Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rigella

AAABORCJA?

Polecane posty

Gość rigella ma problem
Nic nie zmienicie istotki, zostaniecie zaszczekane. Jak peknie gumka to jest POSTINOR a jak ktos jest debilem to szklanka wody zamiast....

Gość do - rigella ma problem
Tylko widzisz, etyka i prawo w Polsce jest niestety nierozlaczne od religii. Kler wplywa na ustawodawstwo. Tak bez zlosci; Poczytaj pod tym linkiem ''pieklo kobiet'' jak czesto zdarza sie ze choc prawo dopuszcza aborcje po gwalcie lub kiedy zagraza zycie - jak to sie naprawde konczy. http://www.federa.org.pl/publikacje/PIEKLO_3All.pdf

Gość rigella
dlatego ja klepie swoje...kobiety tworza same podziemie aborcyjne,drugie podziemie,swoim milczeiem....i zauwazmy,ze to jest tylko problem ludzi biednych,kto ma na zbyciu 2000 zl, robi na miejscu zabieg,albo doklada 1000 i jedzie na zwiedzanie londynu...bez stresu,bolu,niczego...luzik...a kto nie ma przezywa koszmar...ta ustawa jest MARTWA

Gość
Faktycznie - zmieni się na lepsze... Modyfikując prawo damy przyszłym rodzicom prawo do totalnej nieodpowiedzialności za własne czyny. Ja nie rozumiem - 17-latka jest na tyle dojrzała aby współżyć ale nie dosyć dojrzała aby urodzić? Dziwię się że litujecie się nad losem zwierząt ze schroniska, psa porzuconego w lesie czy utopionego kota a jesteście zdolne zgładzić własne dziecko. Prawo ma chronić nieodpowiedzialne matki - a kto obroni dzieci nienarodzone?

Gość Jest i bedzie
Ustawa jest martwa ale i zabija kobiety - tak jak napisalas biedne. Wiec zakaz aborcji oszczedza niechciane plody i zabija matki.

Gość rigella
federa robi swoje...ale nie wszystko mozna zalatwic przez organizacje..mam z nimi kontakt...mnie chodzi o ludzi...znam koszmarne historie...jak mozna byc gluchym na takie sprawy...ludzie lituja sie nad dziecmi,bo ich jeszcze nie ma...sztuka to pomoc kobiecie...popierasz zycie? hm...moze kupisz wozeczek? a moze zamkniesz meza idiote? gadanie jest dobre...

Gość A co jesli...
Nitk nie oczekuje aby aborcja byla dla niektorych metoda na sex bez zabezpieczenia, bo jak wpadna to mozna bez problemu usunac. Aborcja byla, jest i bedzie zawsze. Tego nie zmienia zadne przepisy. Naszym zdaniem powinmno sie to ucywilizowac i pozwolic zdecydowanym na ten zabieg kobieta przeprowadzenie go w normalnych warunkach. Ta kobieta ktora chce to zrobic to i tak znajdzie na to sposob i nie bedzie dla niej wazne czy legalnie czy nielegalnie. Panstwo boi sie o spadek urodzen, ucywilizowanie aborcji mialoby skutek ze mniej kobiet byloby bezplodnych przez komplikacje poaborcyjne.

Gość rigella
www.aborcja2009.blox.pl ja zamierzam krzyczec....bo mam dosc hipokryzji ....a gdzie sa mężczyxni? oni maja prawo nie chciec dzieci...rzuci 250 zl co łaska i ma problem tez z glowy... dosc,dosc,dosc! mezczyzni tak samo usuwaja ciążę!

Gość ja2009
DO WSZYSTKICH OBROŃCÓW ŻYCIA,OPRÓCZ GADANIA MOŻE DORZUCICIE SIĘ PAR ZŁOTYCH DO TEGO ZYCIA,WY TAK WSZYSTKO MACIE ZAPLANOWANE W ŻYCIU? :DZIECI,PRACA ,ZAKUPY,KINO ITD...ŻADNYCH NIESPODZIANEK ?SEX TEŻ MA SWÓJ GRAFIK?

Gość
Znam ludzi, którzy pomagają wielodzietnym rodzinom bardzo realnie - ubrania, jedzenie, pomoc dzieciom w nauce. Ty pewnie nie byłabyś do tego zdolna więc najlepiej wyskrobać i po kłopocie. I skończmy z mitem że rodzina, w której jest powiedzmy 5 dzieci to jakaś patologia, która się będzie mnożyć i truć społeczeństwo.

