Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

a te stare moherówy to najgorsze, ja sie tam nie sczypie i mowie to co mysle;-) gosia my za tydzien mamy wizyte i juz sie nie moge doczekac;-) teraz w piatek albo w sobote zrobic musze badania i tez pewnie bedzie problem ze znalezieniem zyly, raz mialam takiego sinca na pol reki, ale to nic takiego bo jak pojechalismy z moim skarbkiem i on musial zrobic badanie na grupe krwi to dopiero byly cyrki, chlop jak dab a siedzial ze 20 minut bo krew nie chciala leciec, wyprowadzila go pielegniarka spoconego i bladego jak trupa a on co mdleć chciał;-) a sinca to z tydzien czasu nosil;-) co do usg to ja na wizyty i na usg chodze prywatnie;-) teraz pewnie w kwietniu zrobie i pod koniec ciazy;-) mam nadzieje ze sie potwierdzi ze tam siedzi marcelek;-) oby tylko byl zdrowy;-)

eh jestem:) Wreszcie zaspakajam swoja potrzebe) kupilam 2 rodz ciastek i zrobilam maly zapas na budyn i kisiel:):P A co do bledow Gosiak to tez tak mam ale czasem zrobi sie to niewiadomo czemu i nie zwroci sie na to uwagi chociaz rzuca sie w oczy jak...:) Takze sie nie przejmuj:)

aneeczka weeeś nie podzieliłaś się czekoladą, jeszcze białą miałaś, mmm ale bym zjadła... OOLL a Ty jakie ciaseczka kupiłaś?? Tymbarkowa witaj, jak Ci dzionek minął? u Ciebie tęz taka piękna pogoda była? A Jak Marcelek - szaleje w brzuszku?

poszlam na pieszo do rossmana i z powrotem, mowie ci jaka masakra nogi i kregoslup do teraz mnie bola, a myslalam ze twarda jestem co to taki spacer w 8 miesiacu marcelek cos spokojny dzisiaj ale pewnie zacznie szlaec jak ja bede chciala spac;-) wiecie chyba zaczynam czuc skurcze przepowiadajace chociaz nie wiem jak one sie objawiaja i mysle ze to to... takie delikatne kilka na dzien.

Gosiak kupiłam takie wafelki smietankowe a drugie w czekoladzie takie dlugie prostokaty:) Mmmmm pycha, ale pewnie szybko znikna:) Chciala z kisielem eksperymentowac, bo byl marchewkowo- jablkowy i mar-cytrynowy ale stwierdzilam ze nikt go nie bedzie chcial ze mna zjesc:)

ooollll 54 zostaly no prawie 53 bo juz wieczór;-) cies e sie jak wariat ale i boje jak cholera;-)

kurcze gdzie mi tam jeszcze do skurczow:) Jeszcze troche i nam tu bedziesz pisala jak tam bylo na porodowce:)

Tymbarkowa bym zapomniała a cały dzień o tym myślałam że muszę Ci to napisać.. nie uwierzysz, ale śniłaś mi się dzisiaj hehe dziwne nie? a jednak możliwek.. mimo że osobiście Cię nie znam śniło mi się że odwiedziłam Cię w szpitalu i widziałam Twojego ślicznego synka, miał ciemne włoski a najlepsze że o porodzie opowiadałąś bardzo fajnie, że łatwo było i wcale tak mocno nie bolało i da się przeżyć więc mam nadzieję że tak będzie w rzeczywistości i tegoo Ci życzę kochana, wszystkim nam zresztą, żeby nam łatwo poszło, ale Tymbarkowej szczególnie bo ona pierwsza z nas tutaj będzie najszybciej mamusią :)

ja i aneczka mamy termin na 25 maja;-) a wiesz gosia ze niedawno tez ktoras z was mi sie snila;-) niby sie nie znamy a jednak jestesmy tak blisko;;-) a ten kisiel marchewkowy fisiel to nawet dobry jest, chociaz ja nie przepadam bo wole budyn;-) chociaz budyn to tez kisiel tyle ze mleczny;-) ale zamieszlam;-) a jadlyscie kiedys prawdziwy budyn taki na parze robiony?

OOLL ani się nie obejrzysz a czas tak zleci że i Ty będziesz miała skurcze przepowiadające, potem normalne poród i dzidziusia.. potem tylko bedziemy wszystkie wspominać czas jak byłyśmy brzucholkami hehe mi to tak lec, niedawno pamiętam 15 tc, potem 18 a tu już 27 lada dzień, matkoo, zaraz 30 i juz z górki:)

Ja nigdy nie jadłam takiego budyniu... a ten kisiel fisiel też mam w domku marchewkowo - jabłkowy ale jakoś się do niego przekonuję i przekonać nie mogę, zawsze wybieram truskawkowy albo malinowy:)

Faktycznie macie racje... Ja juz sie tak uzaleznilam ze musze codziennie chociaz wejsc i poczytac co u Was:) Gosiak mam nadzieje ze zleci... Oby jak najszybciej!

ooolll moze to bedzie chamskie ale musisz poszukac na necie, bo ja moje ksiazki z czasow technikum sprzedalam;-) robi sie go najczessciej z twarogu w specjalnej formie budyniowej, jest pycha ale dodam ze nie kazdemu sie udaje;-) gosia dziekuje za zyczenia lekkiego porodu ale ja mam nadzieje ze ten zaszczyt spotka nas wszystkie;-) super ze mial czarne wlosy;-) bedzie podobny do mamusi;-)

