Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamac sie mozna

cholerny zlobek

Polecane posty

Gość zalamac sie mozna

Chcialam zapisac dziecko do zlobka. Wlasciwie to juz po urodzeniu poszlam zalatwiac. Ale lipa. Nie da sie :( Konczy mi sie macierzynski, potem jeszcze urlop wezme caly, to dodatkowy miesiac bedzie ale co z tego. Nie damy rady z jedna pensja meza, ja musze wrocic do pracy. Mysle nad rozwodem. takim fikcyjnym, wiecie. Bo w zlobku mi powiedzieli, ze jakbym byla samotna matka to tak :O Nieoficjalnie niby mi powiedzieli ale ponoc wtedy bylyby szanse, heh.

Gość niezapominka123
:(

Gość bytrug
oszalałas chyba! co z powodu żłobka życie chcesz sobie komplkowac? może niania albo ktoś z rodziny za niewielkie pieniądze zajmie ci sie dzieckiem? ja swojej niani płacę 3 zł za godz. u nas sa takie stawki- pracuję zmianowo i za mc wychodzi mi 300 zł-nie tragedia. nie zrób głupoty.

Gość dadidee
3 zł niani !!!!!!!! jejku co to za kobieta że za tyle robi jak 2 lata temu opiekowałam sie dzieckiem i dostawałam 6,7 zł gdzie ty mieszkasz w Albani sory ale to jakiś wyzysk

Gość nie oddałabym tam dziecka
nawet jak by mi dopłacali :P dobra niania, babcie albo siedzę w domu a chłop szuka dodatkowej pracy!

Gość bytrug
DADIDE- nie w albani a południowo-wschodniej polsce-okolce bieszczad. w wawie stawki sa porażajace ale u nas takie i nie zamierzam wychodzic przed orkistre skoro wszyscy tutaj tak opikunkom płacą!

Gość bytrug
opiekunkom oczywiście :)

wiem wiem, szukam niani za 1600 i żadna nawet nie chce ! warszawka - beznadzieja. Więc oddaję malucha raczej do żłobka za 1000

Gość zalamac sie mozna
U mnie raczej nie znajde niani za 3zl za godzine... A jakbym miala placic niani tak jak u nas sie placi, to prawie cala moja pensja by na to poszla. Maz pracuje na caly etat, zmianowo to nie wiem kiedy mialby pracy szukac dodatkowej. Nie ma sie kto z rodziny zajac dzieckiem dlatego zlobek to jedyne wyjscie. A, ze nie mozna po ludzku to trzeba pooszukiwac :(

Gość bytrug
dadidee- 3 zł za godz- pracując po 8 godz wychodzi niani 550 zł mc i naprawdę są takie okolice polski gdzie takie sa ceny!!!!

Gość dadidee
mieszkam w wielkopolsce i tu 3 zl to jakiś żart :P chyba że za 30 min co to za niania chyba z podstawówki

Gość ja pomogę ja...
ja jestem z wielkopolski, moja mama opiekuje się dzieckiem 8 godzin dziennie i dostaje 600zł do tego ma zapewnione śniadanie i obiad

Gość zalamac sie mozna
W Poznaniu sa takie stawki?? Moze to po znajomosci, nei wiem. Serio, orientowalam sie we Wroclawiu i naprawde w 1000zl za miesiac dla niani bym sie nie zamknela :(

Gość dadidee
nie wiem kurcze może i są w Pl takie regiony gdzie można życ za 500zł ale u mnie (rejon Kalisza) jakoś tego nie widać :)

Gość bytrug
1600 zł niani? to u nas tyle srednio sie zarabia na pełnym etacie, a ja zarabiam 1400 zł- przepaśc między warszawa a peryferiami polski.

Gość etammmmmmmmm
mieszkam w krakowievniania około 7 zł za h ale to bardziej studentka lub babcia z renta a tak to więcej sama zarabiam jako wklepywacz faktór 1600 zł

Gość bytrug
u mnie nie pracuje niania która musi się za otrzymane pieniądze utrzymac przez cały mc- tym bardziej,że ona przychodzi do nas na ok 19-30 godz tyg(różnie wychodzi) więc nawet nie wychodzi jej 500 a 300 zł. ona mieszka niedaleko-pracowała tylko jakis czas,potem dzieci-poświęciła się ich wychowaniu-nie jest po podstawówce,pracy nie moze znaleźc bo ma 20 lat przerwy w zawodzie a więc dla niej nawet parę groszy jest dobre.

