Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michasz28

i co ja mam zrobic

Polecane posty

Gość michasz28

Jestesmy z żoną rok po rozwodzie. Do rozwodu doszło ponieważ żona znałzała sobie innego... ja wciaz ją kocham, ale nie ważne jest juz po wszystkim, moze rzeczywiscie nie bylismy dla siebie. n Nie oto chodzi. Mamy córkę najsłodszą i najukochańszą 3 letnią, oczywiscie mieszka z matką (decyzja sądu) do tej pory było ok, widywałem córkę kiedy tylko pasowało, conajmniej 2 razy w tyg. Ale teraz była żona zamierza wyjechac z dzieckimek i "kochankiem" ok 200km i tam zamieszkac na stałe. Co teraz bedzie, zabierze mi moje dziecko. Ja pracuje bo musze, płace alimenty itd. i kiedy bede widział córke 1 raz w miesiącu :( nic nie moge zrobic? Zabrała mi juz wszystko, wszystko co miałem :( teraz pewnie specjalnie wyjadą bo chcą aby wszyscy myśleli ze moja corka to jego corka i tak wszyscy tak myślą, na naszej klasie tez on podpisuje ze to jego dziecko. Dobrze ze ją kocha ale to moja córka :( a oni mi ją zabiorą

Gość nie wiem co ci poradzisz
współczuję.:o

Gość ko_bietkaa
ale mi sie smutno zrobilo :( czytajac Twojego posta

Gość michasz28
nie ma rozwiązania. Matka ma takie prawo wyjechac z dzieckim. Bo przeciez moge je odwiedzac, nikt nie bierze pod uwagę ze jak sie pracuje czesto w soboty itd. poza tym wszystko kosztuje a ja nie zarabiam az takich kokosów. Nie rzebym załował dla córci ale wiem ze to bedzie ciężko ją widywac i boje sie ze ona mnie zapomni albo pomysli ze mi nie zależy. Bo nie dam rady jej czesto widywac poprostu nie dam rady

wiec moze porozmawiaj na spokojnie z zona i jej nowym partnerem i przedstaw jak sprawa wyglada z twojej perspektywy.

Gość mam rade
jesli zona wyjezdza z dzieckiem tak daleko to tez ona powinna ci ulatwiac wizyty. Powinna ci przywozic dziecko np 2 razy w mc na wlasny koszt. Zakladając ze masz np wizyty co ydzien to 2 razy ona dziecko przywozi 2 razy ty jedziesz do nich./ Mozesz to ustalic sadownie. Napisac we wniosku ze z powodu finansowych bedzie ci trudno tak czesto odwiedzac dziecko jakbys tego chcial itd konkretnie uzasadnij jak masz widzenia, po co zona tam wyjezdza ile mogą miec wspolnie dochodu itd . Ja tak zalatwialem sadownie i zona mi z czech wozi dziecko raz w mc a raz ja jade

ja na tym się nie znam ale może przez sąd można zmniejszyć alimenty. Przyczyna oczywiście kosztowny dojazd

Gość sympatyczna133
WALCZ O NIA KOBIETY MAJA WIEKSZE PRAWA TAK JUZ JEST, ZAWSZE MOZEWSZ WALCZYC O WEEKENDY Z MALA . ALBO O OPIEKE LUB WSPOLOPIEKE.