Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilly_*

Jaka jest szyjka w pierwszych tyg. ciąży?

Polecane posty

Gość lilly_*

Mam pytanie czy szyjka macicy jest miękka czy twarda na początku, tzn. w pierwszych tygodniach ciąży? Bo ja mam teraz 32dc i u mnie miękko, ale jest zamknięta, nigdy nie badałam po owulacji tylko przed i nie wiem jak z tym jest.

To kwestia indywidualna. W trakcie @ jest miękka i otwarta, ale u jednej mięknie i rozwiera się już na 2 dni przed @ a u innej jeszcze kilka godzin przed - jest zamknięta i twarda.

Zrozumiałam, że jesteś w 32 tygodniu ciąy (tc) a nie 32 dc!Jeśli starasz się o dziecko to NIE BADASZ szyjki po owulacji, bo możesz wywołać wczesne poronienie (nawet ginekolog nie bada Cię na tak wczesnym etapie, jesli wie, że starasz się o dziecko).

Gość lilly_*
ja nie staram się na razie o dziecko a jestem w 32 dniu cyklu:)

w pierwszych tygodniach ciąży szyjka jest dokładnie taka, jak po owulacji - zamknięta i twarda.

Gość lilly_*
i nigdy nie badałam szyjki po owulacji tylko przed i mierze temp., zeby okreslić moment owulacji, ale potem nie badam, więc dlatego nie wiedziałam jak to z tym jest

Gość lilly_*
Dzięki za informacje:)

Gość katii27
Witam, mam pytanie. Zrobiłam 2 testy ciążowe które wyszły pozytywnie:) Dziś byłam u lekarza ale powiedział, że za wcześnie na usg i zrobił zwykłe badanie, stwierdził,.że macica jest twarda i mam przyjść za 14 dni. Czy mogę po tym badaniu stwierdzić,że to ciąża??? Czy twarda macica nie jest zagrożeniem dla niej, bo się naczytałam ze mozna przez to poronic??? Chce dodac,że mam bóle podbrzusza, czułe brodawki, ale nie wiem czy to moj umysł za bardzo sie nie cieszy:( Proszę o odpowiedz.

jak byłam w pierwszej ciązy to właśnie ginekolog stwierdził twardą szyjkę, powiedział mi,ze jak bym mu nie powiedziała ze jestem w ciązy (a test wyszedł pozytywnie) to z badania ginekologicznego nie stwierdził ciazy. NO i fakt na drugi dzien poroniłam.