Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boriana

Ładny cytat

Polecane posty

Gość Boriana

czy macie jakiś ladny tekst na zaproszenia ślubne? Jakies jedno proste, ale mocna zdanie? Jelsi tak to napiszcie. Szukam poki co w necie, ale bezowocnie.

Nie wiem czy Ci sie spodoba ale ja mam na zaproszeniu tak: ,,Kochac i byc kochanym to tak jakby z obu stron grzało nas słońce\" Dr Davis Viscott

Gość Boriana
ładny Twoj cytat. Dziękuję!

Gość dorotka.stokrotka
My mamy takie, ale dosc długie są: \'Sypnij spod rzęs gwiazdami, bo bez księżyca Twej twarzy ciemne są moje noce, mimo tych wszystkich gwiazd.\' i drugi: \"Ty i ja spośród tysięcy Mocno trzymamy się za ręce. Niezwykły dzień, doniosła chwila I szept nieśmiały : miły... miła.... Odtąd już razem zawsze i wszędzie Tak miało być i tak niech będzie.\"

Znalazłam jeszcze kilka ładnych moim skromnym zdaniem:) Szczęciem jest poślubić swego najlepszego przyjaciela.(Peggy Welch) Jedno jest tylko w życiu szczęciekochać i być kochanym ...(G. Sand) Są dwa serca ich ciągłe, nieustanne bicie zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzy życie, łańcuch który nas wiąże, los nie skruszy zmianą, będą bić zawsze razem, albo bić przestaną. (Byron) Miłość zaczyna się wtedy, kiedy szczęście drugiej osoby jest ważniejsze niż Twoje. (J. W. von Goethe) Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. (O\' Cangaceiro ) Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. (V. de Lima Barreto) Kropla Miłości znaczy więcej niż ocean rozumu (Blaise Pascal)

My na zaproszeniach będziemy mieć: Ona: I ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i żonkile na wiosnę? On: I poranki i deszcz i wiosnę- - ślubuję.

a może zwyczajnie \" miłość cierpliwa jest, łaskawa jest, miłość nie zazdrości...wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję , wszystko przetrzyma...tak więc trwają: wiara, nadzieja, miłość - te trzy. Z nich zaś największa jest miłość\"

ja nie mam zadnego cytatu na zaproszeniach...zaden cytat nie odda tego co czujemy i co jest w naszych sercach:)

Gość ajajajaja
Amor Vincit Omnia czyli milosc wszystko zwyciezy

Gość ajajajaja
oczywiscie na zaproszeniu tylko po lacinie :)