Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty uk

Wreszcie się wzieli ca chamów z NK

Polecane posty

Gość qwerty uk

"Rzeczpospolita informuje o wyroku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie, z którego wynika, że wizerunek uwieczniony na zdjęciach sprzed wielu lat to rodzaj danych osobowych. Sprawa jest związana z kontrowersjami jakie budzi ochrona prywatności w kontekście publikowania zdjęć na łamach portalu nasza-klasa.pl. Sprawa publikowania zdjęć na łamach portalu nasza-klasa.pl budzi kontrowersje w kontekście ochrony prywatności. Rzeczpospolita poinformowała, że Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie wydał wyrok w tego typu sprawie. Tomasz W, który 30 lat temu uczęszczał do jednej ze stołecznych podstawówek uznał, że szkolna fotografia zamieszczona na łamach Naszej-Klasy wraz z podpisem umożliwiającym identyfikację poszczególnych osób narusza jego prawo do prywatności. Imię, nazwisko i wizerunek sprzed lat przetwarzano bez jego wiedzy i zgody, co według niego stanowi naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych." Mnie tez denerwuje jak ktoś zamieszcza moje zdjęcia na NK :o niby sa to zwyczajne zdjecia, z tamta druga osobą ale wk...mnie to i już!

Gość karola333
dokladnie -mnie tez, i równiez jestem na zdjeciu klasowych chociaz juz dawno swoje konto usunęlam -teraz mam jedynie fikcyjne do podglądania ludków.

Gość karola333
mogę zarządac zeby usuneli zdjecie klasowe na którym jestem ???

Gość no cos ty taki
nie masz dystansu do siebie !

Gość a własnie że mamy problemy
kiedyś przyszedł do mnie kumpel żeby mu dać zdjęcia sprzed apru lat z pewnej imprezki......po jakims czasie okazało się że zamieścił je na nk, jedna dziewczyna głupio sie wtedy zachowywała i chciał się na niej zemścić, niby żaden seks, żadne takie tam ale jak to wygląda teraz (ona jest stateczną 30 letnią mężatką teraz :P) to lepiej nie mółiwć :)

Gość MOzesz zgłośić
naruszenie regulaminu :( , ale serio niektóre foty są masakryczne wklejają je zeby pośmiać zsię z in nych :O żal . niektórych nie powinno tam być w ogóle ci ludzie są denni

Nie mam konta na nk a są moje zdjęcia!Uwazam, ze osoby,ktore to robią nie mają taktu i cięzko kumają... Jednej kolezance zapowiedzialam, zeby na przyszlosc pytala mnie o zgodę jezeli umieszcza fotki gdzie ja jestem....Lubie ja i nie chce z konfliktu,wiec reaguje spokojnie na jej niekumatosc w tej kwestii. ..Podobno jestem na 4 zdjeciach w jej galerii,jak tak mozna??I kolejene osoby to samo,nic sie nie odzywam, bo nie mam z nimi kontaktu,ale uwazam to za beszczelnosc! Nk to OBCIACH, NIE Chce w tym uczestniczyc

Gość ja uchodze za dziwadło
bo nie pozwalam sie fotografowac na imprezkach, w przypadkowych sytuacjach ze znajomymi w szkole tez do zdjęć nie stawałam no chyba że w poczatkowych klasach.

Gość przypomiały mi sie też foty
z podstawówki :D wycieczka szkolna, picie jaboli, wszyscy póxniej rzygali a jeden pstrykał foty...te rozmazane pijane oczy i zmiete gęby, mo zna się posmiać :P ale im później zrobiona taka fota tym bardziej kompromitująca, niektóre zresztą sa aktualne a niektóre wręcz specjalnie ustawiane, raz dziewczynie zrobili fote w pracy, specjalnie tam poszły jej "niby koleżanki" a ona pracuje w magazynie i w drelichu jej foty napstrykały LOL

rozumiem ze ktos moze miec cos przeciwko zdjeciu zrobionemu z ukrycia, osmieszajacemu itp, ale szkolna grupowa fotografia? Jaki to wstyd byc na zdjeciu klasowym sprzed 20 lat? Jak nie chcecie sie pokazywac to nie trzeba bylo pozowac, nikt z batem nie gonil do zdjec. Moze jeszcze wymagajcie od znajomych zeby powycinali was na tych zdjeciach ktore maja w domowych albumach? Wyluzujcie bo to podejscie jest zalosne.

Gość Sumienie Kafeterii
Wyrok jest farsą. Pozował koleś do współnego zdjęcia? Więc wyraził zgodę na publikację, ponieważ wiadomo do czego służą zdjęcia - do pokazywania. Mogł odmówić współnego fotografowania się. Przez niego jednego inni nie mogą zamieścić fotografii klasowej, albo mają zamazywać połowę twarzy na fotkach klasowych? W szkolnych albumach także są prezentowane szkolne fotografie.

Gość Sumienie Kafeterii
iza--- Nie mam konta na nk a są moje zdjęcia!Uwazam, ze osoby,ktore to robią nie mają taktu i cięzko kumają... Jednej kolezance zapowiedzialam, zeby na przyszlosc pytala mnie o zgodę jezeli umieszcza fotki gdzie ja jestem....Lubie ja i nie chce z konfliktu,wiec reaguje spokojnie na jej niekumatosc w tej kwestii. ..Podobno jestem na 4 zdjeciach w jej galerii,jak tak mozna??I kolejene osoby to samo,nic sie nie odzywam, bo nie mam z nimi kontaktu,ale uwazam to za beszczelnosc! Nk to OBCIACH, NIE Chce w tym uczestniczyc Zawsze możesz napisać do osób na których fotografiach jesteś prośbę o zamazanie twarzy lub usunięcie fotografii jeśli jesteś na niej TYLKO TY.

Gość ja też uważam że to przesada
choć nie mam i nigdy nie miałam profilu na NK.... na bank są tam jakieś moje klasowe zdjęcia i ja to olewam, w końcu nie ja to publikowałam, więc niby w jaki sposób "w tym uczestniczę?" ...co innego jakieś prywatne zdjęcia, na których są pojedyncze osoby w sytuacjach nazwijmy to osobistych.... pokazującej np. pocałunki, picie alkoholu itp... jesli ktoś opublikowałby coś takiego bez mojej zgody i bym się dowiedziała, na pewno poprosiłabym o usunięcie.... ale zdjęcie klasowe, ludzie bez przesady NIE POPADAJMY W PARANOJE.... ...na tablo tez jest moje zdjęcie i nawet podpis i już parę pokoleń miało okazje mnie "zidentyfikować" przewijając się przez mury mojej szkoły :P