zaczyna mi się DOPIERO w pt i trwa PT-SB-NIEDZ nieraz pn. Więc kiedy powinnam wziąć tabletkę?

Gość 0a
Jesli pierwszy dzien przerwy wypadl w pon, to potem w kolejny pon bierzesz pierwsza tabletke z nowego opakowania (nie ma znaczenia czy okres wciaz masz czy nie). co Ty tak ciagle o tym wtorku piszesz??? ma byc 7 dni przerwy, ani mniej ani wiecej...

ÓSMEGO DNIA bez względu na to czy okres jeszcze jest czy już się skończył!!!!

Gość ja to możliwe
o rany,ja zaczynam podejrzewać że to prowokacja... Masz 21 tabletek.Zaczynasz brać w poniedziałek,kończysz w niedzielę!Robisz 7 dni przerwy i znów zaczynasz brać w poniedziałek!!!!! Nie patrz na to jak masz okres. Biorąc tak jak bierzesz możesz zajść w ciążę a w najgorszym wypadku tak sobie rozregulujesz cykle że kiedy już będziesz chciała mieć dziecko to nic z tego nie będzie.

Gość Bezpomysłu
Czy Ty czytasz dokładnie?! Żebyś Ty nie zaszła w ciąże. U mnie jest 7 dni przerwy!!! Mam przerwę początek w niedziele,poniedzialek,wtorek sroda,czwartek,(piatek,sobota,niedziela)- mam okres te trzy dni ale podczas tych 7 DNI NIE BIORE TABLETEK! Tylko podczas 8-9 dnia gdy jeszcze mam resztki okresu czasem spore. Więc zadaję pytanie do "jak to możliwe" Czy teraz - mam 4 dzien okresu powinnam wziąć jutro 5 dnia okresu pierwszą tabletkę? Kochałam się rano bez zabezpieczenia ale nie minęło 7 dni i nie powinnam chyba brac tabletki skoro ma trwać 7 dni przerwa ... Luty mi namieszał w datach

kurczę, już się zdenerwowałam, bvo albo te tabletki ci na rozum szkodzą, albo nie wiem co się z tobą dzieje. Aż dziw, że jeszcze wpadki nie zaliczyłaś po takim dawkowaniu... Chociaż kto wie jak będzie tym razem, bo hormony to sobie rozregulowałaś na pewno!

Gość Bezpomysłu
Mam 7 dni przerwy ... Ale czy powinnam wziąć jutro pierwszą czy we wtorek? Mam dopiero 4 dzień okresu a to ze kochałam sie bez zab. nie zajde w ciaze?

Gość 0a
pierwsza tabletke bierzesz osmego dnia a nie dziewatego. czy Ty dziewczyno nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze???

Gość 0a
w czasie przerwy w braniu tabletek trwajacej 7 dni!!! nie zajdziesz w ciaze, tylko kolejna tabletke wez dnia osmego