Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona gruszka

Suknia biała czy ekri?

Polecane posty

Gość zielona gruszka

co obstawiacie? mnie bardziej podoba się ekri, ale podobno w bieli wyglądam rozświetlająco więc pewnie wybiorę biel;) Ach jeszcze jedno pytanko, słuchałyście porad pan w salonie>? czy tylko osób z którymi się wybrałyście na łowy?

Gość wszystko zalezy od tego
jaki masz typ urody - na to składa się kolor cery, włosów, teczówki oka. Generalnie są dwa typy ciepłe - wiosenny i jesienny i one będą ładnie wyglądać w ecru, a w bieli zdecydowanie niekorzystnie. Typy tzw. zimne - letni i zimowy lepiej będą wyglądać w bieli. Te ciepłe typy będą wyglądać tym lepiej im bardziej biel złamana żółcią.

Gość zielona gruszka
oczy zielone włosy ciemna czekolada, prawie czarne cera raczej jasna

ja jestem lato i w bieli wygladalam blado, strasznie po prostu, pani mi poleciła bardzo jasny ecru, roznica olbrzymia

Gość zalezy od twojego typu urody
mi np. pasuje ecru a nie biel.

Gość czarna koala
ja też mam ten problem. ja jestem zima, niebieskie oczy, ciemne włosy, skóra jasna, ale jednak ze złocistym odcieniem a nie z różowym. na solarium nie pójdę, jesli się opalę to tyle ile mnie słońce złapie latem. i tez nie wiem jaki kolor :( chociaz chyba jednak biel...

Gość a jaki kolor
dla blondynki jasnej bladej jak ściana i o szaroniebieskich oczach?

Gość oj a ja nie wiem
jaki to kolor... ten "ekri"

Gość słoneczko moje najukochańsze
ja też miałam ten sam problem, różnica pomiędzy wyglądem w tych dwóch kolorach jest olbrzymia, mimo że dobrze czułam się w ekri, wybrałam białą, właśnie ze względu na to, ze wyglądałam w niej bardziej wyraziście

Gość czarna koala
"ecru" :) PS. moja koleżanka z pracy kiedys czymś się zachlapała i zadzwoniła do brata żeby jej przywiózł ciuchy. no i mówi mu "w szafie jak otworzysz to tam na jednym wieszaku z przodu są takie spodnie ecru, a trochę dalej taka bluzka rozpinana cynobrowa... no jak nie ma, muszą być... no jak to nie widzisz, wez poszukaj... o matko! ecru to taki brudny biały, a cynober to taki dziwny czerwony!... no widzisz, mówiłam że jest..." :)

Gość dla blondynki jasnej jak
ściana raczej biel. A blond masz raczej popielaty czy miodowy? Ta czekolada na głowie i zielone oczy ... Jaką masz cerę? Szybko się opalasz? Typ letni nie lubi faktycznie aż takich kontrastów jak zimowy, więc lekko złamana biel moze wyglądać ok. Ale lekko, taki odcień śmietankowy. w śnieżnobiałej bieli najładniej będą wygladać zimy - czyli południowy "włoski" typ urody, i tzw. typ królewny śniezki, brunetki z porcelanową cerą. Są tez zimy - blondynki, ale to rzadki typ.

Gość zielona gruszka
jeśli się opalam to raczej na czerwono i nie zbyt szybko...w lato pomimo że się opalam nie jestem jakoś tam zjarana/...

Gość do zielonej gruszki
twoje włosy mi trochę nie pasują :). Bo wygladasz na tzw. mocne lato, ale masz ciepły (pewnie farbowany) odcień wlosów. Sugerowałabym zmianę na chlodniejszy odcień - np gorzka czekolada, ciemny szatyn. A sukienka raczej biała :).

Gość do czarnej koali
dla Ciebie zdecydowanie biel, w ogóle się nie zastanawiaj :)

Gość czarna koala
no niby tak, ale mierzyłam taką w kolorze starego złota - wyglądam świetnie... tylko krój nie halo :) obstawiam biel, taką śnieżno-lodową, jakby z niebieskawym poblaskiem...

Gość do czarnej koali
to dobrze obstawiasz :).

