Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamartwiona mama Ady

Histeria przy obcinani pzanokci u stóp.Co robic?

Polecane posty

Moja dwuletnia córcia nie da sobie obciąc paznokci u stóp z aczkami nie ma zadnego problemu.Na widok obcinacza dostaje szału,krzyczy w niebogłosy,wyrywa nózki,trzesie się cała.Ja przy tym zlan potem,zdezorientowana a przeciez raz na jakis czas musze jej skrócic pazurki.Nie wiem co robic,nie pomagają prosby,nie da sie jej niczym zając,zagadac,nie słucha tłumaczen ze to dla jej dobra,ze kazdy sobie skraca paznokcie.Czy ktos tez tak miał?

Nasz synek w pewnym wieku tez nie dawal obcinac sobie paznokci - u rak i u nog. Mial wtedy jakos mniej niz poltora roku.... Musialam obcinac w trakcie snu.... Teraz wlasnie ma 2 latka i sam mowi, zeby mu obciac.... Przejdzie malej, cierpliwosci... A moze niechcacy zostala skaleczona????

Byc moze,tez przypuszczam ze musiałam ją kiedys skaleczyc i ma uraz.Tak mi jej zal bo chce dobrze a jestem zupełnie bezradna.Najlepsze jest to ze nie mam jak przez sen bo mała juz nie spi w dzien a w nocy musiałabym czekac ze 2 godziny by mocno zasnęła.

U nas kilka razy też był cyrk ale znalazłam sposób. Przy każdym obciętym paznokietku robię brawo, wygłupiam się a wynocha ty okropny paznokciu i obcinam, i to skutkuje, mała śmieje się jak szalona i nawet jednej łezki nie uroni, a wcześniej naprawdę cyrkowała.

Gość kasiaaaaaaaaa
w rzadnym razie nie rób tegi na siłę bo nigdy się nie przekona. Ja podobnie mojej małej, półtora roku obcinam na spiocha.

może na początek przy niej obcinaj swoje paznokcie ładnie spiłuj pomaluj może małej się to spodoba i sama poprosi cie o to

Gość asiok78
Moja ma 6 lat nigdy krzywdy jej nie zrobiłam a obciąć paznokcie w nogach to katorga:(

Gość mam to z kotem
można próbować zawinąć w dywan

Gość Zmartwiona mama Ady
Dzieki za odpowiedzi,próbowałam juz obcinac swoje,obcinałam tez synkowi i mówiłam jej ze pomimo ze malutki to nie płacze,obiecywałam ze jej pomaluje na różowo ;-) ale wtedy chciała tylko zebym jej umalowała a nie obcięła.Wiem ze nie powinnam robic niczego na siłe ale ja poprostu nie mam pomysłu jak to zrobic zeby przestała się bac.