Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pani ktora potrzebuje pomocy

FInanse domowe- jak ludzie oszczedzacie ile wydajecie?

Polecane posty

Go艣膰 s.ensitive
hej dziewczyny :-) super topik, przeczyta艂am ca艂y :-) Nie mam poj臋cia czym mo偶e zaszkodzi膰 kotlet sojowy, chyba jest du偶o zdrowszy od mi臋sa... Mam pytanko... mam w zamra偶arce do艣膰 du偶o zamro偶onej jesieni膮 papryki, broku艂y, kalafior, marchew. Nied艂ugo mam dosta膰 spory zapas 艣wie偶o zamro偶onych warzyw i boj臋 si臋, 偶e nie mam gdze tego trzyma膰 :-( Porad藕cie co艣 prosz臋 :-) Czy z tych warzyw z zamra偶arki mog臋 co艣 zrobi膰/ugotowa膰 i np. zamkn膮膰 w s艂oiki tak, 偶eby mog艂y sta膰 d艂u偶szhy cza w lod贸wce czy na p贸lce? Czy raczej nie ma takiej mo偶liwo艣ci??? Naprawd臋 sie na tym nie znam, a nie chcia艂abym si臋 tru膰 czy wywala膰 ca艂ej zamra偶arki warzyw...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
...ja mam taki sam problem - ma艂膮 lod贸wk臋, my艣l臋 ju偶 o takiej mega du偶ej, 偶ebym mog艂a gromadzi膰 zapasy na czarn膮 godzin臋. Mro偶onki mo偶na 艣mia艂o wrzuca膰 na patelnie doda膰 gulasz sojowy, sos sojowy, ryz albo kasz臋 i jest tanie jedzenie i do tego smaczne! I tak mo偶na przez ca艂a zim臋, ale trzeba mie膰 du偶膮 lod贸wk臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
s.ensitive - z tych produktow(warzyw) co podajesz mozna zrobic pyszna salatke w sloiki.Moga stac baaardzo d艂ugo:)Moja tesciowa ja robi co roku i zima jest jak znalazl:)Podam przepis pozniej- zadzwonie i sie zapytam bo ja osobiscie jej nie robie z tego wzgledu ze za bardzo czasu nie mam :(a szkoda bo naprawde salatka jest jedna z lepszych jakie w yzciu jadlam.Tylko nie wiem czy lubisz curry bo tam to zalewy dodaje sie wlasnie ta przyprawe :)Dowiem sie dokladnego przepisu bo tak z glowy wole nie podawac bo jeszcze o czyms zapomne i Ci podam. Tak duza zamrazarka to super sprawa.Ja mam taka srednia i czasami ldewie mieszcze cokolwiek:)

