Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omina

a jak tyja w ciazy wysokie kobiety?? powyzej 175cm wzrostu

Polecane posty

Gość omina

wiecej niz te niskie?? Jak bylo u was?

Gość pelnowymiarowy bolej
wasze pytania mnie morduja :o jak zachoda w ciaze kobiety wysokie ?? czy tak samo jak niskie ?? litosci !

Gość tez mnie to ciekawi
bo sama mam 177 cm. Do 15 tc przytylam 1 kg, a teraz jestem w 17 tc i nie wiem jaka mam wage, ale czuje, ze juz sie zwiekszyla... w tej chwili ciekawi mnie jak to bedzie dalej.

Gość omina
" wasze pytania mnie morduja jak zachoda w ciaze kobiety wysokie ?? czy tak samo jak niskie ?? litosci !" ej, wyluzuj. Waga moze miec zwiazek ze wzrostem. chocby dlatego, ze rpoporcje sa inne - wsystko jest wieksze, to i macica wieksza, plod moze byc genetycznie wiekszy od tych, z niskich mam.

Gość tez mnie to ciekawi
ciekawi mnie tez czy tezsze kobiety i wyzsze maja obfitsze wyproznianie. to znaczy czy robia wieksze kupy niz te drobniejsze?

Gość tez mnie to ciekawi
Boze, co za zalosne baby tu siedze. Przeciez od razu widac, ze tego drugiego posta nie napisalam ja. Nie spodziewalam sie, ze matki moga byc tak putse i zalosne, ale jak sprawia ci to satysfakcje nedzna podszywaczko to prosze bardzo.

Gość omina
hehh - nie mowie, ze zawsze tak jest. ale wiadomo, ze jak rodzice wysocy - dzieci tez. rodzice niscy - dzieci tez. najczesciej sie tak dzieje - dlaczego waha urodzeniowa noworodkow tez nie mialaby byc zalezna od wzrostu rodzica?? jestem ciekawa, ale z was wredne babska. szok..

Gość omina
jejku - jestem tylko ciekawa.... nawet w ciazy nie jestem (dopiero planuje), wiec P Y T A M :)

Ja mam 178cm i przytylam przez cala ciaze ok.18kg ,ktore bardzo szybko zgubilam po ciazy(w miesiac waga powrocila do 64kg)nie stosujac diety.Mysle ,ze to zalezy od genow.A tak na marginesie to po co sie przejmowac kilogramami w ciazy mi to nie przeszkadzalo:) Aaaaaaa i wielkosc dziecka(tj.waga)nie zalezy od tego ile matka w ciazy przytyje.

Ja mam 175 cm i przytyłam 36 kg. A córcia urodziła się z przeciętną wagą i długością - pomimo że wszystcy mówili że pewnie będzie duży bobas - a tymczasem jak wychodziłyśmy ze szpitala to mała ważyła 3 kg. Genetycznego powiązania u siebie też nie zauważyłam , bo moja mama w każdej ciaży przytyła po 10 kg. No ale moze wtedy były \"inne czasy\".

Gość omina
"wielkosc dziecka(tj.waga)nie zalezy od tego ile matka w ciazy przytyje" wiem, ale odwrotnie to dziala - im wieksze dziecko - tym waga kobiety wiecej pokazuje..

Gość ale pinda...
to jak wiesz to czego sie pytasz?!

Gość hej omnia

Gość hej omnia
omina "wielkosc dziecka(tj.waga)nie zalezy od tego ile matka w ciazy przytyje" wiem, ale odwrotnie to dziala - im wieksze dziecko - tym waga kobiety wiecej pokazuje. wcale nie działa odwrotnie, bo jak już któraś z dziewczyn napisała że jej dziecko ważyło 3 kg, a ona sama przytyła 36, a moje ważyło 4150g a ja przytyłam 14 kg, więc jaka tu prawidłowośc wg ciebie, jak to działa?

moja znajoma jest dosc wysoka a w szóstym miesiacu ciazy wygladała tak jakby lada dzień miała urodzic :) reguły nie ma.

Gość omina
"więc jaka tu prawidłowośc wg ciebie, jak to działa?" a tak, ze jak 2 dni ropzed porodem masz dziecko wazace 4kg, w ty wazys np 9kg wiecej, to gdybys miala dziecko 3kilogramowe - wazylabys 8kg wiecej! :D

Gość omina
"ale pinda... to jak wiesz to czego sie pytasz?!" bo pytam o coś innego :P

Gość Misiaczek***
Ja mam 168 cm przytyłam 12 kg a dziecko ważyło 4 kg.

Gość hej omnia
ale mogłabym mieć wtedy np więcej wód płodowych! NIE MA ŻADNEJ REGUŁY!!!!!!! nie rozumiesz? nie dowiesz się czy przytyjesz mało czy dużo w ciąży, dopóki nie zajdziesz w nią i nie doczekasz się finału! a dzieci wysokich ludzi owszem modą być dłuższe od innych, ale niekoniecznie cięższe!

Gość omina
ok, rozumiem, dzieki :)

powinnyście raczej zapytać ile po porodzie zostało mamom wysokim bo wtedy będzie wiadomo ile wzieła taka kobieta \"na siebie\" Ja przytyłam 19 kg (168cm) ale po samym porodzie ubyło mi 12 kg, mały ważył 3215kg Teraz mam tyle kg ile było przed ciążą

Gość omina
no ok,a jak kobieta przytyje np 20kg i straci to ok 2-3 meisiecy po porodzie, to mowimy, ze schudla??

Gość bzyku bzyku bzyku riki tiki
Ja jestem w 23 tc i przytylam juz 7 kg, boje sie ze przybiore duzo wiecej i bede grubasem po porodzie :(

Gość Aniusia23
hej dziewuszki, ja jestem w 32 tc, mam 176 cm wzrostu i przytyłam 12kg do dnia dzisiejszego, podejrzewam, ze z 5 kg jeszcze przybiore jak nic.

Gość bzyku bzyku bzyku riki tiki
Aniusia23 a ile ważysz? :)

mam 175 cm wzrostu - dość długo nie miałam typowego, ciążowego brzuszka (lekarz tłumaczył to częściowo właśnie wzrostem - wyższa kobieta = mniejszy brzu) - zaczął się zaaokrąglać po koniec piątego miesiąca, w szóstym ważyłam 5 kg więcej, ale już w siódmym niemal (sic!) 15 kg (związane m. in. z zatrzymaniem wody). Teraz mam 16 na plusie (do terminu kilkanaście dni) a i brzuszek dość spory