No ja też czuję taką wieź między nami, codziennie myślę co tam u Was, jak się czujecie i czy wszystko u Was oki i jak wychodzi tak że cały dzień nie mogę do Was zajrzeć bo jestem w trasie to mnie szlak trafia a jak tylko wejdę do domku to od razu do lapka i czytam hehe :) Cieszę się że nam się topik rozwinął i sobie możemy tutaj ak plotkować i wymieniać wrażeniami i doświadczeniami z okresu ciąży, i radzić się dziewczyn które są już mamusiami, na pewno wiele ich rada przyda nam się w późniejszym wychowaniu naszych dzieciaczków, mam tylko nadzieję laski że jak wszystkie urodzimy to od czasu do czasu też sobie popiszemy co tam i jak tam u nas i jak nasze brzdące:) normalnie uwielbiam was.. hehe ale się rozczuliłam ale powiem Wam ze ja tak kolezanek w realu nie mam tzn mam ale kazdy jakiś taki zabiegany, praca, szkoła, dom, partnerzy, męzowie, dzieci i cięzko komu czas dla kogoś znależć i jak już się ma chwilę wolnego to się go woli w domu spędzić niż łazic po ludziach i taki mam znikomy w sumie kontakt ze znajomymi i mam tylko Was dziołszki i bardzo sie ciesże że mogę sobie z Wami tutaj tak popisać i wygadać się w dowoli a wy zawsze wysłuchacie (nie macie wyjscia hihi :P ) dobraaa juz koniec bo sie rozkleje hihi :D

hehehe no szkoda ze nie podasz ale moze kiedys sie skusze i poszukam jak mnie juz tak przycisnie ochota na slodkie:):P

nie płakaj;-) jak się urodzą dzieci to bedziemy pisaly o pieluszkach, kolkach zabkach itp;-) wiecie super ze powstal taki topic i ze zyje;-)

ooolll nie mam ksiazki( skonczylam technikum organizacji uslug gastronomicznych) a tak w ciemno to nie pamietam;-( wiem ze duzo jajek trzeba;-)

Gosiak chyba wszystkie tak mamy, inaczej bysmy tu nie wchodzily codziennie chocby po to zeby przeczytac czy napisac 2 zdania:) Niby jestesmy mlode ale faktycznie ciezko o kontakt z przyjaciolmi w realu bo kazdy ma jakies tam swoje zycie. A my teraz potrzebujemy sie wygadac:) A fajnie jest rozmawiac z kims kto Cie przede wszystkim ROZUMIE:)

he za kilka mies to bedziemy tu po nocach siedziec z dzicmi przy cycusiach:):P

dokladnie;-) ja wszystkich znajomych zostawilam w miiejscowoci rodzinnej, tu mam tylkko kilka kolezanek ktore nigdy nie maja czasu wiec zawsze sama;-( mam nadzieje ze poznam jakies mamuski na spacerkach;-)

a no takie to "dorosle" zycie:) fajnie ze ktos wymyslil internet:)

dokładnie OLL "rozumie" a kto nas lepiej zrozumie jak nie my same brzucholki:) Ja nawet z moją dobrą przyjaciółką straciłam kontakt tzn. mamy kontkat ale dużo mniejszy niż kiedyś... odkąd zaszłam w ciążę jakoś rzadziej się spotykamy i w sumie troche mi smutno z tego powodu bo zawsze miałyśmy tyle tematów do rozmów i myślałam że bedzie cieszyć się tym szczęściem razem ze mną a tym czasem.. no ale ona jeszcze żyje innym życiem, jest rok młodsza i tylko imprezki jej w głowie, piwka, fajeczki, podrywanie kolesi i te sprawy.. a ze mną teraz to już nawet do pubu nie można wyjść na "piwko" nie mówiąc już o dyskotece a i pogadać o czym bo jak przyjdzie to mi nawija o imprezach i tych sprawach co szczerze nie bardzo mnie już fascynuje i interesuje ( w sumie nigdy nie fascynowały mnie imprezy bo należe do domatorek) no a jak ja chce jej coś poopowiadać o dzidzi, ciąży, o moich planach to niby słucha a tak naprawde jest myślami gdzie indziej, bo takie coś się widzisz, kiedy ktoś się angażuję w rozmowę a kiedy nie... no i tak widzicie jak to jest, przykre ale prawdziwe, cóóż :) pewnie przyjdzie do mnie jak sama zajdzie w ciążę :P

zebys gosia wiedziala ze bardzo latwo dostrzec czy ktos cie slucha;-) bedzie dobrze juz niedlugo bedziemy mialy przy sobie nasze malenstwa wtedy nie bedzie czasu na nude;-) zmykam się kapac a pozniej ycd;-) Buziaki;*

eh no niby mamy jeszcze tych swoich panow:) Ale ilez mozna im truc....A tu przynajmniej wiecie o czym mowie tzn pisze:) i fajnie ze mozna sie wyzalic a reszta zawsze podniesie Cie na duchu albo doradzi z pkt widzenia swoich doswiadczen:)

Przyjemnej kąpeili Tymabarkowa Tobie i maleństwu.. tylko pamiętaj żeby woda nie była za gorąca! :) Buziaczki :)