Udost臋pnij ten post

moje sposoby chodze rano do sklepu , gdzie cz臋sto s膮 przecenione pieczarki, ser bia艂y. Mo偶na rano kupi膰 ko艅c贸wki sera 偶贸艂tego , w臋dlin za 5 z艂. Cz臋sto s膮 to du偶e kawa艂ki . Mam tam kole偶anke , kt贸ra mi odk艂ada. Segreguje i mro偶e , pieczarki sma偶e . P贸藕niej z tego robie krokiety , pierogi, fasolke bo breto艅sku, bigos. Bigos wekuje w s艂oiki. Mam pojemniki w zamra偶arce i wszelkie w臋dliny, kie艂basy kt贸re nie s膮 zjedzone w dwa dni l膮duj膮 w zamra偶arce. Kiedy艣 niestety wyrzuca艂am po kilku dniach. A tak w ci膮gu miesi膮ca uzbiera si臋 tego du偶o i jest na bigos, fasolke czy leczo. Chleb i bu艂ki susze i miele , mam w艂asn膮 bu艂ke tart膮. Od dw贸ch tyg. mam ju偶 w艂asny szczypior i zielon膮 pietruszke wychodowan膮 na parapecie. Mam w艂asn膮 dzia艂ke wi臋c og贸rki , buraczki, paprka, soki swoje.Pomro偶ony koperek , natka i inne zio艂a. Zbieram jesieni膮 grzyby , mro偶e i susze. Po jajka je偶d偶e na ferme , kupuje po 5 czy 6 z艂 30 sztuk a nie po prawie 4 z艂 10 sztuk.Wszystko gotuje i pieke sama, 偶adnych p贸艂produkt贸w. Jak zostan膮 par贸wki (nie jestem ich zwolenniczk膮 , ale dzieci Kochaj膮) Na drugi dzie艅 kroje dodaje pieczarki starty ser , zawijam w nale艣niki i zapiekam z keczupem. Makaron do roso艂u tylko w艂asnej roboty , troche pracy , ale du偶o taniej i smaczniej. To tyle co mi przysz艂o na my艣l. Mo偶e kto艣 skorzysta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s.ensitive
dok艂adnie tak... dzi臋kuj臋 :-) jeste艣 kochana, 偶e chcesz mi pom贸c, b臋d臋 czeka艂a na ten przepis, a curry uwielbiam :-) Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mi ma艂ej
dzieki sprubuje zrobi膰 jako alternatywe dla roso艂u - a nu偶 posmakuje, ja uwielbiam kminek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 EEEEEEEEE
TAKI FAJNY TOPIK SZKODA ZEBY UPADL, DZIEWCZYNY WPISUJCIE SIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fajny topic
Matko! Sk膮d takie oszo艂omy jak Ella?! Kobieto! W centrum Warszawy mam sobie grz臋d臋 wynaj膮膰 czy co?! Zasuwam od rana do wieczora, ale jak kury nie mam to jestem leniwa?! Nie umiesz czyta膰?! Musisz by膰 strasznie sfrustrowana skoro dziewczyny grzecznie Ci co艣 t艂umacz膮 a Ty swoje g艂upoty im wciskasz. Masz k艂opoty ze zrozumieniem j臋zyka polskiego czy jak? To mo偶e sprzedaj ze dwie kury i id藕 na korki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dama szpinakowa
ciekawa ta zupa z por贸w z boczkiem , ziemniaczkami hm .. moze by膰 dobra . Sama te偶 gotuj臋 porow膮 -, ale g艂贸wnie w sezonie gdy偶 swie偶a pora od gospodarza ma zupe艂nie inny smak ni偶 kupiona zima z marketu. Podaje j膮 w formie kremu z kulkami ptysiowymi i smietan膮 . Dziewczyny ,samorobne przetwory to naprawd臋 du偶a oszcz臋dno艣膰 kasy jak i czasu . Nie musimy gotowa膰 gara burak贸w kiedy mamy ochot臋 na barszcz , wytarczy odkreci膰 s艂oik i w tri migi mamy zup臋 . Jesieni膮 robie du偶o sa艂tek od warzywnych na piklach i szparagach sko艅czywszy . Jest to pracochlonne zajecie , ale jaki smak \\!!! Zawsze gotuj臋 wieksz膮 ilo艣膰 bigosu . gor膮cy zamykam w s艂ojach i wynosz臋 do piwnicy . Ostatnio zacz臋艂am mrozi膰 ros贸艂 , mam potem baz臋 na szybki sos np . chrzanowy , koperkowy . Piek臋 te偶 wi臋ksza ilo艣c mi臋sa , kilka rodzaj贸w . Dodaj臋 pieczarki , suszone grzybki . Upieczone porcjuj臋 , zalewam sosem i zamrazam . Mro偶enie kopru i pietruszki to ju偶 standard. Ostatnio z艂apa艂am sie na tym , i偶 wrzuci艂am chleb do zamra偶alnika . Odmro偶ony i podgrzany w mikrofali by艂 jak z piekarni. To samo robi臋 z ciastem . Cz臋sto si臋 zdarza i偶 przy wiekszej imprezce zostaje mi kawa艂 sernika lub makowca . Owiniete w foli臋 , zabezpiczone przed innymi zapachami fantastycznie znosi mro偶enie. A kiedy przychodzi weekend wyciagam porcj臋 i do kawki jak znalaz艂 . 艢wie偶e i smaczne. Jest du偶o pomys艂贸w na oszcz臋dnosci przede wszystkim jedzenia . To , 偶e zaradna kobieta potrafi z nczego zrobi膰 co艣 , nie jest oznak膮 sknerstwa czy biedy . Nie trzeba wiele by niewielkim nak艂adem przyrzadzi膰 wykwintne pe艂nowartosciowe danie . Pospolity schabowy praktycznie nie go艣ci w mojej kuchni a dla wielu jest on nadal daniem numer 1 na swoim stole.

