Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpmeeeeee

eksmisja pomocy

Polecane posty

Gość helpmeeeeee

w zeszłym roku koło listopada przyszedł do mojej matki list ze sądu o eksmisje miała długu 12tys. ale ugadała się że będzie spłacać, do tej pory spłaciła 9tys. czyli zostało jej długu około 3tys. i dziś przyszedł list ze sądu o eksmisje nie wiem czy w sądzie wiedzą że mieszkanie było spłacane ale czy mogą ją wyrzucić o te 3tys. ?? rozumiem jakby nie spłacała ale spłaca czy w sądzie to zaakceptują?? mieszkam razem z nią boję się że nas wyrzucą :(

Gość helpmeeeeee
uppp

Jeżeli dłużnik (nie napisałaś kto, czy to był bank czy ktokolwiek inny) zgodził się na jej warunki i ma to na piśmie, i spłaca, nie mogą jej eksmitować. Jeżeli było to "dogadanie się" ustne, albo ma dłuższą przerwę to mają prawo.

Gość helpmeeeeee
znaczy pisze że rozprawa przeciwko nam będzie dopiero 24 kwietnia o eksmisje skoro będzie rozprawa to pisać te pismo??

Gość helpmeeeeee
przepraszam poprawię się: jest napisane

Gość helpmeeeeee
te 3tysiące to właśnie są te odsetki

Gość helpmeeeeee
3tysiące do 25marca :( jestem załamana

Gość Pomagacz banita
Mieszkanie prawem NIE towarem A Ty powyżej juz WSZYSTKIE strony pod tym linkiem wyczytałaś??? Sądzę, że autorka umie kliknać w "czytaj dalej " , w przeciwieństwie do Ciebie http://www.lokatorzy.pl/index.php?option=com _content&task=view&id=111&Itemid=26 W przeciwieństwie do Ciebie czytam szybko. Zobacz na nick i naucz sie rozróżniać płeć. Przeczytałem wszystkie linki i cała ustawę o lokalach mieszkaniowych. czytaj uważnie.

Gość Mieszkanie prawem NIE towarem
Rózne bogate radzą: ach, zapłać te marne 3 tysiące i po sprawie :-O Co za ludzie, nie rozumiecie, że 3 tysiace dzisiaj dla wielu ludzi to kwota niebotyczna?? 😡

Gość Pomagacz banita
Pierwszy link dotyczy nakazu eksmisji już wydanego.

Gość Pomagacz banita
Mieszkanie prawem NIE towarem Rózne bogate radzą: ach, zapłać te marne 3 tysiące i po sprawie Co za ludzie, nie rozumiecie, że 3 tysiace dzisiaj dla wielu ludzi to kwota niebotyczna?? A ty nie rozumiesz, że prawo w Polsce jest powalone i opieszałe? Prawo nie jest dla ludzi tylko dla zdzierców, komornikówi przestepców. jak nie chce mieć kłopotów, to musi zapłacić. jak ją wywalą, to nic jej z tego nie przyjdzie, ze spłaciła 9 tys. Inteligencją nie grzeszysz. Lepiej jej juz nie pomagaj, bo wyświadczysz niedźwiedzią przysługę. Jeśli nie masz pojęcia o prawie omijaj tematy prawne.

Gość helpmeeeeee
moja matka jest za granicą wróci dopiero na święta gdyż nie może wrócić szybciej bo szef ją wyrzuci z pracy a za coś żyć musimy dzięki tej pracy spłacamy mieszkanie te trzy tysiące będziemy mieli dopiero w połowie kwietnia ale sędziego to chyba nie będzie obchodziło nie mam skąd pożyczyć takiej kwoty dużej :( na dodatek sama do sądu pojadę boje się strasznie

Dziewczyno, ile masz lat?

Gość helpmeeeeee
19

Gość Pomagacz banita
helpmeeeeee moja matka jest za granicą wróci dopiero na święta gdyż nie może wrócić szybciej bo szef ją wyrzuci z pracy a za coś żyć musimy dzięki tej pracy spłacamy mieszkanie te trzy tysiące będziemy mieli dopiero w połowie kwietnia ale sędziego to chyba nie będzie obchodziło nie mam skąd pożyczyć takiej kwoty dużej na dodatek sama do sądu pojadę boje się strasznie Nie może Ci mama zrobić przelewu z zagranicy? Może poprosi szefa o zaliczkę? Pracujesz, czy się jeszcze uczysz?

