Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muminka29000

alergia w ciąży

Polecane posty

Gość muminka29000

Jestem w 4 miesiącu ciąży i pojawił się problem ze skórą. Jak wychodzę spod prysznica na brzuchu i z tyłu na dole pleców pojawiają mi się czerwone, swędzące plamki. Zastanawiam się czy to początek rozstępów czy alergia. Jeśli alergia to na wodę z chlorem? po prysznicu używam oliwki johnsona, a następnie kremu na rozstępy fissan. Miesiac temu miałam podobnie, ale nie aż tak ostre objawy, a używałam kremu ziajka. cięzko mi zatem wyczuć czy to po którymś z kremów, czy po wodzie, a może początek rozstępów. Może któraś mi doradzi co robić.

Ja radzę odstawić johnsona - uczul na potęgę.Poobserwuj po ostawieniu i zobacz.też się tak dałam zrobić w karola z tą oliwką, podobnie po penatenie (po przestudiowaniu ulotki okazało się, że penaten i johnson to ten sam producent!)

tak, odstaw oliwkę johnsona, odczekaj aż objawy skórne zejdą i spróbuj oliwki innej firmy (może bambino? jest niedroga i stosowana nawet na oddziałach noworodkowych) - ja też miała uczulenie na oliwkę johnsona

Gość muminka2900
kurcze mam jednak wrażenie, że to nie od tych kosmetyków, ale od wody. bo nawet jak je odstawiłam to mam te paskudne czerwone, swędzące plamy i te plamy są w tych miejscach co zazwyczaj powstają rozstępy. Mam takie dziwne przeczucie, że woda wysusza skórę i pokazują się zaczątki rozstępów.Może ktoś miał podobnie, albo podpowie jak pielegnować tą skórę.

Gość ja pomogę ja...
a może jesteś uczulona na nikiel? w wodzie z kranu jest dużo niklu. zrób sobie testy skórne płatkowe.

Gość no tak - a jak się okaże
że na tę wodę uczulona, to ma się już nigdy nie myć? :) To niestety od wody kranówy. Masz teraz bardziej wrażliwą skórę po prostu. Nie przejmuj się, wiele osób tak ma, ale po jakiejś pół godzinie schodzi samo

Sprobuj takich kosmetykow jak oilatum, oilan, emolium. Np mydlo. Sa to kosmetyki przeznaczone dla skory problemowej. Jezeli plamy o ktorych piszesz spowodowane sa faktycznie woda lub sucha skora to te kosmetyki powinny problem rozwiazac. Sa przede wszystkim bezpieczne do stosowania w ciazy jak rowniez idealne dla noworodkow i niemowlat.

Gość ja pomogę ja...
ja jestem silnie uczulona na nikiel i lekarz powiedział mi, że pozostaje mi tylko szybki prysznic, nie wolno mi wylegiwać się w wannie, w jedzeniu też jest dużo niklu

Gość muminka2900
dziękuję bardzo za podpowiedzi, chyba zajdę do apteki i kupię coś z firmy emoilium. Rzeczywiście skóra w ciąży zrobiła mi się bardzo wrażliwa. Jak wczoraj mężowi pokazałam po kąpieli brzuch i plecy to się chłopak przestraszył.

Witam Mam taki problem jestem w 22tyg ciazy i od tygodnia mam straszny katar i do tego kaszel. Myslalam ze to przeziebienie caly tydzien lezalam w lozku i kurowalam sie domowymi sposobami niestety nic nie pomoglo i ktos mi powiedzial ze to moze byc alergia na trawy, pylki itp. Czy to mozliwe nigdy nie bylam na nic uczulona. Jesli tak to co powinnam zrobic. Prosze o pomoc

Możliwe możliwe ;) U niektórych alergia pojawia się w ciąży, u niektórych się nasila jeśli wcześniej były objawy - innym słabnie. Nie ma reguły.Udaj się do lekarza bo w ciąży musisz wszelkie leki z nim konsultować.