Udost臋pnij ten post

Witam! przeczyta艂am topik i podziwiam Was dziewczyny!!! Sama tez oszcz臋dzam i robie sama co tylko moge, raz 偶e taniej a drugie ze dzieciom wysz艂a alergia na wiekszo艣c sklepowego jedzenia. Nabia艂, wo艂owina, jaja kurczak, seler, fasola, orzechy a wi臋c i oleje z orzech贸w odpadaj膮.poza tym wiele innych rzeczy wysz艂o z naszego jad艂ospisu bo soja podstawowym alergenem a teraz wszystko z soja jest. na jedzenie wydajemy ok 800 zl jemy duzo warzyw i owoc贸w, gotuj臋 wszystko sama, mi臋sa piek臋. rzeczywiscie mozna je艣膰 duzo taniej i w Biedronce jest duzo produkt贸w dobrej jako艣ci. wymy艣lam co robic do jedzenia zeby zdrowo i syto. modyfikuje znane przepisy nawet niekt贸re tu podawane i jakos udaje sie prze偶y膰. trzymajcie si臋 i g艂owy do g贸ry, dop贸ki chleba nie brakuje nie jest 藕le.

Udost臋pnij ten post

przypomnia艂am sobie :) czy znacie przepis na dobrego kr贸lika, dzieciom chcia艂am zrobic i szukam teraz po necie czegos.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jacobs
moja babcia przyprawiala kawalki krolika obsmazala i piekla w brytfance w piecu,pod koniec dodawala do sosu dobra smietane i koperek.ale to byla smaczne.Ja chyba nigdy nie podam na obiad krolika bo mielismy kiedys taka miniaturke i 偶al..

