Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana szukajacaaaa

jak mam szukac pracy?bo sama juz nie wiem co robie zle

Polecane posty

Gość afdfggl
No jasne, że tak, przecież jak ludzie zmieniają zawody, czy przychodzą do nowej firmy, to też jest jakiś czas dla nich na naukę po części okres próbny do tego służy, no ale przyjmują takie osoby...

Gość afdfggl
no to spore miasto. wiesz ja już przestałam wierzyć, ze tak z ulicy znajdę dobrą ofertę pracy w swoim zawodzie...jednak najlepsze prace ma się po znajomości, nie uogólniam, ale w niektórych zawodach na pewno tak jest,

no wlasnie po znajomosciach:( ktorych ja nie mam juz nie weim co robic nawet nie mam gdzie wysylac cv juz

Gość afdfggl
Przejrzyj dobrze, to swoje CV, może z nr telefonu coś nie tak, bo to aż niemożliwe, ze nikt do Ciebie nie zadzwonił.

sprawdzalam wszystko jzu 1000 razy! nawet innym dalam do sprawdzenia

chyba mam pecha:(

Gość afdfggl
oj to współczuje, masz wyjątkowego pecha, ja niby chodzę na rozmowy, ale i tak dupa....

Gość hellouuuuuuuuuuuu
czesc.... jstem kadrowa w firmie budowlanej i akurat zajmuje sie rekrutacja na wolne stanowiska...i wiesz co czasami detale stanowią o tym ze nawet nie dzwonie do kandydata....te detale to np malo czytelne CV, list motywacyjny zywcem zerzniety z neta albo poczta z ktorej taki delikwent wysyla swoja apilikacje ktory brzmi np niunia88@..... albo strongman@.....sorry ale jak ktos nawet maila nie ma zalozonego z imienia i nazwiska tylko wszystko po lebkach to znaczy ze taki sam bedzie w pracy ...a takich ludzi zaden pracodawca nie chce....wazna jest tez terminowosc nadsylania aplikacji...jak do np.15 marca to do 15 a nie do 20....nie wiem co jeszcze...moze glupie zdjecia w CV ......ogolnie to chyba tyle...niby malo istotne rzeczy ale jednak czasami maja decydujace znaczenie...pozdrawiam:)

Gość ja wysylam zawsze w terminie
cv mam czytelne, adres emailowy z nazwiskiem, zdjecie takie jak w dowodzie i tez zero odzewu

hellouuuuuuuuuuuu mailamam z imienia i nazwiska zdjecie jest z dowodu cv bylo sprawdzone nawet tutaj na kaffe niby jest ok wysylam nawet tego samego dna jak sie ukaze ogloszenie moze podanie? nie wiem juz jak mam je pisac chyba trudniej mi napisac bo nie mam za bardzo doswiadczenia...

zaczynam myslec ze te ogloszenia sa tylko tak umieszczane aby byly a tak napradwe jakas znoajoma juz ta prace ma:O

Gość Julja Sowa
pracodawców nie interesuje dziewczyna, która w Polsce niewiadomo co robiła za granicą coś tam robiła, chyba gary myła i później tu szuka stanowiska jakbym była pracodawcą to by mnie taka nie zainteresowała i możesz drzeć jape jaka to ty mądra itp ale taka jest prawda i fakty

Gość -on-29-
Mam ten sam problem i to w mieście, w którym rzekomo pracy jest pod dostatkiem, czyli w Warszawie. Mieszkam tu od pół roku, ciągle wysyłam CV i podania, a przez te pół roku odezwało się do mnie może 5 firm (a wysłanych aplikacji było naprawdę mnóstwo). Z tych pięciu firm tylko jedna zaproponowała mi pracę, ale na jakichś dziwnych warunkach i za 1200 zł brutto, co było nie do zaakceptowania. Moją \"wadą\" jest na pewno brak doświadczenia, bo że tak powiem legalnie przepracowane mam tylko 8 miesięcy w urzędzie miasta. Reszta to prace dorywcze, na które nie mam papierka, czy pobyt na czarno w Irlandii swego czasu. Wykształcenie mam wyższe, ale jestem po politologii, a to studia takie jakby ich w ogóle nie było... Oczywiście mam pewne umiejętności, mam porobione kursy (angielski, certyfikaty komputerowe itp.), ale najwidoczniej to za mało. No i jestem w kropce, bo mam już 29 lat, a z tego co widzę, to pracodawcy wolą zatrudniać studentów lub absolwentów.