Gość do autorki no to sie obudzilas
kolezanko!! Przeciez nie od dzis wiadomo, ze o miejsce w zlobkach trudno! Dziwie ci sie bardzo, ze sie wczesniej nie rozejrzalas!! Nam polozna poradzila zapisac maluszka JAK JUZ BYLAM W CIAZY, zeby potem nie bylo cyrkow i tak tez zrobilismy, wiec po macierzynskim nasz skarbek poszedl bez problemu do zlobka. Naprawde dziwie ci sie, ze sie nie orientowalas jak to jest.

Gość bytrug
a może któraś z Twoich koleżnek ma małe dziecko i siedzi w domu i mogłabyś jej dziecko zostawiac- wtedy io ona skorzystałaby i ty bo nie zapłaciłabyś tak dużo jak niani.

Gość zalamac sie mozna
Jak moglam zapisywac dziecko do zlobka zanim sie urodzilo?? Nie lubie zapeszac, roznie moglo byc. To tak jakbym urzadzala pokoj dla malego zanim przyszedl na swiat. Czy jak dziecko idzie do szkoly to trzeba zapisywac je juz w przedszkolu jak jest?? Nie! I tak samo powinno byc ze zlobkami i przedszkolami :(

Gość bytrug
u nas na miejsce w żłobku czekamy rok-dopiero od wrzesnia miejsce będzie. to prawda trzeba duuuzo wcześniej zapisywac.

Gość zalamac sie mozna
Problem w tym ze ja sie przeprowadzilam do miasta meza. Nie mam tu zadnych kolezanek. On tez sie sprowadzil tu na studia. Znajomych mamy ale nie kolezanki, tylko z pracy tak...

Gość do autorki no to sie obudzilas
Oczywiscie, ze tak!! Ja pokoik urzadzalam w 8 miesiacu, a w 7 zapisalam maluszka do zlobka, co tu ma do rzeczy zapeszanie??? No sorry, jak wierzysz w jakies denne zabobony, zamiast myslec logicznie to teraz siedz i kombinuj! Glupoty mi nie zal!

Gość kukuruku 1
ja zapisywałam dziecko do żłobka, gdy byłam na początku ciąży - niestety takie są realia - jeden żłobek w 100 tys mieście

Gość bytrug
chyba za bardzo przesadna jesteś :) nie patrzymy dzisiaj na przesądy a na realia bo wiele ludzi zapisuje dziecko bedac jeszcze w ciąży- do szkoły nie trzeba zapisywac już wtedy kiedy dziecko jest w przedszkolu bo do szkoła jest obowiazkowa a żłobek nie i kto pierwszy był zapisany ten lepszy.

Gość zalamac sie mozna
to nie zadne zabobony. Po prostu roznie moglo byc. Urzadzilabym pokoj zanim by sie urodzil, a potem w razie nieszczescia przechodzialabym kolo tego majdanu i tylko by mi sie rany otwieraly! Nie jestem pesymistka. Ale realistka.

Gość smieszna jestes tyle co powiem

Gość zalamac sie mozna
to nie wynika z przesadow. Tylko z doswiadczenia :O Nigdy nie bede nic robila na zas. Bo los moze splatac figla :( Uczepiliscie sie. Moze faktycznie skrewilam. Ale nie tak to powinno byc. Namawia sie kobiety do rodzenia, a potem nie maja jak wrocic do pracy :( Zeby jeszcze mezczyzna byl w stanie zarobic tyle, zeby utrzymac cala rodzine - jak kiedys...

Gość bytrug
to pozostaje ci jedynie: namówic męża na zmianę pracy na lepiej płątną, namówic męża na dodatkową pracę-naprawdę da się ciągnac 2 etaty lub półtora, zacisnac pasa i czekac na żłobek.

Gość zalamac sie mozna
sama jestes smieszna. Mnie to nie bawi