Udost臋pnij ten post

ja tez do tej pory nie jada艂am kr贸lika ale teraz to zmieni艂o sie. Ciekawe, a d艂ugo trzeba piec tego kr贸lika bo wiem ze wychodzi czasem twardy a nie mam jeszcze doswiadczenia w kr贸liku :) pomy艣le jeszcze czym ewentualnie zastapic smietanke w sosie zeby mia艂o dobry smak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Witam! Mialam podac kilka dni temu przepis na zsalatke z kalafiora, cebuli, papryki- mozna dodac jeszcze ogorki , pomidory, brokuly-kto co lubi i zalac zalewa na ktora przepis zaraz podam:))Przepraszam ze z takim opoznieniem ale nie mialam w ogole czasu:(( Sk艂adniki: Kalafior, 1 cebula, 2 czerwona papryka, 1 s贸l, 1 艂y偶ka cukier, 1/2 szklanki musztarda, 1 艂y偶eczka li艣膰 laurowy, 1 ocet 4%, 1,25 szklanki chili, 1/2 艂y偶eczki go藕dziki, 2 curry, 1 艂y偶ka Warzywa umy膰. Kalafior podzieli膰 na r贸偶yczki. Cebul臋 pokroi膰 w pi贸rka a papryk臋 w paski. W艂o偶y膰 do lod贸wki na 12 h. 2. Zagotowa膰 ocet z cukrem, go藕dzikami, chili i li艣ciem laurowym. W艂o偶y膰 warzywa i gotowa膰 jeszcze ok. 20 minut. Doda膰 reszt臋 przypraw, zagotowa膰. 3. Gor膮ce prze艂o偶y膰 do s艂oik贸w. Zawekowa膰. 艢wietna przystawka do mi臋s. Moja tesciowa dodaje jeszcze ogorki , pomidory- czsami robi tak jak w przepisie.Ogolnie bardzo polecam bo smak jest niepowatrzalany i ja nigdy sie najesc nie moge tej salatki:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Pozatym u mnie w domu duza popularnoscia ciesza sie go艂abki z czerwonej papryki.Czyli zamiast lisci kapusty farsz wkladam do papryki(wczesniej wycinam czapeczke) i potem jak juz naloze farsz przykrywam i do garnka:)Maly koszt a bardzo sycace i zdrowe jedzenie:) Czy ktoras z Was zna przepis na DOBRA zupe cebulowa?Raz w zyciu jadlam zupe cebulowa ktora zamowil mi maz w kanjpce i powiem Wam ze minelo od tej chwili 4 lata a ja nie moge nigdzie znalezc takiej zupy-nawet mojej tesciowej nie wcyhodzi taka...:((Moze ktoras z Was zna sprawdzony przepis?:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Wiem ze zaraz zostane "zakrzyczana" przez wszystkich ktorzy nie cierpia smazonego jedzenia:)Ale ja np OD CZASU DO CZASU lubie zjesc placki ziemniaczne lub placek po wegiersku- ale przewaznie wygrawa ta druga opcja:)Ciasto jak na placki zmemniaczane tylko ze ja to ciasto mocnej doprawiam gama przypraw.Robie sos z mieskiem-cebula jak mam to papryka....sma偶e wielkie placki na srodek weylewam sosik z mieskiem i zginam na p贸艂:)Obiad jak znalaz艂 za naprawde niewielkie pieniadze-czy zdrowy?:))Tu juz bym dyskutowala ale jak wczesniej wspomnialam jest to przyrzadzane od czasu do czasu wiec nie ma sie czym przejmowac:) Szybkim daniem jest takze zapieknaka z makaronu-czyli dodajemy co mamyw lodowce- najlepiej resztki wedlin- co ma sie zmarnowac mozna zrobic pyszne zapiekanki- dzieci to lubia wiec pomysl trafiony:) Mojej kolezanki mama od ponad 15 lat robi zapiekanki z chleba- czyli jak zostanie jej pieczywo daje wedline, ser, jakies warzywa, ketchup i zapieka w piekarniku:)Jej maz musi to jesc zawsze w piatek na kolacje, niezmiennie od 15 lat:)Sama czasami robie takie grzanko- zapiekanki i jest ok:) Jak nie mam ochoty na miesa,zupy to robie sobie salatke z kapusty pekinskiej, kukurydzy, pomidora/papryki....zalewam sosem sa艂atkowym i jem caly dzien:)Lubie dodac sera mozzarelli/fety w zaleznosci od tego co mam w danj chwili w lodowce:) Na deser- latwe, tanie i szybkie w przygotowaniu.Muffinki:)Mam forme na 12 muffinek i czesto robie takie babeczki czy to na slono, czy na slodko.Wersje na slodko wyprobowalam juz chyba ze wszystkim czym tylko sie dalo:)Nawet z zelkami;))Podam przepis na wersje podstawowa a potem mozecie dodawac co tylko chcecie jednak osobiscie polecam muffinki z zurawina suszona, z pomaranczami, z czekolada / moze byc kakao, z rodzunkami:)Moglabym tak wymieniac i wymieniac:) Przepis na 12 wiekszych muffinek: 2 szklanki m膮ki 1 艂yzka proszku do pieczenia. 2/3 szklanki cukru(mozna dodac mniej lub wiecej) 1 jajko 1 szklanka mleka 2/3 szklanki oleju. Wszystko wymieszac na jednolita mase potem dodajemy co chcemy , ciasto wykladamy do foremek i pieczemy na zloto brazowy kolor w temp 180-200 stopni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 super temacik
