Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pretesterka

Czy test oszukal???????

Polecane posty

Gość pretesterka

powiedzcie mi dlaczego test ciazowy powinien bc wykonany z porannego moczu? ja robilam dzis. To moj 24dc a mocz , nie byl poranny ale raczej popoludniowy. Czy zatem test powiedzial prawde ze w ciazy nie jestem? Ach cykle mam 29dniowe.

w zasadzie to poranny mocz powienien to być jeśli robisz badanie w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, ponieważ jest to najwcześniejszy możliwy moment kiedy coś sensownego może być wykryte, a w moczu porannym stężenie hormonu który wykrywany jest przez test jest największe. jeżeli jednak nie jest to tak wczesny czas keidy robisz test, może to nie być koniecznie poranny mocz, ale najlepiej :) z tego co napisałaś to rozumiem że nawet nie poczekałaś do terminu miesiączki tak ?? :>

Gość pretesterka
no tak nie poczekalam:(

Gość martinea1984
najlepiej powtorz test za 3, 4 dni bedzie pewniejszy...

nie smuć się, tylko następny wykonaj najwcześniej z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki.. a nawet parę dni później bo jeśli się denerwujesz to możesz ją opóźnić.. trzymam kciuki!! i napisz jak już zrobisz :) na pewno zajrzę tu zobaczyć jak poszło:)

Gość powtorz test
mi w 25 dniu wyszedl negatywny, a juz w 28 pozytywny :) wiec nie ma sie co spieszyc z testami, pozdrawiam

Gość bejbussss
właśnie trzeba poczekac....:P testy czasami oszukuja...ale to naprawde nie wielkie przypadki..:) ja jestem zdania ze kilka dni po miesiaczce wyjdzie ci prawdziwy wynik;)

Testy raczej nie oszukują. Wina leży po stronie hormonu - gonadotropiny kosmówkowej, której normy przy ciąży są następujące: 3tc 5-50mlU/ml 4tc 5-430mlU/ml 5tc 19-7340 mlU/ml 6tc 1000-56000 mlU/ml Tak więc przy teście o czułości 25mlU/ml u jednej kobiety może wykryć ciążę już w 3 tc (a więc jeszcze przed terminem miesiączki), a u innej dopiero w 5tc. Ja robiłam test w terminie miesiączki - wyszedł negatywny, dwa dni później znów negatywny i olałam sprawę, bo stwierdziłam, że to pewnie przez stresy tak się okres spóźnia. I powtórzyłam test w 40dc i od razu wyszły 2 grube krechy ;)

może wy dziewczyny się orientujecie jakie leki mogą wpłynąć na fałszywie ujemny wynik testu?? bardzo mało można o tym w internecie znaleźć..