Gość a jaki kolor
hm. Włosy mam bardzo jasne. Żadnej zółci. I jak mówie - skóra - dramat. Chyba ze solarka ale jakoś rozsądnie rozłożona w czasie, bo łatwo piekę się na czerwono. Podobają mi się te ecru. Czy to dla mnie? nie chce wyglądać jak zjawa:(

Gość Z bloga Wedding Planner
RUDE WŁOSY I JASNA (PIEGOWATA) CERA CZYSTA BIEL - ten odcień wygląda świeżo i ładnie w połączeniu z bladą cerą. Kasztanowe czy rude włosy są na tyle wyraziste, że nie potrzebny jest mocny makijaż CHŁODNA, LODOWA BIEL - w tym odcieniu Panna Młoda będzie wyglądała, jak "upiór"; jeśli jednak zdecyduje się na ten kolor, można przełamać to wrażenie dodając jakiś element (np. biżuterię, szal) w cieplejszym, pastelowym kolorze przy twarzy KREMOWA BIEL - do rudych włosów świetnie pasuje kremowa sukienka. W tym odcieniu cera będzie wyglądać zdrowo i świeżo (szczególnie, jeśli Panna Młoda ma zielone oczy) KOŚĆ SŁONIOWA - kość słoniowa z brzoskwiniowym odcieniem wspaniale podkreśli świetlisty kolor włosów. Doskonałym uzupełnieniem będzie jasno-perłowy makijaż. CZARNE WŁOSY I BLADA (CHŁODNA) CERA CZYSTA BIEL - idealna suknia dla brunetek. Pięknym dopełnieniem całości będzie różowa szminka i ciepły róż na policzkach CHŁODNA, LODOWA BIEL - ten kolor niestety podkreśli błękitny odcień żyłek na bladej skórze. Jedyny ratunek, to samoopalacz, solarium, opalanie natryskowe itp. Zabiegi te przyciemnią i ocieplą naturalny koloryt skóry KREMOWA BIEL - zdecydowanie nie jest korzystna dla brunetek (całość stwarza wówczas wrażenie bezowego ciasteczka). Wybierając suknię w tym kolorze, Panna Młoda powinna zadbać o to, by mieć przy twarzy lamówkę w nieco chłodniejszym odcieniu KOŚĆ SŁONIOWA - jeśli Panna Młoda wybierze suknię w tym kolorze, powinna unikać monochromatyczności (trzeba ocieplić cerę różem do policzków) BLOND WŁOSY I BLADA (RÓŻOWA) CERA CZYSTA BIEL - będzie dobra pod warunkiem, że suknia zostanie uszyta z jedwabiu, satyny lub innej błyszczącej tkaniny CHŁODNA, LODOWA BIEL - najefektowniej wygląda przy platynowym blondzie włosów. Warto wybrać się do dobrego fryzjera, który przywróci im blask i nada zwierciadlanej gładkości KREMOWA BIEL - Panna Młoda o jasnych włosach i różowej cerze nie będzie wyglądała "zdrowo" w żadnym odcieniu bieli w tonacji żółtej. Unikajcie jej za wszelką cenę, Jasnowłose Panny Młode! KOŚĆ SŁONIOWA - w kości słoniowej blondynka nie wygląda ciekawie. Blisko twarzy suknia powinna mieć dekolt obszyty połyskującymi koralikami lub ozdobiony świetlistą, ale gustowną biżuterią BRĄZOWE WŁOSY I OLIWKOWA CERA CZYSTA BIEL - jeśli Panna Młoda reprezentuje południowy typ urody, powinna wybrać czystą biel, która ładnie kontrastuje z ciepłą karnacją CHŁODNA, LODOWA BIEL - biel z domieszka błękitu stanowi zbyt duży kontrast dla ciemnej cery. Można go przełamać, decydując się na połyskujący złoty makijaż i kontrastową do niego srebrną biżuterie KREMOWA BIEL - zdecydowanie nie jest to korzystny kolor dla Panny Młodej o takim typie urody. Ciepły, kremowy odcień sukni będzie zbyt podobny do naturalnego kolorytu karnacji KOŚĆ SŁONIOWA - kość słoniowa wspaniale pasuje do oliwkowej skóry i ciemnych włosów. Podkreśla ich piękno i dodatkowo rozświetla cerę CZARNE WŁOSY I CIEMNA CERA CZYSTA BIEL - idealny odcień dla Panny Młodej o takim typie urody. CHŁODNA, LODOWA BIEL - wygląda niezwykle efektownie przy czarnych włosach. Błękitna tonacja sprawi, że oczy Panny Młodej wydadzą się szczególnie błyszczące KREMOWA BIEL - ciemna cera nie wygląda świeżo w połączeniu z kremowymi tkaninami, które podkreślają jej żółtawy odcień KOŚĆ SŁONIOWA - dodaje blasku cerze pozbawionej świeżości. Ten odcień dodaje zdrowego, lekko różowego kolorytu.

