Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapelusz z kratką

jak to jest z tą Ameryką?

Polecane posty

Gość kapelusz z kratką

Czy ludzie są tam naprawde niedouczeni i pusci? (moja kuzynka, która mieszka w Toronto nie wie co jest stolicą Kanady:O) I jak to jest z urodą, figurą, atrakcyjnością? Mówi się, że większość Amerykanów to tłuści, zaniedbani ludzie, ale w telewizji, chocy w tych serialanch Mtv typu made czy laguna bitch wszyscy wygladaja pieknie i ogólnie super. Zresztą sama gdy byłam tam i miałam sie na plazy rozebrac do kostiumu kąpielowego przy tych wszystkich laskach to az wstyd mi było i miałam opory, mimo, ze mam ładną sylwetke i jestem zadbana:O

Gość im here
z ta ameryka to jest tak ... ze .. lepiej nie gadac:) ale nie przejmuj sie za pare lat i my tacy bedziemy

Gość demaskator_nigger_jones
ej kapelusz a Ty wiesz ktore miasto jest stolica Kanady? Bo ten przyklad Toronto delikatnie sugeruje, ze drwisz z tepych Amerykanow, bedac tepym/niedouczonym Polakiem. wstyd. pewnie jestes jeszcze gruby i sie nie myjesz - jak wiekszosc Amerykanow. szok - co by Kosciuszko powiedzial?

Gość im here
demaskator - nie czepiaj sie bo ma racje jesli chodzi o poziom wiedzy przecietnego amerykanina i kanadyjczyka to jest on taki sam czyli dorosly wie mniej wiecej tyle co nasz 6 klasista

ach sorki jestes kobieta, a jak stwierdzil jakis uczony z Kazachstanu (nie pamietam nazwiska) kobiety maja mniejsze mozgi, wiec masz rozgrzeszenie swych brakow w edukacji

Gość im here
nie wiem czy piszesz do mnie czy do autorki ale i w jej i w swoim imieniu za owe rozgrzeszenie dziekuje :)

rzeczywiscie bo nasz przecietny 6-klasista jest takim bystrzakiem :) obudz sie. jestesmy sto lat za azjatami. poza tym nawet jesli nasz 6-klasista wie wiecej niz 6-klasista amerykanski, to juz student jakiejkowiek uczelni w polsce nie wie tego, co wie student massachussets institute of technology lub harvardu. zazdroscicie tym ludziom bo zyja w wolnym kraju i nie musza robic 10 licencjatow zeby pracowac jako sprzataczka w banku ot co

Gość USAAAAAA
ej kapelusz a Ty wiesz ktore miasto jest stolica Kanady? Bo ten przyklad Toronto delikatnie sugeruje" a gdzie ona sugeruje że Toronto jest stolica Kanady? Napisała że jej kuzynka mieszka w Toronto i nie wie jakie miasto jest stolica Kanady tak więc upierdliwy demaskatorze - zbłaźniłes się i pokazałeż że móżdźek masz zaiste ptasi ( albo knurzy) :)🖐️

Gość im here
....massachussets institute of technology lub harvardu... i dlatego dodalam w swoim poscie PRZECIETNY amerykanin czy kanadyjczyk poza tym nie mam czego zazdroscic bo tam mieszkam :)

no dobra moze przesadzilem z tym wolnym krajem itd ;) istota tkwi w tym, zeby poza horyzontem dostrzec czubek swego nosa. ludzie maja sie prawo buntowac takze przeciw wiedzy, fakt ze wowczas latwiej nimi manipulowac, ale jesli im ot nie przeszkadza to walic to :)

a najlepsze jest to, ze USA jest krajem takich kontrastow, ze cokolwiek bysmy o niej nie napisali, to bedziemy miec racje :) hehehe nie wiem w sumie jak jest z kanada, wydawalo mi sie, ze zyja tam ludzie poczciwi i nieco naiwni - taki juz maja PR. pozdro

Gość im here
i tu sie zgadzam - zreszta nikt nie odmawia im tu prawa do bycia nieukami... zreszta zgodnie z nowa moda toz to cool :) tak sobie ich tylko obgadujemy :)

Gość kapelusz z kratką
demaskator - człowieku, jaki masz problem? drwie z kuzynki, nie z Amerykanów, a o stan ich wiedzy pytam. Co do pustości - może moja kuzynka to tylko odmienna jednostka w porównaniu z pozostałą masą, ale jest tak ograniczona i przede wszystkim pusta, że aż boli. Mówi się, że są grubi i się nie myją, wiec pytam czy to prawda. Więc o co ci chodzi?

Gość lostka
Wiekszosc amerykanow to tlusciochy i to na maksa i w niczym nie przypominaja tych pieknych ludzi z filmow amerykanskich.

