Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anamaka

co zamiast diety ryzowej Pilne inaczej szpital!!!!

Polecane posty

Gość anamaka

prosze was o rade.moja corka wymiotuje i ma biegunki dostala leki i za je brac + stosowac diete ryzowa ale problem w tym ze ona jest antylekowa zadnych lekow do czego nie dodam wyczuwa i nie chce jesc na dodatek musi byc na dicie ryzowej ktroej tez nie chce jesc juz mi rece opadaja boje sie ze wyladuje w szpitalu.pomozcie

Gość anamaka
no i co nie ma nikt dla mnie rady.....czekam jestem zrozpaczona

Gość madelajjne
a dlaczego musi byc akurat na diecie ryzowej??

Gość anamaka
cola odpada wczoraj ja podawalam to wymiotowala dalej niz widziala ma 2 latka szkoda mi jeje a dieta ryzowa po to bo nie wiedza czy to zatrucie czy grypa zaladkowo-jelitowa a dieta ryzowa z woda i herbatka ma zachamowac biegunke i wymioty .a ona nic nie chce jesc tylko pije wode i herbatke i ma goroaczke juz mam dosc co robic??????

Gość anamaka
a boje sie podac cos innego bo boje zeby znowu nie zaczela wymiotowac i mic biegunke bo wtedu to juz do szpitala co mam robic????

Gość moze kup jej wafle ryzowe...
jesli nie lubi gotowanego ryzu

Gość anamaka
tez doslownie we wszystkim ona jest tak wyczulona na leki ze nie wiem! nawet daje kisielek bo jest mozno aromatyzowany i tez nie pije a wczesniej to codziennie musial byc kisiel juz nie mam pomysłow

Gość kasia9444
albo chrupki kukurydziane takie zwykle są.

Gość anamaka
daje jej chlebek osródke i zje ciut i koniec wiec wafelkow tez nie zje a pamietam ze kiedys sobie kupilam i ona chciala i na tym sie skonczylo ze sprobowala i juz chcec odeszla

Gość anamaka
czy wasze dzieci tez sa takie zwarjowane ze nie chca lekow i trudno namowic do jedzenia przeraza mnie to wszystko kupie chrupki kukurydziane moze chcociaz je zje

Gość no to nie wiem...
a moze kaszke dla niemowlat. cos musi jesc.

Gość anamaka
kaszak jest na mleku a mleka nie moze jesc narazie mam i tez myslam ale sie boje jej podac zeby nie zwymiotowala lub zeby nie dostala biegunki

Musisz w jakiś sposób podać jej lek. Jak nie chce na łyżeczce, to podaj strzykawką, delikatnie jej wpuść po ściance policzka. Może się uda. Prędzej tak przyjmie, niż w piciu, czy jedzeniu. Tym bardziej, że taki sposób podawania leku jest w ogóle bez sensu, bo nigdy nie wiesz, czy całą dawkę podałaś. Chyba zbyt emocjonalnie i nerwowo do tego podchodzisz. Choć wiem, że to trudne, ale trzeba znaleźć jakiś sposób.

ziemniak - marchewka - zatwardzają, możesz podać z ryżem lub zamiast

Gość kaszkę ryżową na wodzie
jej podaj i trzymam kciuki za was