Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy moge

Czy mozna w czasie pologu stosowac irygacje wewnętrzną z wody ????????????????

Polecane posty

Gość nie wiem czy moge

Czesc mam pytanie czy moge zastosowac irygacje wewnętrzną z przygotowanej wody ? Wiem ze wiekszosci chemicznych proszkow do irygacji w pologu stosowac nie wolno ale nie wiem czy woda moze byc czy tez lepiej nie? Nie piszcie tylko zebym zapytalam lekarza bo nie mam jak go zapytac jest obecnie na urlopie.

Gość 98876
a po co ci to?

Gość nie wiem czy moge
no tak chcialam zrobic zeby ewentualnie lepiej zadbac o higiene w tym czasie.

Nie mam pojecia, ale bym z bolu padla chyba . Mi kazali myc sie tak natryskowo - dostalam taka specjalna butelke do tego - po kazdej wiyzcie w toalecie - plus spray przyspieszajacy gojenie ran. Mycie sama woda i nie dotykac palcami. Wycierac sie recznikami jednorazowymi. O wewnetrzej irygacji nawet nie pomyslalm, bo szwy bolaly.

Gość qwertyui
a nie wiesz o tym że coś takiego zaburza florę bakteryjna pochwy? I to w takim trudnym dla narządów rodnych czasie jakim jest połóg. Polewaj sobie krocze wywarem z kory dębu i podmywaj się jak najczęściej.

Gość Anialisa
Moja Droga, w czasie połogu jakiekolwiek irygacje wodą są groźne - wypłukujesz florę bakteryjną i wyjaławiasz się, co może prowadzić do zakażeń wszelkiego rodzaju. Od wody bardziej czysta tam nie będziesz, musisz się sama w fizjologiczny sposób oczyścić, bo to najzdrowsze. Wodą wypłuczesz może zalegającą krew czy skrzepy, ale także te dobre bakterie utrzymujące prawidłowe pH (dzięki temu jest bariera przed zapaleniami, zakażeniami). Twoje krocze w połogu to niemal otwarta rana, więc nie narażaj się na powikłania. Wystarczy, że podmyjesz się z zewnątrz płynem do higieny intymnej lub rozrobionym proszkiem gojącym Tantum Rosa.