Gość im here
OOOOOOOOO!!!!!!!!!! co do mycia sie to sie nie zgodze osobiscie nie spotkalam smierdzacej amerykanki czy kanadyjki - jak gruba by nie byla ... a polki niestety tak :(

Gość kapelusz z kratką
im here - a jak to jest z ich wyglądem? wszyscy są tacy zadbani, ładni, modnie ubrani itp? Czy to tylko w filmach i programach wystylizowane?

w takim razie przyznaje Ci racje :) sam po podrozy po usa bylem zdruzgotany wynikiem konfrontacji wyobrazen z rzeczywistoscia, ale z biegiem czasu dopisalem sobie odpowiednia filozofie do tego, co tam zobaczylem :) tak jak juz ktos tu napisal, jeszcze kilka lat tych "fajnych" programow w MTV i w Polsce tez bedzie taki sam poziom intelektualny :

Gość no moze nie
wiedza co jest stolica kanady czzy gdzie lezy polska, ale po co to zwyklemu szaremu czlowiekowi? Jezeli beda chciali cos wiedziec to to sprawdze. Uwazacie amerykanow za glupich a prawda jest taka ze im nikt nie napycha glow zbednymi informacjami jak to jest w polsce. Ucza sie za to psychologii, ekonomii i dlatego oni sa szefami najwiekszych firm swiatowych a nie polacy ktorzy potrafia obliczyc calki a nie poradza sobie na rozmowie kwalifikacyjnej czy z otworzeniem firmy tak jak usa

Gość eldoradka.
Moja ciotka pracowala na domkach w Stanach i mowi, ze Amerykanie to straszni syfiarze. Livingroom jest zawsze czysciutki w razie gdyby ktos przyszedl, ale oni tam w ogole nie siedza. Za to gora domu, czyli tam gdzie znajduja sie wszystkie sypialnie to jeden wielki syf i malaria.

Gość im here
no nie zupelnie jest tak ze przecietny amerykanin zostaje szefem wielkiej korporacji........ ci od malego ksztalceni sa w szkolach prywatnych .. do ktorych rowniez nie uczeszcza przecietny amerykanin:)

Gość im here
oooo!!! tak :):) syf w domu maja zdecydowanie ponad przecietna :).. ale skoro im to nie wadzi :)

Gość no moze nie
a skad wiesz ze nie? gates nie ma studiow a stworzyl ogromna korporacje. szefami wielkich firm sa zwykli ludzie ktorzy chyba nie urodzili sie w b.zamoznych czy krolewskich rodzinach takze glupot nie gadaj. zwykly czlowiek zaklada firme, odnosi sukces i wtedy staje sie kims nikezwyklym

Gość dzej zi
no moze nie Czlowiek, ktory uwaza sie za wyksztalconego i na poziomie powinien posiadac pewna wiedze o swiecie. Amerykance to totalni ignoranci, ktorzy nie potrafia nauczyc sie zadnego jezyka w stopniu sredniozaawansowanym. Maja kase, bo zyja w bogatym kraju, ale to zwykle nieuki, ktore nie wiedza, ze Meksyk jest na poludnie od ich kraju,a Kanada na polnocy, ale jak ich sie zapytasz z kim ostatnio imprezowala Paris Hilton, to odpowiedza bezblednie:O

Gość ameryka to wielki kraj
wielkich kontrastów.... u nich cały nasz kraj się w jednym stanie mieści.... więc są tam ludzie tacy i tacy, sa wielkie możliwości, ale i łatwo zostać bankrutem.... ciężko wyciągnąć jakąś średnią z tak wielkiego i zróżnicowanego kraju.....

Gość im here
"szefami wielkich firm sa zwykli ludzie ktorzy chyba nie urodzili sie w b.zamoznych " tu sie mylisz :) i nie wierz we wszystko co uslyszysz o amerykanskim snie choc... z pewnoscia sa bardziej kreatywni od nas

Gość dzej zi
im here Ameryka liczy 200 milionow(jak nie i wiecej), a ty mowisz o waskiej grupie ludzi. Mowmy o przecietnym mieszkancu Ameryki, a nie o 0.01% ludnosci.

Gość im here
a... to na temat gates'a : .. z wikipedii :) William Henry Gates III urodził się w Seattle jako syn Williama H. Gatesa juniora (dziś seniora) i Mary Maxwell Gates. Jego rodzina była zamożna; ojciec był znanym prawnikiem, matka pracowała w zarządzie First Interstate Bank, Radzie Zarządzającej Uniwersytetu Waszyngtońskiego i organizacji charytatywnej United Way of America, a jej ojciec, J. W. Maxwell, był prezesem National City Bank w Seattle.

Gość im here
... nie mowmy wiec o tym kto tworzy amerykanskie imperium :)

Gość im here
dzej zi ja wlasnie mowie o tym przecietnym chyba pomyliles posty

Gość no moze nie
im here - tak sie sklada ze wiem co nie co o Ameryce... A powiedzcie mi po co statystyczny amerykanin ma sie uczyc jezyka obcego? jak ktos chce to zrobic dla wlasnej satysfakcji to i tak to robi. maja w szkolach srednich francuski czy hiszpanski. Po coo im jednak dodatkwoy jezyk?? Po angielsku dogadaja sie wszedzie. Polacy sie ucza bo musza zeby sie porozumiec oni nie maja takiej potrzeby