Gość ja2009
Czy taki mądrala co chrzani zeby nie usuwaćzarabia 1500 zł,?Ma już troje dzieci?Ma mieszkanie jednopokojowe?Ma męża alkoholika który sie nie pyta czy chcesz.Jestem bardzo ciekawa

Gość rigella
do ja2009 sex oczywiscie ma swoj grafik...musi miec bulka przez bibulke...najlepsi potrafia zrobic dzieciaka na zamowienie .....dlaczego ci ludzie sa tacy zaklamani? wiesz jak malo jest takich osob jak Ty? i skad w nich tyle agresji? nie chce,nie usuwam,rodza 10-cioro...jest super..albo oddaja siostrom wizytkom... luzik

Gość do neurosy1
Ja tez znam ludzi ktorzy pomagaja wielodzietnym rodzinom. Ale my przeciez rozmawiamy o czyms innym. Aborcja to ciezka decyzja, nie wie sie z gory czy ktos pomoze, czy nie. A mit że rodzina, w której jest powiedzmy 5 dzieci to jakaś patologia, która się będzie mnożyć i truć społeczeństwo - to powielasz ty. Bo zwolennicy aborcji takich rzeczy nie pisza.

Gość rigella
staram sie podchodzic do tego spokojnie,ale nie moge..rzeciaz jesli mnie nie interesuje hodowla krolikow,nie wypowiadam sie na ten temat...to my mamy grzecz,to nie jest zarazliwe..wiec po co takie osoby sie wtracaja?

Gość Jest i bedzie
Rigella, nie denerwuj sie, jednostki takie ktroe tematu nie rozumieja zaczynaja o czyms innym bo sensownych argumentow im brakuje. Wlasnie o to im chodzi, sprowadzic nas na inne tory. Nic z tego!

Gość rigella
dzieki za ten link-piekło...to powinno byc rozdawane w kazdym solarium:) mam nadzieje,ze kobiety zaczna mówic...a ja będę im w tym pomagac....

Gość
Co tak agresywnie? Chciałyście rozmowy... Nie mam ani męża alkoholika, ani dzieci (choć chciałabym), ani złych warunków lokalowych. Po pierwsze i najważniejsze - nie wyobrażam sobie jak trzeba być niezaradnym żeby doprowadzić się do takiej sytuacji życiowej. Przedstawiasz kobietę jako bezwolną pacynkę, która wcale o sobie nie decyduje. Twoim zdaniem aborcja rozwiąże problem? Mąż ją będzie gwałcić a ona będzie usuwać kolejne ciąże? To jest dopiero hipokryzja. Pomoc dla takich osób powinna zapewniać opieka społeczna.

Gość rigella
mało tego...ciężka decyzja....pewnie...ale jeśli ktoś uwaga uwaga... po prostu....NIE CHCE MIEC DZIECI? i juz...artykul 47 konstytucji polecam...własnie doczytałam.

Gość rigella
do neurosa na jakim swiecie Ty zyjesz? jaka opieka? opieka jest,jak przyjedzie tvn i zrobi reportaz..ale musisz miec 5 dzieciakow,najlepiej jedno chore...moja mam pracuje w opiece...prosze cie...wiesz ile kosztuje wychowanie dziecka? na pewno nie 200zl,ktore jakims cudem wyciagniesz z opieki..a moze idz pod koscioł? a jesli chodzi o kobiety i bycie pacynka czy jak to nazwalas,to wlasnie ze tak jest...ile kobiet ma cudownych wspanialych facetow? ile razy to pytanie pojawia sie wszedzie...jestem w ciazy,jak mu powiedziec,jak zareaguje... a jak ma zareagowac? powinien sie cieszyc,skakac z radosci...nie skacze? ojej....

Gość ja2009
Do rigelli. zapraszam wszystkie osoby ktore chca mowic o tym,ze aborcja istnieje i dotyczy wielu osob Jezeli ktos nie chce miec dziecka,miec go nie powinien. To są twoje słowa ,źle je zrozumiałam? Usunełam ciąże i jeśli jeszcze raz przytrafi mi się wpadka to tez to zrobię.Miałam urodzić?Pierwszy dzieciak ciągle chorował,cały czas w domu na zwolnienu,z kim miałam zostawić -z mamą,babcią?której nie ma? Gdzie bym postawiła łóżeczko,biurko-sobie na głowie.Pytam się was:co mam zrobić ?Mam małe mieszkanie,och przecierz można wziąśc kredyt no tak nie pomyślałam,wiecie co nie chce mi się już pisać.Pozdrawiam wszystkie

