Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem już co robić

Strasznie suche dłonie,żaden krem nie pomaga

Polecane posty

Gość pseudonimek
nanjii super! A co to za akcja? Ja tez chcę darmowe kosmetyki! :D

Gość nanjii
Niestety akcja ta trwała tylko moment, miałam szczęście że w porę podesłała mi ją kumpela, trzeba było tylko wypełnić ankietę i 'zakwalifikować' się do otrzymania kosmetyków. Może jeszcze kiedyś ją powtórzą, nie mam pojęcia ;)

Gość Dodońcia
Mój mąż pracuje fizycznie i miał bardzo przesuszone dłonie, skóra stawała się aż taka biała. podsuwałam mu różne moje kremy, ale nie za bardzo pomagały. Kupiłam w aptece krem do rąk Decubal nawilżający i chyba zmiękczający za poleceniem mojej koleżanki. Już po kilku smarowaniach powiedział ze krem jest dobry. Skóra go już nie piekła. po kilku dniach miał naprawdę ładne dłonie. zaczęłam mu go podkradać. krem jest bezzapachowy, bardzo wydajny - wystarczy odrobinka, ma kolor i konsystencje taką jak maść ale szybko się wchłania. Myślę, że ten krem może Ci pomóc. Nie kosztuje majątku, także warto zainwestować.

Gość kachaK
W takim przypadku może być pomocne naturalne masło shea, najlepiej bez dodatków. Bardzo dobry jest też krem do rąk z dodatkiem miodu Manuka działa nawilżająco i leczniczo. Dzięki niemu moje zmasakrowane dłonie doprowadziłam do porządku. Ale przede wszystkim to należy znaleźć przyczynę problemu, bo najpewniej to efekt reakcji alergicznej.

Gość spaaaaammmm
Zaraz mnie szlag trafi od tego spamu :/

Gość avene- najlepszy
uważam ,że najlepszy avene - nie jest najtańszty ale POLECAM do problemowej skóry, jak raz się użyję -cudny po prostu, bywa w promocjach.

Gość avene- najlepszy
uważam ,że najlepszy avene - nie jest najtańszty ale POLECAM do problemowej skóry, jak raz się użyję -cudny po prostu, bywa w promocjach.

Gość rastatut
nie wiem czy nie lepszy decubal jednak ... ;)

Gość Farmona najlepsza
Najlepsze do dłoni i stóp wg mnie ma firma Farmona, w dodatku w przystepnych cenach, w wielu drogeriach. Dodatkowo mozna sobie zrobic w salonie kosmetycznym zabieg na dłonie EKSTREMALNIE NAWILŻAJĄCY, z lilią i bzem - polecam.

Gość madzia32
polecam znakomity krem do rąk oraz do stóp z masłem Shea firmy L'Occitane - na pewno pomoże, dodatkowo w tym roku w dniach 20-26 maja marka L'occitane organizuje event w galerii mokotów podczas którego, każdy kto zapisze się w sklepie L'Occitane do Prowansalskiego Klubu Piękna - otrzyma krem do rąk!wtedy również możecie podotykać i powąchać ich kosmetyki - więcej informacji znajdziecie na stronie balonemdoprowansji.pl/

Gość lu_izza
moim najnowszym odkryciem jest krem do rąk z masłem Shea firmy L'occitane - szybko się wchłania, doskonale nawilża i bosko pachnie, niech was cena nie przeraża krem starcza na bardzo długo, jest wydajny i tubka jest duża 150 ml. A w dniach 20-26 maja organizują w Galerii Mokotów event, podczas którego, każdy kto zapisze się w sklepie L'Occitane do Prowansalskiego Klubu Piękna - otrzyma krem do rąk z masła Shea - więcej informacji znajdziecie na stronie http://balonemdoprowansji.pl/

Gość Natalka9739
A próbowaliście kremu z olejkiem z wiesiołka i nagietka GAL? :) Jeśli nie to polecam.

