Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszly ojciec chrzestny

Zadania Ojca chrzestnego podczas ceremonii chrztu?

Polecane posty

Gość przyszly ojciec chrzestny

Witam mam do was dziwne pytanie, ale już chwile mnie męczy Mam 19 lat i mój kumpel poprosił mnie żebym został chrzestnym jego córki, ponieważ nikt z rodziny się nie nadaje, a ze mną zna się już parę lat i jestem najlepszym kandydatem na chrzestnego i teraz moje pytanie: czy trzeba się jakoś przygotować do zostania chrzestnym i jak już jestem w kościele na chrzcie, co mam wtedy robić (przepraszam za dziwne pytania), jakie obowiązki spoczywają na chrzestnym? podczas ceremonii chrztu?

Gość damianoss
kupic prezent ewetuaknie kase dac:P

Z tego co pamiętam to powinieneś kupić świece do chrztu i potem ją odpalić podczas chrzcin od świece na główym ołtarzu, nic więcej.No i oczywiście stoisz przy dziecku :-). A i jeszcze chyba robi się znak krzyża na czole dziecka, ale tego to już nie jestem pewna. I musisz mieć zaświadzcenie ze swojej parafi że możesz być ojcem chrzestnym.

Gość dama z urzędu
musisz dać księdzu buzi z języczkiem, żeby dopełnić ten szczegolny dzień :classic_cool:

Gość mi22
grunt żebys dzieciaka nie upuścił :classic_cool: poza tym to nic trudnego, przytakuj księdzu, uśmiechaj się do fotografa i kup drogi prezent ;)