Gość do neurosy1
Neurosa - wcale nie agresywnie... Wyonraz sobie; Jesli kobieta zgwalcona w malzenstwie - aborcja bylaby nazwana na zyczenie bo gwalt trudny do udowodnienia. Uzbierala na aborcje, dokonala nielegalnie. Problem pozostal. Z apare miesiecy bedzie to samo. Z nikim nie rozmawia o gwaltach bo moze padna pytania o poprzednie razy, a moze i o te skrobanke...strach strach wiec milczenie. A teraz inna sytuacja tej samej kobiety - zgwalcona w malzenstwie. Aborcja legalna, idzie rozmawiac z lekarzem, psychologiem. Dozwolone wiec nie musi sie bas, jest szczera. Psycholog doradza, dowieduje sie wiecej o notorycznych gwaltach. Usunie te ciaze ale moze w koncu przerwie milczenie i odejdzie od faceta. Jak roznie moga potoczyc sie te sprawy.

Gość
Żyję dzięki Bogu otoczona po prostu dobrymi ludźmi. Bliska mi kobieta była bita przez męża. Odeszła z jednym dzieckiem (nie, nie czekała aż urodzi się jej jeszcze pięcioro). Pracuje, podróżuje, ma super synka. No jasne... mogła zostać i czekać na kolejne porody a potem pisać swoje wyznania w necie. Miałabyś jeden głos więcej. Odpowiedz mi dokładnie na pytanie. Czy uważasz że aborcja zlikwiduje problem kobiet gwałconych przez mężów? Czy nie jest to swego rodzaju zamiatanie śmieci pod dywan?

Gość rigella
do ja2009 i dobrze zrobilas...ja Cie popieram..ja tez usunelam...i nigdy nie zalowalam...i wiem jak to jest gdy sie czlowiek strasznie boi i nie wie co zrobic..i zrobilby wszystko...wiem,jak sie czuje taka kobieta...dlatego chce stworzyc miejsce,gdzie bedzie mozna znalezc wsparcie

Gość rigella
do neurosa nie,aborcja nie zalatwi problemu gwałtow,nie ma go zalatwic...gwalt to jeden problem,a niechciana ciaza to drugi... ale powinno miec sie prawo do decyzji...tylko o to chodzi...

Gość ja2009
Rigella a wcześniej najechałaś na mnie.Czemu? nie zrozumiałyśmy się? Są takie co wszystko planują ?:sex? czas wytrysku,wszystko? Czy te obrończynie życia kochają się z głową? Tak?Wtedy dupa rządzi a nie głowa!A co mam zrobić jak na rynku nie ma 1000%środków antykoncepcyjnych?Poprostu się nie kochać?

Gość ja2009
Przez te pieprzone przepisy po każdym stosunku bardziej boję sie ze będę w ciąży niz tego że jutro strace robotę.

Gość
Skoro nie ma go załatwić to po co podaje się takie przykłady? Mąż ją zgwałcił ale usunęła zlepek komórek i żyli długo i szczęśliwie? Przecież dla takich kobiet aborcja to żadne panaceum, wręcz w niczym im nie pomoże bo tym bardziej będą trwać w chorym związku wiedząc że jakby co to zawsze mogą się wyskrobać. Powiedzcie otwarcie, że nie chcecie mieć dzieci, że wygodnie wam tak jak jest - bo praca, za mały metraż, za mało kasy, fajnie się żyje bez zobowiązań... Z takim myśleniem właściwy moment na ciążę może nigdy nie nadejść. Zawsze coś będzie ważniejsze - nowe auto, wakacje w tropikach, meble do salonu. Ja polecam sterylizację i kastrację - będzie po problemie na wieki wieków. Dzięki za rozmowę. Pozdrawiam!

Gość
Ja 2009 - trochę sobie urągasz mówiąc że d..a Tobą rządzi... Mną raczej głowa. Przecież nie jesteśmy bezmyślnymi zwierzętami. Pa!

Gość rigella
do ja 2009 sorry:) zle mnie musialas zrozumiec..nigdy nie zamierzalam na Ciebie najezdzac@!!!1 popieram cie...za szybko czasem moze pisze i tak wychodzi...

Gość do neurosy1
Chcesz szczerej odpowiedzi? Ja chce miec dzieci, mam dzieci. Ale to ja bede je planowac i nie ustawa i nie dziura w prezerwatywie. Kobieta nie musi byc zgwalcona byc miec prawo decyzji o wlasnej macicy!!!!!!!!