Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana szukajacaaaa

jak mam szukac pracy?bo sama juz nie wiem co robie zle

Polecane posty

Urzad pracy portale regionalne gazety wyslalam nawet swoje cv tam gdzie chcialabym pracowac nikt sie nie odezwal w ogole wysylam podania 3 mc i nikt nawet nie zaprosil mnie na rozmowe oczywiscie znajomi tez wiedza ze szukam nic nic nic:O::O jestem zalamana nie wspomne juz o tym ze w przyszlym mc nie bede miala za co placic rachunkow:O:O:O co ja mam robic?????

Gość a jakie masz wykształcenie
i doświadczenie ?

Gość afdfggl
To że jeszcze nie znalazłaś aż tak bardzo mnie nie dziwi, tak bywa. no ale, że nie byłaś na żadnej rozmowie, to dziwne, może masz coś nie tak w CV, ale jest mało czytelne? Ile masz lat, masz doświadczenie?

mam 25 lat 4 mc tego wrocilam z anglii w polsce nie pracowalam na zadnym konkretnym stanowisku oprocz jakis tam dorywczych typu hostessa wykladanie towaru itd ale to bylo jak mialam 19lat pozniej studia i te wyjazdy nie tak dawno byl tutaj topik podobny napisalam tak swoje pytania ale chyba nikt tam juz nie zaglada wiec zalozylam swoj:) nie wiem co robic...myslalam ze uda mi sie gdzies zalapac po powrocie:O

chcialam isc na staz ale w UP powiedziano mi ze jest do 25 r.z i max rok po obronie a ja jestem dwa lata po obronie i nie studiuje dalej

Gość jestem starsza od ciebie
bo mam 32 lata i od roku szukam pracy. masakra:-( tylko raz bylam na rozmowie kwalifikacyjnej

a co robilas za granica jesli nie masz doswiadczenia to troche potrwa zanim znajdziesz prace. poza tym niektorzy pracodawcy (np mpj) nieprzychylnie patrzy na osoby, ktore pracowaly za granica - ten staz wogole sie ni eliczy

wlasnie kurwa mac!! sorry ale wiem ze tak patrza i to jest straszne mnia akurat zmusila sytuacja ale nie o tym jak sie nie ma w polsceto tzreba wyjezdzac ahh szkoda gadac pracodawcy sa okropni nie daja szansy takim ludziom jak ja:O

Gość afdfggl
Najgorsze dla mnie jest to, że ja nie widzę dużej różnicy między tym, jak szukałam pracy, jak nie miałam doświadczenia i jak teraz mam, no może trochę więcej dużych firm się odzywa, ale nic konkretnego nie proponują....

nie wiem co robic caly tydzien sie zamartwiam i rycze dniami i nocami:(

na niektore stanowiska tez ja ztrudniam osoby w firmie i jeśli mam do wyboru kilka osob z doswiadczeniem i kilka bez to zapraszam te z doswiadczeniem - to chyba logiczne ale zdarzylo sie kilka rzy ze trzeba bylo wybierac tez sposrod osob bez doswiadczenia i tak na prawde sprawdzila sie taka tylko 1 osoba, a reszta popraacowala kilka tygodni i sie pozegnalismy

Gość afdfggl
Ewentualnie możesz wyjechać do innego miasta i tam szukać...Nie stresuj się nic to nie da. Może chociaż o jakiś staż popytaj...

Gość zlaaaaaaaaaaaaaaa
pracodawcy to banda debili wiekszosc\ szukaja debili ktorzy beda u nich zapierdalam za 800zl a pozniej narzekaja ze nie ma osob do pracy bo 2 mln polakow siedzi na wyspach nie dziwie sie bo jezeli ktos jak kolezanka wyzej pisze "na prawde" to chyba juz duzo mowi jacy ludzie dostaja prace i jak pewnie po znajomosciach takiego nieuka po zawodowce! kurwica czlowieka bierze bo wieksza czesc wyksztaconych ludzi nie ma w polsce czeka szukac! pojebany kraj..dodam ze nauczyciel ze znajomoscia jezyka zarabia w szkole 800 zalosne!!!

