Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kimiko

Nigdy nie byłam u ginekologa...

Polecane posty

Gość Kimiko

Moje problemy zaczęły się około 14 roku życia, miałam bardzo bolesne okresy, wraz z wymiotami... teraz mam 22 lata, z mojej małej mieściny wyprowadziłam się do Łodzi. Niedawno miałam bardzo bolesną miesiączkę, wymiotowałam, omdlewałam. Chciałabym odwiedzić ginekologa, ale nie wiem którego, nie znam żadnego w Łodzi, nie wiem jak przygotować się do tej wizyty... :(

Na pierwszy raz wybierz się najlepiej do kobiety i na samym początku wizyty powiedz, że to Twoja pierwsza. Jeżeli jesteś dziewicą, to też koniecznie powiedz. No i idź jak najszybciej do tego lekarza. Przygotowywać się jakoś specjalnie nie musisz, wystarczy się umyć i zapamiętać datę ostatniej miesiączki. Jak chcesz poszukać lekarza to wejdź sobie na www.znanylekarz.pl i poczytaj opinie.

Ja na pierwszej wizycie była u faceta ginekologa, do tej pory wybieram tylko mężczyzn, od koleżanek słyszałam, że kobiety ginkolodzy są mało delikatne. Wstyd był przy pierwszej wizycie, a potem to już mi wszystko jedno było. Traktuje go tylko i wyłącznie jak lekarza a nie jak mężczyznę.

Gość rwertewr
Nie musisz wcale isć do kobiety. Sama musisz wiedziec, co ci bardziej pasuje. Ja na pierwsza - i potem juz każdą - wizytę chciałam iśćdo faceta. Sama wiesz najlepiej, z czym się bedziesz czuła lepiej. Nie ma jakichs wielkich przygotowań. Dla własnego komfortu mozna ogolic nogi. Pipę należy umyc przed wizytą, zapamietac, kiedy była pierwsza w zyciu i ostatnia miesiaczka i to chyba tyle. Jakbys sie miała czuc xle, wiedząc, że lekarz może w czasie przechodzenia zza parawanu na fotel widziec twój tyłek, to mozesz założyc jakąś dłuższą bluzkę.

Gość z doswiadczenia wiem
ze kobiety sa o wiele mniej delikatne niz mezczyni . ja sama chodze do ginekologa mezczyzny , jest bardzo delikatny ( zadne badanie mniej nie bolalo - w przeciwienstwie do innych ginekologow - mialam dwa porody i nie jeden lekarz w szpitalu mnie badal i za kadym razem badanie bylo raczej bolesne . ten lekarz przyjmuje na retkini to lekarz panstwowy ma podpisana umowe z nfz . jesli cie to interesuje to daj znac to podam ci dokladny adres i nazwisko lekarza . dla komfrotu radze zebys poszla w spodnicy , w przebieralni zdjemiesz rajstopy i majtki . a jak bedziesz na fotelu to spodnice podciagniesz .