Ja tez mam zamiar zaczac oszczedzac na 偶arcie idzie u nas ok 1200 z艂 ,kiedys mielismy duzo mniej i by艂o dobrze,wiec mam zamiar do tego wrocic.Rosna nam dupy a portfel chudnie.Jestesmy w 3 ,synek jada ma艂o,ale my masakra.Juz nie moge doczekac sie wiosenki i swierzych warzywek.Tanich i dobrych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolka ta od bolka
dziewczyny a moze znacie przpisy na zapiekanki z makaronem czy ziemniakaimi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dama szpinakowa
uwielbiam placek po w臋giersku ... na sama my艣l slinka mi cieknie :))) zreszt膮 gulasz mo偶na podawa膰 na 100 sposob贸w z kasz膮 , plackiem , lanymi kluseczkami ...:) Przepisu na kr贸lika Wam nie podam ale znam smak tego mi臋sa . Wczasach komuny ludzie si艂膮 rzeczy musieli by膰 zapobiegliwi .Miesiwo by艂o na kartki wi臋c kto m贸g艂 hodowa艂 kr贸lki i kurki . M贸j ojciec piek艂 kr贸lika podobnie jak kurczaka. Porcjowa艂 go ,przez noc zostawia艂 w marynacie . Kawa艂eczki kr贸lika podobnie jak to czynimy z krczakiem obsma偶a艂 z dw贸ch stron a potem dusi艂 pod przykryciem. Z tego co wyciek艂o powstawa艂 fantastyczny sos....koniecznie z dodatkiem majeranku i 艣mietany :)) Niebo w g臋bie , kurczak jest kruchy wiec nie trzeba go d艂ugo dusi膰 . Ma jednak specyficzny smak st膮d wa偶n膮 rzecz膮 jest to by dobrze go przyprawi膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s.ensitive
dok艂adnie tak ---> bardzo dzi臋kuj臋 za przepis na sa艂atk臋 :-) Na pewno wykorzystam :-) ale mam jeszcze pytanie ile to mo偶e sta膰 w s艂oikach i czy trzeba jeszcze gotowa膰 te s艂oiki, czy wystarxczy tylko w艂o偶y膰 produkty i zakr臋ci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
s.ensitive - tak tzreba zagotowac jeszcze te sloiczki:)Ile moga stac?Baaardzo dlugo tyle co np ogorki w occie etc etc.Moja tesciowa robi ja zawsze jesienia i ma na cala zime i jeszcze na wiosne:)No chyba ze ja jej podkradne troche zapasow to starcza na krocej:)) lolka ta od bolka - zapiekanki sa bardzo proste np z ziemniakow ja smaruje naczynie maselm potem ukladam warste pokrojonych w plasterki ziemniakow przyprawiam roznymi przyprawami, dodaje wedline, starkowany ser zolty, pomidora, cebule oliwki- co mam w lodowce tzw resztki to dodaje:))Czasami jeszcze co 2 warstwe smaruje sosem czosnkowym , czy majonezem i tez jest ok:) Zapiekanka z makaronu to oczywiscie musisz najpierw ugotowac makaron i podobnie jak z ziemniakami:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dama szpinakowa
zupa cebulowa cebulk臋 < jakie艣 7-8 duzych sztuk > pzrekrajam na p贸艂 a nast臋pnie siekam w paseczki . Wrzucam na rozgrzzan膮 oliw臋 oby sie tzw ,,zeszkli艂a,,. Tak膮 pieknie zarumienion膮 cebulk臋 przek艂adamy do garczka zalewamy bulionem i dusimy przez jaki艣 czas . Do wywaru dolewam lampk臋 bia艂ego wytrawnego wina . Po koniec gotowania doprawiam do smaku . Odrobina pieprzu , szczypta kwasku cytrynowego < cebula jest s艂odka wiec trzeba prze艂ama膰 ten mak > , s贸l i tarta ga艂ka muszkata艂owa . Zupka musi by膰 w miare gesta latego wywar nale偶y dolewa膰 z wyczuciem . Czasami j膮 miksuje i w ten spos贸b otzrymuj臋 zupk臋 - krem z cebuli . Cebulow膮 podaje w bulion贸wkach , na wierzch ka偶dej porcji wsypuj臋 troszczke startego 偶贸艂tego sera oraz grzank臋 posmarowana mas艂em . Grzanki robi臋 z bu艂ki tartej . Piek臋 je w tosterze . Fajnie jest zmiesza膰 mase艂ko z czosnkiem albo szczypiorkiem . Ca艂o艣c udekorwa膰 natk膮 pietruszki :) smacznego :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Dzi臋kuje za przepis na zupe cebulowa:)Jutro ja ugotuje i potem napisze czy mi sie udalo:) Kiedys myslalam nad tym aby zrobic nalesniki z farszem ruskim ale pomysl odlozylam na pulke...teraz jak piszesz ze smakuje Ok wiec warto sprobowac i przyrzadzic:) Moze macie pomysl na rybe?Mam w zamrazalce kilka opakowan bailej ryby i w sumie juz mi sie znudzila wersja smazona czy tez parowana- moze ma ktos jakis ciekawy i sprawdzony pomysl?:)Czekam na odpowiedzi:)Pozdrawiam i zycze udanego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
