Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkoorwia mnie ta baba na maksa

Mam stuknietą połozną i mam juz jej dosc moge jej nie wpuscic wiecej do domu?

Polecane posty

Witam, mam kiepski humor połozna skutecznie mi go spieprzyla. mam 2 dzieci 1 rodzilam 4 lata temu i polozna byla ta sama co teraz. 4 lata temu mowila mi zupelnie co innego niz teraz. Inaczej mowila o pilegnacji noworodka, inaczej o tym co jesc kiedy wyjsc z domu jak dbac o higiene w pologu itd a teraz gada cos innego. Tak mnie wkurzyla ze az zapytalam czy teraz to co rok jakies wytyczne sie zmieniaja i dzieci inaczej sie wychowuje czy jak? no mam jej dosc - moge jej nie wpuscic do domu wiecej ?

Gość ja pierdykam
oj, przestan! masz depresje? przeciez ona przychodzi tylko na jakies 15 min.- pol godziny, nie siedzi pol dnia lepiej wytrzymac te wizyte, bo moze pozniej gdzies zglosic, ze nieodpowiednio zajmujesz sie dzieckiem - chcesz problemow? zycze wytrwalosci!

ta siedzi godzine i pieprzy od rzeczy a przychodzi co drugi dzien i to o 8 rano :P

Gość ja pierdykam
no to faktycznie stuknieta mimo wszystko powinnas wytrzymac u mnie byla tylko 2 razy po 15 min. - mila, sympatyczna, usmiechnieta, zyczliwa, pomocna...

ta tez byla fajna jak przychodzila za pierwszym razem ale teraz babie odwalilo. Mowi mi zupelnie co innego niz 4 lata temu. dzis nawet stwierdzila ze cos jest nie tak z moją macica bo mam plamienia a nie powinnam jej zdaniem juz ich miec bo przeciez od porodu minelo 14 dni :P w 1 ciazy wrecz krwawilam przez 4 tyg i jakos jej to nie przeszkadzalo i mowila ze ok a teraz niby ze nie bo juz nie powinnam plamic, krwawic, i w ogole zadnych odchodow juz byc nie powinno - no durna baba czy jak przeciez polog trwa 6 tyg.

Gość ja pierdykam
daj se luz ;-) daj jej pogadac, moze nie ma gdzie sie wygadac, biedaczka? ;-) trzymaj sie! usciski dla dzieciaczkow

no zeby pogawędka z nią o 8 rano byla ciekawa to bym ją wpuszczała ale ta baba dziala mi naprawde na nerwy. Poza tym wystraszyla mnie troche z tą macicą itd to az zadzwonilam do swojego gin wszystko mu opowiedzialam jak u mnie polog wygląda i ten powiedzial ze wszystko jest ok ale jak chce to moge przyjsc na wizyte. Jednak uspokoilam sie troche i raczej nie pojde chyba ze cos by sie dzialo.

ja zalatwilam problem jeszcze w przychodni, gdy wybieralam pediatre - powiedzialam, ze nie chce polozneji wsiozadzwonila sama po miesiacu i tylko zebrala wywiad

Gość ta kafeteria
Przecież to TY decydujesz. Poki co nie ma przymusu leczenia w naszym kraju.

Gość salutka
hm ja też nie chce żeby położna przychodziła do mnie do domu a pediatre mam prywatnie więc co mam zrobić iść do ośrodka i złożyć oświadczenie ??? jak to jest ???

nic nigdzie nie zgłaszasz. Chodzisz normalnie na wizyty u prywaciaka. Ja polazłam, i się już nie wymiksowałam, bo położna stwierdziła, że ma blisko to się jednak przejdzie :O

Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś okazyjnie a w chwili obecnej mieszkasz poza miastem, więc owszem, zapraszasz jakieś 80 km od domu ;)

Wizyta położnej nie jest obowiązkowa. U mnie w przychodni jeśli ktoś sobie życzy taką wizytę to się zapisuje na konkretny termin. A jak nie, to nikt nie przychodzi i tyle. Mnie się pytali czy chcę się zapisać a gdy powiedziałam, że nie ma takiej potrzeby to nie było żadnego problemu.