Gość Dodońcia
Myj dokładnie dłonie mydłem delikatnym lub pianka, np. Decubal. Czasami przesuszenie powodują rożne choroby. Grzybica może się tak objawiać. Suchością i pękaniem. Dokładnie wycieraj dłonie po myciu i stosuj dermokosmetyki. Uzupełniająco do pianki możesz użyć kremu do rak Decubal. To dermokosmetyk który pielęgnuje i leczy. taka terapia powinna Ci pomóc

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
Kur**a rzygać się chce od tego spamu. Degównal i occsisrane, occsisrane i degównal, i tak do z*****nia! :/

Gość wiki00
Ja mam straszny problem ze skórą dłoni, szczególnie zimą, ale nie tylko. I w moim przypadku świetnie sprawdza się krem Decubal :)

Gość gość
won z tym degównalem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
SRAL spamerko!

Gość gość
wiem, ze to co napisze zabrzmi może dziwnie kto nie ogarnia tych tematów ale... moze sprobuj miodu? Tzn nie zwyklego a tego z manuki tu cos o tym pisze .manukazdrowie.pl/pielegnacja-skory,48.html skoro pomaga na gorsze rzeczy mozna nim tez i dlonie smarowac, tym bardziej ze ja np zmiodu maseczki robie i jest super

Gość gość
kup sobie naturalne nierafinowane masło shea a nie zadne kremy z apteki z jakimis chemicznymi dodatkami itd itp. Naturalne produkty sa najlepsze. Ja od ok roku nie uzywam juz zadnych kremów, toników czy balsamow z sklepów i drogerii tylko wlasnie naturalne hydrolaty, masło shea nierafinowane, oleje arganowe, z dzikiej rózy itd itp i mam o wiele lepsza cere teraz kiedy mam 26 lat niz jak bylam mlodsza

Gość gość
kremy drogeryjne przesuszają bo zawierają alkohol i parafinę\ potrzebna maść z mocznikiem i wzbogacenie diety w zdrowe tłuszcze

Gość gość
Kup sobie za 6zł krem sorai specjalny dla suchych i podraznionych rąk z zielona oliwa i wit. B3. Smaruj ręce tak często jak to możliwe, a na noc nakladaj grubą warstwę i zakładaj do spania bawelniane rekawiczki. Powinno pomóc, bo ten krem plus patent z rekawiczkami ocalily moje dlonie zimą :)

Gość gość
Nawet krem do stóp Gehwol moze byc do rąk. Wazne zeby zawierał mocznik.

Gość gość
Polecam krem z nagietka z wiesiołka z firmy Gal.

Gość gość
Tez mialam suche dlonie, ale od jakiegoś czasu chodzę do salonu kosmetycznego na zabieg "ekstremalnie wygładzający z lilią i bzem". Na początku moczę w dłonie w cieplej wodzie z dodatkiem perełek zmiękczających, potem jest specjalny piling. Na koniec jest nakładana maska, zakładam foliowe rękawiczki, chowam dlonie w ciepły kocyk i czekam 15 minut. Po zdjęciu rękawiczek moje dłonie są idealnie gładkie. Na codzień używam krem do rąk, który poleciła mi kosmetolożka.

Gość karolina2300
stosuje juz od poprzedniego sezonu zimowego krem nawilzajacy z lejem z wiesiolka z marki gal i jest na razie najlepszym kremem wsrod innych do rak.

Gość Jchdbchdncjmcd
Mialam problem z sucha skora,az czasem pekala.i doszlam do wniosku,ze na to ma wplyw ilosc plynow wypijanych.Trzeba sie nawilzac od srodka.

Gość gość
nie myje rąk żadnym mydłem a olejkiem do kąpieli Decubal zawiera wiele składników, które nawilżają i zmiękczają. Składa się między innymi z rumianku a po umyciu nim skóra rąk jest nawilżona.

Gość gość
Dokładnie, bardzo lubię kosmetyki Decubala- są bardzo dobre, a skóra po nich oddycha :)

Gość gość
Jak krem do rąk nie zawiera mocznika (inci: urea) to nie nawilża.