Gość helpmeeeeee
uczę się, przelew to by zrobiła ale wiem że głupio to zabrzmi ale ona nie umie nie zna języka mieszka tam na wsi gdzie jest tylko jeden sklep u nich nikt nie zjeżdża bo szef nie pozwala tylko co kilka miesięcy ale musi coś wymyślić aby wysłać te pieniądze bo to nie są żarty :(

Słuchaj, spróbuj iść do PKPS (Polski Komitet Pomocy Społecznej) - i do lokalnego pracownika socjalnego moze pomogą, może nie nie, ale trzeba szukać - może pomoga prawnie nawet zastanów się czy wśród sąsiadów nie ma kogoś kto by ci pomógł w przygotowaniu sie do sądu (np. u mnie w bloku mieszka sedzina z sądu pracy i wiecznie ją oblegaja sasiedzi) zapytaj kogokolwiek dorosłego, zyczliwego ci, może ktoś ze znanych ci ludzi znajdzie sposób by ci pomóc w sądzie Próbuj napisać o przydzielenie adwokata z urzedu - to trzeba zrobić PRZED rozprawą.

Gość Pomagacz banita
MOże twoja mama przekazać pieniądze przez Western Union. tylko musi Ci przysłać, najlepiej e-mailem kod MTCN. Podajesz ten kod w Wester Union w Polsce i ewentualnie przedstawiasz dokument tożsamości i odbierasz pieniądze. Oni za przlew pobierają prowizję, ale pieniądze praktycznie maż zaraz lub na drugi dzień po przelaniu. Możesz także założyć konto jeśli jesteś pełnoletnia. Twoja mama moze przelać pieniądze na to konto ze swojego za granicą. NIe mozesz na miesiąc porzyczyć po trochu od rodziny? Może zatrudnij się na weekendy na hostessę, zawsze parę groszy więcej. Nie polecam sponsoringu, albo aukcji dziewictwa. To już naprawde ostateczność.

Poza tym zbierz się na odwagę i idź do swojego wierzyciela. porozmawiaj, przypomnij, że spłacasz i że po swiętach spłacisz resztę Trzeba rozmawiać - jakbys się dogadała to powiedz, żeby ci na piśmie dali, że czekaja do poswiąt.

Po pierwsze nie sędzina tylko sędzia. Chyba, że sędzina, ale ona nie pomoże;-) A po drugie i przede wszystkim to poproszę więcej szczegółów. Jakie to jest mieszkanie, wobec kogo jest dług? Jaka jest zasada spłacania, czy macie umowę, czy na "piękne oczy"? Być może będę mogła pomóc, ale nic nie wiem o waszej sytuacji.

"Nie polecam sponsoringu, albo aukcji dziewictwa. To już naprawde ostateczność." oto co "myslący swoja obwisłą koncówką" moze zaproponować młodej dziewiętnastoletniej dziewczynie :-O

Jest jeszcze jedna sprawa: wezwanie na rozprawę jest do twojej matki, a nie do ciebie - za nieobecność matka może zostać ukarana :-O To też trzeba wcześniej załatwić.

Zapominalska, zdaje mi sie, że niestety dla naszej autorki nie jestesmy tu w srodowisku sędziowskim :-P Nota bene moja sedzinę, jak mieszka w naszym bloku ze 30 lat pewnie, tak od zawsze sąsiedzi nazywaja SĘDZINĄ i ona jakoś zyje i jest miła i pomaga sasiadom jak może. A męża ma projektanata od czegostam, a nie prawnika :-D Mądry człowiek nie obraża się o głupoty. szkoda, że zachodzą zmiany w j. polskim, bo może stracić na tym czym doktorowa i sedzina zdobyły tytuł ;-D Jak umiesz to pomagaj autorce, ja muszę już isć. 🖐️