Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

czy kapiel w goracej -cieplej wodzie przyspieszy akcje porodowa?

Polecane posty

Gość

zanim pojade do szpitala urodzic dzidziusia planuje wziasc kapiel w domu czy to przypieszy ten caly porod?czy skurcze beda mniej bolesne?? (to bedzie moje drugie dziecko) (pierwsze rodzilam 12h i o porodzie nie mialam pojecia-nawet niewiedzialam jak mam ulzyc sobie w bolu,czy przyspieszyc) Wiecie cos na ten temat??

Gość i dlatego tez powinno sie
chodzic na kurs rodzenia, tam ci takie rzeczy wyjasnia polozna i odpowiada na wszystkie pytania.

Gość
czy lewatywa przyspiesza poród?? podczas pierwszego porodu mialam ją robiona okolo 12 w nocy a urodzilam natepnego dnia przed 12 w dzien. wiec czy przyspiesza????????????????????? :(

ja rodziłam ponad 14 godzin i podczas porodu położne kazały mojemu mężowi wziąść mnie do prysznica około 8 godziny porodu i polewać plecy gorącą wodą ( wiadomo nie żeby sie poparzyć ale woda dosyć ma być gorąca zaznaczyły to podobno pomaga na skurcze te najgorsze te krzyżowe co trwają co minute ) nie wiem czy pomogło potem kazały skakać na piłce i odjechałam tzn zemdlała ... nie wspominam za dobrze pobytu w szpitalu ... i sam poród ... :o spokojnie jak rodzisz 2 raz zrobić sobie w domu lewatywe i wziąść gorącą kąpiel ;-) przynajmniej wiesz co to poród - gorzej z tymi co nie rodziły ;) Na kiedy masz termin ? pozdro

Gość
dopiero na pazdziernik ale juz staram sie do tego przygotowac. (przynajmniej psychicznie)