Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

Ile dać pieniędzy księdzu za msze na roczek dziecka?

Polecane posty

Gość sratatatatatatatata
rozumiesz pytanie zadane na początku?????? każdy ma inne poglady a pytanie było ile dać na mszę czy za mszę...wystarczy odp..nie dawać...co mnie interesuje praca Twoja i Twoje poglady ?

Gość sratatatatatatatatatatata
poza tym skoro piszesz o pracy więc jak zauważyłaś to jest praca ksiedza i akurat w moim kosciele jest cennik za mszę...więc nie mam płącić.. przyjdę do Ciebie do pracy i nie zapłacę Ci za wykonanie jej bo mam inne poglądy i uznam ,ze powinnaś mi pomóc ,zrobisz to? możemy ciągnąc takie dyskusje w nieskonczoność..ja zapłąciłam za mszę cenę jaka była wyznaczona na cenniku w zachrystii czyli 30 zł

Gość kkkk3234
jak dasz 30-50 zł bedzie ok

Gość do sratatatatatatatatatatata
ja mam za swoją pracę wynagrodzenie, ksiądz ma za to tacę, a co , taca idzie na kochanki. Z tego względu, ze praca księdza to tzw. posługa, a posługa jest darmowa, ale żeby ksiądz nie umarł z głodu to z tacy może sobie upić chleb. A napewno nie będzie mi wystawiał cenników.

Gość dresow nie trawie
co za roznica ile dasz i czy w ogole dasz! po co ta msza? zeby ksiadz zarobil? bo nie rozumiem, co ci to da albo twojemu dziecku?

Gość gedaffff
zgadza się, bo to jest pokazanie się, ze stać mnie na księdza aby się pomodlił i gdzie panuje wśród tych ludzi myślenie, że bozia za zapłaconą mszę inaczej traktuje swoich grzeszników.

Gość dib
Książ z tej kasy musi opłacić nie tylko opał, prąd, wode, gaz, ale część oddaje do kuri, nie wspomnie już o poczcie i urzędach SC w przypadku slubu. My dajemy 50 zł

Gość nierozumiemtego
a od kiedy to zapłacona msza u Bozi jest ważniejsza, to moze bandyta opłaci za siebie msze i będzie zbawiony a biedny sprawiedliwy pójdzie do piekla, dlatego, że nie ma pieniędzy.

Gość ja jutro
Zapłacę księdzu... 50zł

Gość g;lakkakak
daj z tysiąca, chlop przynajmniej będzie mial na kochanke

Gość gość
Witam Nasza córcia też będzie mieć roczek . Zamówiłam mszę ale nic nie płacę. No przepraszam ale mam płacić księdzu za pomodlenie się za moją córkę! Nic z tego. My nic nie płacimy.

Gość gość
No dokładnie ... Kilka dobrych słów i dobrych życzeń za Wasze dzieci a Wy to wyceniacie w pieniądzach ... Cała polityka religii, jakiejkolwiek. Opłata za czary mary? ;)