Gość Świetne.
Dzięki :)

zalezy jakie ecru takie jasne to nawet fajne, perłowe sa też ładne, wszystkie takie kolory na manekinie mi sie podobały na mnie niestety nie, więc wybrałam bialą bo super w niej sie czułam i chyba nei zle wyglądałam ;) a tak wogle te złamane biele nie które jak brudne wyglądają

dziubas no własnie mam podobnie podobająmi sie ecru i na co dzien jesli mam do wyboru cos białego i ecru to wole ecru ale suknie wybrałam białą :) ale uwazam, że dobrze ze jest taki wybór i są różnie odcienie złamanej bieli bo sa dziewczyny którę cudownie prezentują sie w tym właśnei ciemniejszych sukniach

Gość mkkka
no to KAPLICA:) ja tez sie bede rozgladac za sukniami... a moja cera to dosc ciemna.. pomimo zimy, mam taka karnacje.. a w lecie (bo twey mamy slub i to w sierpniu wiec prze cale wkacje mam czas na oplaenizne.. powiedzmy ze niektoryz mnie wtedy myla z narodem bułgarskim.. slonce mie opala na tyle silno (choc nie leze plackiem bo tego nie lubie...) ze nparqawde dosc mocno brazowa jestem.. oczy cieeemne,piwne.... a wlosy naturalne ale CZARNEEEEE... i co teraz? ... w zadnynej z podpowiedzi nie by;lo nic na teamt takiej 'południowej' urody:/

Gość kotka222
Zielona gruszko- mi babka w sklepie doradzała bila ale mi sie lepiej podobala ecru i kupilam ecru

Gość do mkkkm
takie południowe typy w bieli wyglądają najlepiej ze wszystkich typów urdoy :)

Gość Szara Ada
mkkkm -w każdej będzie Ci ślicznie bo, z Twoją cerą i łosamii każda się skontrastuje, Wybierz to w czym się najbardziej sobie spodobasz ;)

Gość bladaaaa twarz
hej dziewczyny , poradźcie mi, bo nie wiem jakim jestem typem mam brązowe włosy , jasną cerę , wrećz bladą - można powiedzieć, i niebieskie oczy wiec bardzij mi pasuje biel czy ercu ?

Gość mkkkm
...ehhh.... wlasnie sie zastanawiam.. ale peweni macie racje... ja jeszcze nie mierzylam zadnej suknie wiec jestem zielona w temacie:) ... ale trzeba bedzie sie rozgladac... :) jak wybiore t dam zanc!:)

Gość do blada twarz
za mało danych :). masz sińce pod oczami (to nic złego, większość typu letniego ma do nich skłonność)? Cera raczej różowa czy beżowa? Na głowie ciepły brąz czy raczej chłodny. Tęczówka jest bardzo wyraźnie niebieska, czy lekko? Zawsze bezpieczny jest odcień jasny ecru, taki smietankowy, wyglada jak biały, ale koło śnieżnobiałej sukni jednak jest ecru.

to ja chyba jestem jakis wyjatkiem, mam ciemną karnacje ciemny braz wlosy no i oczy brazowe a w bieli wygladalam sztucznie, w takiej szampanskiej bieli juz lepiej ale najlepiej w ekri no i taka wybralam choc marzylam o bialej!