Gość hellouuuuuuuuuuuu
ok...jakie studia skonczylaś? Czym zajmowalas sie w Anglii? Opisalas to co robilas i co umiesz robic w CV...w jakichs punktach zeby bylo przejrzyscie? Jak z językami, dodatkowymi kursami? A moze w czasie kiedy szukasz pracy postarasz sie o jakis kurs zawodowy z UP? Kilka lat temu, zaraz po studiach tez nie mialam pracy przez jakis czas i wyslali mnie na kurs "Kadry, płace, Zus" i dzieki temu teraz robie to co robie:)

Gość hellouuuuuuuuuuuu
Julja Sowa ...nie badz taka madra dziewczynko...ciebie tez kiedys moze to spotkac i bedziesz szukala pracy do usranej śmierci ....wiec nie pyskuj i spadaj jak nie masz nic do powiedzenia...

Gość stylowaa
jeśli naprawdę żadnej pracy się nie boicie to szukajcie w marketach,polecam sklepy budowlane np Castorama-niezła płaca i nie tak źle jak w spożywce-na kasie gorzej,ale na działach(półkach ) ok

ja mam ekonomiczne wyksztalcenie w anglii nie robilam nic specjalnego prace sezonowe zbiory pakowania itd wiem ze to malo tworcze ale niestety sytuacja mnie zmusila nie bede teraz tego opisywac bo to najmniej chyba wazne jezyki ang i rosyjski w dosc dobrym stopniu ale widze ze moj wykazd dziala na niekorzysc:(

castorama kaufland wszedzie wysylalam ostatnio wyslalam do hurtownii farb szukali sprzedawcow tez nic

Gość Julja Sowa
ta 29 nie masz doświadczenia, nie masz dowodów że pracowałaś, coś organizowałaś, gdzieś sie wykazałaś ? chwalisz się studiami pracodawcy nie chcą takiej myślą : pewnie za pracę nigdy sie nie zabrała a paniusia chce ze wzg na studia zarabiać mnóstwo kasy - i CV idzie do niszczarki lepsza dziewczyna, która ma licencjat, maturę i pracowała 2 lata w urzędzie, organizowała kampanię jogurtu w mieście, bierze udział w organizowaniu koncertów charytatywnych z udziałem gwiazd, pracowała w punkcie obsługi klienta firmy telekomunikacyjnej przez rok itp- -----tutaj dziewczyna się wykazuje aktywnoscią życiową, optymizmem i pracy sie nie boi i pracodawca chce taką pracownicę zastanów się

Gość a w jakim mieście
a w jakim mieście mieszkasz?

w anglii tez pelnilam funkcje zastepcy lidera polegalo to na nadzorowaniu pracownikow ..ale to bylo czasami jak nie bylo szefa mam to wszystko wpisane w cv

Gość hellouuuuuuuuuuuu
nie wiem czy cie to pocieszy ale z doswiadczenia wiem ze 100 razy lepszy jest pracownik ktory wczesniej pracowal w Anglii nawet na zmywaku i przy zbiorach albo pracach fizycznych bo mam pewnosc ze wie co to ciezka praca niz jakie lalunie po stazach w urzedach gdzie przez caly czas tylko popijaly kawke albo zajmowaly sie kserowaniem i ukladaniem dokumentow...mam nadzieje ze znajdziesz prace, trzymam kciuki:)

Gość Julja Sowa
helouuuu - morda w kubeł prymitywie dobrze ? będę pisać gdzie będę chciałaą a jak cię prawda boli to spadaj wieśniaro !!!!

Gość stylowaa
oto topik o castoramie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4007659&start=30 próbuj kilkakrotnie do niej posyłać cv z doświadczenia też wiem ,że cv się często w firmach gubią,szczególnie w tych dużych,także trzeba ponawiać i próbować nie tylko drogą pocztową ale i elektroniczną i osobiście-atakować z każdej strony

latwo pisac tylko te doswiadczenie trzeba gdzies zdobyc a jak nikt nie chce cie zatrudic to i doswiadczenia brak i tak bledne kolo sie zamyka

Gość hellouuuuuuuuuuuu
Julja..skad ty sie kosmitko urwalas..z takim pojeciem o rynku pracy....pośmialam sie naprawde....

hellouuuuuuuuuuuu tez tak myslalam ze to mzoe byc na plus pisze tez o tym w podaniu podaje zalety itd ale nic z tego:(

Gość hellouuuuuuuuuuuu
Julja...właśnie pokazałaś swoj poziom...gratulujemy kultury....

Gość hellouuuuuuuuuuuu
autorko a z jakiego regionu Polski jestes?

juz nie wiem jak i co pisac w tym podaniu siedze nad nimgodzinami zanim wysle analizuje kazde slowo chyba juz mi odbija:)