Gość afdfggl
A powiedz o jaką pracę się starasz?

o kazda pracownik biurowy, sekretarka, kelnerka, sprzedawca wysylam gdzie sie da nawet wyslalam do fabryki w naszym miescie gdzie pakuja poduszki tez nic:O

Gość ozimina wea
jak jesteście takie biedne, szukacie pracy w dużym mieście bardzo potrzebują kobiet do pracy ale chciałabyś jedna z drugą pracować w sklepie spożywczym albo mięsnym ? jako kasjerka ? potrzebują fryzjerek itp odpowiedzcie mi na to pytanie, czekam bo wy chyba szukacie takiej wymarzonej, ładne biuro, laptop i siedzenie do 16 za 2500 zł jakie są wasze oczekiwania sory ale nie wierzę że nie ma pracy chyba że mieszkasz na wsi albo małym miasteczku

Gość zlaaaaaaaaaaaaaaa
potrzebują fryzjerek zeby byc fryzjerka moja droga tzreba miec szkole w tym kierunku:P

Gość afdfggl
Problem w wypadku osób, które nie mają wystarczającego doświadczenia bywa taki, że aplikują na stanowiska od razu za wysokie, ale za niskie też, jak ma się studia. Tzn. chciałam zacząć pracować w pewnym zawodzie, ale nie miałam dośw. z drugiej zaś strony, jak poszłam na rozmowę do biura obsługi klienta w sklepie internetowym, to dali mi odczuć, że po studiach, to chyba za słaba praca, bali się, ze szybko odejdę...

Gość facettttttttt
poza tym cow tym dziwnego ze osoba np z wyzszym wyksztalceniem chce pracy w swoim zawodzie????????nie po sie sie 5 lat uczyla zeby w miesnym sprzedawac razem a taka jak TY po zawie zrozum kobieto!!!!

Gość ozimina wea
u mnie w mieście jest 5 fabryk kóre przyjmują, na początek przy okresie próbnym płacą 1200 zł na rękę - praca ciężka później więcej takie coś pewnie też wam się nie podoba ?

ozimina wea umiesz czytac? to przeczytaj jeszcze raz moje posty a w szczegolnosci te gdzie napisalm jakiej pracy szukam i gdzie wsysylam cv a pozniej obrazaj:P

Gość ciekawe skąd ma pracę
do madz: to przykre, że procesem rekrutacji zajmują się osoby niepotrafiące pisać poprawną polszczyzną, "na prawdę"!

Gość afdfggl
No to widzę, że szukasz bardzo różnej. kiedyś to sobie myślałam, że jak nie znajdę dość szybko w zawodzie, to na jakiś czas pójdę sobie do jakieś biurowej pracy, sekretarskiej, tylko to też nie jest takie proste.

Gość ozimina wea
facettt - takie jest życie w Polsce - może nie wiesz o tym ale człowiek po studiach to żadna rewelacja, większość młodzieży jest po studiach ja piszę bo mówi że nie ma za co zapłacić rachunków więc czego się czepiasz ? takie jest tu życie, niestety, nie czeka stanowisko dyrektora dla dziwczyny po studiach a żyć trzeba brakuje ludzi do pracy i tyle

Gość zlaaaaaaaaaaaaaaa
skad madz ma prace? pewnie skonczyla zawe i dostala prace po znajoosciach i taka kurwa bedzie sprawdzac Twoje czy moje zdolnosci lub innych osob ktore maja lepsze cv niz ona i lepsze uczelnie ale coz taka polska rzeczywistosc:O kurwica bierze

Gość afdfggl
Mój były szef kiedyś zaczął opowiadać, jakie on miał kryteria rekrutacji otóż chciał osoby, które coś robiły w tym zawodzie natomiast niezbyt jeszcze doświadczone, żeby móc kształtować po swojemu...

ja juz nie wiem co robic jestem bliska zalamania:(

Gość afdfggl
Rozumiem. A mieszkasz w małym, czy dużym mieście?

nie rozumiem dlaczego takim osobom nie daje sie szansy kazdy jest w stanie sie nauczyc to chyba nie jest takie trudne :(

miasto 70 000 mieszkancow