W wolnym czasie chyba spisze te wszystkie nasze przepisy i bede mia艂a niez艂膮 domowa ksiazke kucharska:) A moze jakies przpeisy na deserki?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smak dziecinstwa
kasza manna(manne?) ugotowac-ale w takiej proporcji zeby byla gesta lekko oslodzic,posolic odobine dodac odrobine masla moja mama wylewala taka kasze goraca na plaskie talerze odstawiala do zastygniecia potem pod przykryciem do lodowki sos robila ze slodkiej smietanki cukru wanilinowego i zoltka po obiadku taki talerz z kasza wyjmowala z lodowki kasze nacinala w kostke na talerzu i polewala owym sosem przepyszny niepowtarzalny deser z dziecinstwa modyfikacje sa rozne-syrop owocowy,wiorki czekolady,orzechy dodane do kaszy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
O kurcze w艂asnie sobie u艣wiadomi艂am ze kaszy manny nie jad艂am juz chyba z 25 lat:)a moze i dluzej...Moja c贸rka to jest galaretkowy potworek i ogolnie zawsze w weekend musi miec galaretke-czasami sie zastanawiam kiedy jej sie znudzi;)Bo ja juz robiac galaretke(staram sie jej urozmaicac czasami z owocami, bita smietana , sama) "zamykam oczy" ;) Odnosnie tej kaszy-kiedys gdy mialam 8-10 lat bylam u kolezanki i jej mama zrobila takie pyszne ciasto ktore bylo wlasnie z kasza i pamietam ze byly tam jeszcze biszkopty:)Tylko tyle pamietam i rozpaczliwie od lat szukam przepisu...Wiec moze ktoras z Was zna?Juz tyle lat chodzi za mna to ciasto...owszem znalazlam kilka przepisow w necie ale to nie bylo to....:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Polecam jeszcze wszystkim SZYBKA SMACZNA I NIEDORGA zupe serowa:)Przepis zdobylam kiedys i jest wg przepisu Pana Macka Kuronia- naprawde super!!! 1,5 l wywaru lub wody 4 serki topione po 100 g 100 g szynki w臋dzonej lub chudego boczku 2 pokrojone w kostk臋 cebule 2 z膮bki czosnku 1 艂y偶ka mas艂a grzanki s贸l, pieprz ew. 2-3 kostki roso艂owe ************************************************************************************* W臋dlin臋 kroimy w drobne paseczki i razem z pokrojon膮 cebul膮 i posiekanym czosnkiem przesma偶amy na ma艣le. Zalewamy wywarem i dodajemy serki topione. Chwil臋 gotujemy i przyprawiamy. Podajemy w miseczkacg z du偶膮 ilo艣ci膮 grzanek. Je偶eli zamiast wywaru u偶ywamy wody, to mo偶emy doda膰 kostki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLA2658***
Widze ze topik nie zmarl smiercia naturalna , a niektore przepisy ktore tutaj podajecie sa fajne i ZDROWE !!! Nie myslalam ze moje wypowiedzi wywolaja taka burze. Mimo wszystko pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
ELLA2658*** - jak widzisz nadal "zyjemy":)Wiec moze sie przy艂膮czysz i r贸wnie偶 sama podasz kilka swoich sprawdzonych przepis贸w kt贸re mog艂abys nam 艣mia艂o polecic:)Zapraszam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s.ensitive
Hej :-) kto艣 prosi艂 o deserek? Ja cz臋sto robi臋 tak, ze zwyk艂y twaro偶ek ugniatam widelcem a偶 si臋 zrobi bardziej jak masa ;-) potem dodaj臋 troszk臋 cukru (na oko) i cukier waniliowy, wlewam aromat waniliowy, a nastepnie do sera wlewam przyrz膮dzon膮 wcze艣niej galaretk臋 (rozrabiam w szklance wody). Przek艂adam do salaterek i do lod贸wki. Jak st臋偶eje wrzucam na wierzch jakie艣 owoce, s艂odko艣ci, rurki i bit膮 艣mietan臋 (najcz臋艣ciej ju偶 gotow膮, kupn膮). Przyrz膮dzenie trwa par臋 minut, a i w lod贸wce nie musi sat膰 d艂ugo, bo galaretka w ma艂ej ilo艣ci wody bardzo szybko g臋stnieje :-) Wmawiam sobie :-D 偶e deserek jest dietetyczny (ja jadam sam serek z warzywami lub domowym syropem) i zdrowy :-)

Udost臋pnij ten post