Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co terazx

czuje sie gllupsza od innych

Polecane posty

Gość i co terazx

czemu ciagle czuje sie glupsza, gorsza od innych?wszyscy inni, lub przynajmiej wiekszosc ludzi, ktorych spotykam wydaja mi sie ciekawsi, charyzmatyczni.a ja cicha i \"zakrecona\"-zawsze ktos zauwaza jakis blad w moim rozumowaniu, spostrzeze cos, co jets oczywiste a czego ja nie zauazylam.na dodatek bardzo ciezko mi sie wyslowic, zacinam sie, brakuje mi slow. :( jest mi zle z tego powodu.

ja tez tak mam i podobnie sie czuje, najgorsze jest to, ze mysle ze dobrze rozumiuje i dobrze mowie, a potem ktos wytknie mi blad i widze, ze gadalam bez sensu najmniejszego :(

Gość i co terazx
no, to porazka jest, ja normalnie czuje, jak kolezaka sobie mysli, ze jestem niekumata:O nawet kiedys powiedziala, ze zadzownila do kogos innego, bo pomyslala, ze ja i tak nie bede wiedziec:O zalamka, przykro mi sie zrobilo. nie chce byc glupia...

wiesz mysle ze to jest kwestia niskiej samooceny, pomyśl - jakbys miala wysoka samoocene, wierzyła w siebie to ze spokojną glową i na luzie wysławialabyś sie, formułowała swoje myśli, a w sytuacji gdyby ktoś chcial ci powiedzieć, ze źle mówisz, twoja samoocena sprawilaby ze obroniłabyś asertywnie swoje zdanie. mysle, ze tak wlasnie by bylo, JEDYNA rzecza jest praca nad sposobem myslenia o sobie. Rzecz jedyna do zrobienia, ale jakże TRUDNA i bez terapii sie nie obejdzie :( nie sadze zebys byla glupia dziewczyna, nie ma ludzi głupich, sa tylko tacy co nie potrafią korzystać w odpowiedni sposob z tego co maja, na pewno jestes w czyms dobra, pomysl tylko w czym :)

Gość i co terazx
ale tu juz nawet nie chodzi o bycie w czyms dobrym, tylk o takie zwykle zycie, rozmowe. gadam jak polamana, albo milcze, nie ma wyrobionego zdania na wiele tematow, moja wiedza ogolna jest srednia i wlasnie te moje bledy myslowe, ktore ktos zauwaza, oglnie nie czuje sie bystra, wyszczekana. do kitu. co z tego, ze studiuje, mam wrazenie, ze wszystko robie dluzej od innych, a to co studiuje to mogliby wszyscy studiowac, bo polega to na wkuwaniu-super.

Gość niektórzy sa po prostu głupsi
to proste

Gość i co terazx
proste, ale to boli, ze to niektore sprayw nie zaleza od nas, no bo inteligencja jestl, albo jej nie ma, po prostu, jak uroda.

Gość witaj w kklubiee
nie martw się nie jesteś sama..ja tęz tak się czuję...w towarzystwie zazwyczaj milczę ,alboprzytakuję poprostu,nie mam wyrobionego zdania na jakieś tematy,czasem o czymś mówią to poprostu nie rozumiem,albo znacznie dłużej mi to zajmuje..czuje sie gorsza,głupsza...ile masz lat bo ja 30

Gość i co terazx
u mnie to zalezy, na niektore tematy mam zdanie, na inne nie. mam 20 lat. nie chce tego, walcze z tym, ucze sie nowych rzeczy, czytam, slucham ludzi, ale ogolnie czuje sie jeszcze taka niewyrobiona;), tj. inni mowia, ze to i to jets glupie, to ich wkurza, tego nie lubia, a ja? mnie nie wkurza i nie denerwuje, jestem wteyd najczesciej w mniejszosci i czuje sie jakbym nie zauwazala wiekszosci spraw, nie zdawala sobie z nich sprawy i tez sama nie wiedziala jakie mam zdanie na ten temat. i to tez mi przeszadza w sprawach damsko-meskich, bo czuje sie gorsza. a Wy macie kogos?

Gość i co terazx
co teraz???:(

Gość gość
Pomachacie tyłkiem to znajdzieciee jakiegoś fagasa któey takimi niemotkami się zajmie. Ja mam gozej bo jestem facetem. Choć zachęcam kobiety w miarę przystojnym wyglądem to po pewnym czasie kompletnie zniechęcam wnętrzem. I nic nie daje to że pozbyłem się nieśmiałości i na kompletnym luzie podchodzę nawet do pięknych dziewczyn. I tak nawet te mało urodziwe szybko tracą zainteresowanie

Gość gość
Ale wy macie,Problem,z tego Co czytam nie widac by ktokolwiek z was bym malointeligentny ' gdyby wszyscy byli tacy idealni w wyslawianiu sie i wogole blyszczeli w kazdym temacie to upodobnili by sie Do komputerow , a piekne jest to 'ze jestesmy ludzmi i te wady,ktora w sobie widzicie inni oceniaja jako zalety Pozdrawiam