Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goziapa

smoczek

Polecane posty

Gość Goziapa

czesc dziewczyny. moj syn niedawno skonczyl rok. do tej pory wszystko bylo ze smokiem tzn., mogl sie godzinami bawic i nie pamietal o smoczku ale kiedy tylko robil sie spiacy od razu marudzil, szukal, plakal i spokoj nastepowal dopiero wtedy gdy smoczek znajdowal sie w buzi. Potem po okolo 10-15 minutach zasypial. Najgorzej jest wnocy. Kiedy wypluje smoczka, to po jakims czasie budzi sie i go szuka Potrafi nawet sie porzadnie rozplakac gdy przez chwile nie moge go znalezc. POMOZCIE mi go od tego odzwyczaic!!!

Moj ostatnio wywalil 2 swoje smoczki do kibla, powiedzialam koniec ze smokami ,bo caly czas z nimi chodzil, 2 noce poplakiwal a pozniej juz zapomnial .

Zastosowałam tę metodę na moim dziecku: świeta racja wytłumaczyc ze się zgubił albo pokazać ze się zepsuł...ja ucięłam nozyczkami i był taki dziurawy i dziecko go już nie chciało..dosłownie dwa dni i bez płaczu Rzeczywiście, dwa wieczory były przepłakane, ale w końcu dziecko się odzwyczaiło. Ważne było, że smoczka nikt nie zabrał, ani mamusia nie wyrzuciła. Tylko ... piesek ugryzł i popsuł Trzeba tylko cierpliwości ;) 🖐️

moja córa tak kochała smoczek że jak miała 7-8 miesięcy to jadła i popychała smoczkiem:) jak miała rok poszłyśmy na szczepienie i młoda wchodzi do gabinetu ze smokiem w buzi a pani doktor o jaka ty ładna a jaka już duża ale na co ci ten smoczek i jej go zabrała.Po szczepieniu mała uspokoiła się sama bez smoczka i tak już zostało.Oczywiście wychodząc z gabinetu lekarka oddała mi po kryjomu smoczek ale ja już jej go nie podałam,w domu pod wieczór wołała o niego ale powiedziałam że pani doktor zabrała i dawała spokój.Pierwszej nocy trochę marudziła

Gość 7.10
ja rowniez obielam smoczek nozczkami jak mala spala. obudzila sie i pyta o niego a ja na to ze zabki pogryzly bo juz nie chcialy smoczka powiedziala fuj i go wyrzucila sama do kosza. zaznaczam ze wczesniej jak chowalam i mowilam ze sie zgubil to byla histeria okropna a tak zobaczyla ze popsuty i wyrzucila sama