Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem mam z psem

Mój pies nie gryzie jedzenia!

Polecane posty

Gość problem mam z psem

Jak go kupiłam to hodowca zalecił przez 3 tygodnie dawać mu namoczoną karmę i jadł. Później zaczęłam dawać suchą i jadł ale połykał w całości :o Weterynarz powiedział że się nauczy a pies ma już półtora roku i muszę mu najdrobniejszą karmę kupować bo połyka w całości, w ogóle nie gryzie, jak dam mu większa to ani nie tknie, nawet jak ugotuje mu mięso z kurczaka to muszę podrobić na malutkie kawałki i dopiero wtedy zje. Kupuję mu różne kości do gryzienia i faktycznie gryzie ale karmy w ogóle. Da się go jakoś oduczyć połykania w całości? Nic mu nie będzie jak tak dalej będzie jadł? Proszę o odpowiedź.

Gość problem mam z psem
Jak dałam mu większą to potrafił nie jeść przez 5 dni! Później jak nie jadł to wymiotował, wiec żal mi go było dalej tak męczyć. Ta większa karma, której on nie jadł to nawet kot jadł a on w ogóle :o

Gość tak go nauczyłaś
wiecznie drobiąc mu to jedzenie :-O "jak dam mu większa to ani nie tknie" --->> poczekaj 2,3dni, 5 dni to zaręczam ci, że ruszy :-D Jak się pies trochę przegłodzi to mu nic nie będzie. Na razie ty mu drobisz na żądanie więc on nie widzi potrzeby gryźć. :-P Tylko dbaj by miał wodę, jak będzie pił to jeść nie musi bez przerwy.

Gość deeper.
zacznij mu dawac kawaleczki surowej marchewki, a zobaczysz jak bedzie rozgryzal. Moj pies mieso poluka w calosci, ale marchewki moze gryzc i gryzc.

Gość pomarancze
moze byc tak, ze jak dasz normalna i on ja bedzie polykal to bedzie ci wymiotowac, moj kot tak czasami robi, jak dajemy mu cos do jedzenia duzego i on nie jest w stanie tego pogryzc to rzyga, tylko ze on jest stary i zeby mu wypadly, wiec nie dziwie sie ze nie potrafi gryzc

Gość tak go nauczyłaś
Skoro nie jadł 5 dni to poczekaj 10 dni - tylko zawsze dawaj świeżą karmę, żeby się nie psuła na misce leżąc np. 3 dni. Po takim długim niejedzeniu dawaj mu małe porcyjki, żeby się nie przeżarł, bo wtedy wymiotuje.

Gość moja sunia też
nie gryzie jedzenia...ale to z chytrości i zachłanności.:P

Gość problem mam z psem
Mój też uwielbia marchewkę i surową i gotowaną i je w dużych kawałkach ale właśnie z tą karmą jest problem. 2 dni temu kupiłam mu nową karmę to jest ciut większa od wcześniejszej i od 2 dni nic nie jadł :o Zrobię tak jak radzicie, nie będę mu wymyślała bo karmy które mu kupuję nie są tanie, ta którą kupiłam 60zł kosztowała za 1,5kg :o Wodę ma codziennie świeżą.

Gość mam dwa psy
Jeden pochlania jak odkurzacz bez gryzienia. Drugiemu trzeba drobic i on wlasciwie podczas jedzenia nie uzywa zebow, tylko jezyka i miele, miele, miele :P

Gość mam dwa psy
aaaaa zapomnialam o wniosku koncowym: zarowno jeden jak i drugi maja sie dobrze ;)

Gość problem mam z psem
Najgorsze jest to że co ja jem to chodzi koło mnie i prosi żebym mu dała, czasami mu coś rzucę i faktycznie go rozpuściłam. Od dzisiaj koniec :p Nie zje to nie.

Gość problem mam z psem
Ja w ogóle od początku wymyślałam z jedzeniem, wychodzeniem 10 razy dziennie na spacer bo mi go szkoda było i się nauczył. Jak mu się chce bawić a ja coś robię i nie zwracam na niego uwagi to mnie gryzie, jak nie wyjdę z nim na spacer kiedy on chce to siedzi obok mnie i piszczy :o Musze go oduczyć od tych nawyków bo z tym psem to jak z dzieckiem.

Gość tak go nauczyłaś
o co zakład, że to ty nie wytrzymasz? ;-) :-D

Gość tak go nauczyłaś
Pokazywali kiedyś ludzi w tv, którzy sypiali z kotem w łóżku i ten kot sikał im w to łóżko, a jak 'Psipsycholog' zakazała im spać z tym kotem to jojczeli, że jak oni biedni to przezyją :-D Pewnie tego zapaszku w łóżku po sikach im najbardziej było żal :-D Ludzie potrafią przedziwnie rozpuścić zwierzęta, a potem maja do tych zwierzą pretensje :-P

Gość problem mam z psem
Muszę wytrzymać bo nie będzie mną pies rządził :p Nawet weterynarz stwierdził że pies jest rozpieszczony, przy każdej wizycie musi mu zakładać kaganiec bo nawet przy obcinaniu pazurów mnie pogryzł, łapy mu się nie da dotknąć bo już myśli że mu coś chcę zrobić. W łóżku śpi ale akurat mi to nie przeszkadza, tylko jest tak że on potrafi wskoczyć na łóżko, siąść na mnie jak leże i piszczy żebym mu się odsunęła z jego miejsca :o Ja muszę spać przy ścianie a pies na mojej poduszce :o Jak kupiłam mu legowisko to w 2 dni pogryzł, kupiłam drugie i pilnowałam żeby nie gryzł i zawsze wyganiałam go do tego legowiska i on zaczął traktować to jako karę, jak coś zrobi i kłócę się na niego to idzie leżeć do legowiska a śpi ze mną w łóżku.

Gość a dzieci kiedy będziecie mieć

Gość elek
Dnia 4.08.2016 o 00:09, Magda1510 napisał:

Moze ma problemy z ząbkami dlatego polecam pedigree Dentastix

tylko nie to, nic nie daje i pelne rakotworczych substancji