Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem już co robić

Strasznie suche dłonie,żaden krem nie pomaga

Polecane posty

Gość gość
ja najbardziej lubie krem do rąk marki Decubal. Idealny na każdą porę roku. Zwłaszcza niezawodny w chłodne dni, kiedy skóra narażona jest z każdej strony na pęknięcia. Myślę, że moje dłonie wraz z Decubalem szykują się na zimę :)

Gość gość
DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o! DEG***AL pierd0;lona spamerska k***o!

Gość gość
DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEG***AL pierd0;lona spamerska kvrvo! v

Gość gość
DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! v

Gość gość
Oj jo joj !!! widać że dziecku coś rodzice zabronili i się zdenerwowało ! nie przejmuj się - następna wizyta u psychiatry już w krótce CIERPLIWOSCI ,, CIERPLIWOŚCI ,, CIERPLIWOŚCI !!!!!!

Gość gość
DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo! DEGoooWNAL pierd0;lona spamerska kvrvo!

Gość gość
Mogą ci pomoc specjalne zabiegi na dlonie w salonach kosmetycznych. Jak ma czasto lubię sobie zrobic np.3 takie zabiegi co tydzień jeden, koszt około 30-40 zł, zalezy gdzie. Na codzien uzywam kremy do rąk z arniką yves rocher albo krem z serii riche, też z YR, czasem na noc smaruję dlonie olejem arganowym.

Gość gość
ja już zakupiłam krem do rąk Decubal jest niedrogi i wydajny rok temu na zimę również go zakupiłam i miałam przez zimę gładkie ręce.

Gość belka7
Krem ziołowy do rąk z HB dobrze się sprawdza. Miałam wielki problem z suchymi dłońmi- miałam wrażenie, że próbowałam wszystkiego. Ten krem mi pomógł. Skóra jest w końcu delikatna i gładka.

Gość gość
pic dwie lyzki oleju lnianego i dwie lyzki soku z cytryny codziennie.

Gość gość
bardzo dobry jest vicks serio serio

Gość gość
Po pierwsze stosuj emolienty, kremy drogeryjne nie pomoga na bardzo sucha skore, najtanszy jest mediderm do rak 100ml ok5zl, jak na emolient prawie darmo,poza tym lykaj tran,olej z wiesiolka, nnkt dobrze robia skorze, i po trzecie staraj sie dlugo nie moczyc w wodzie, zadne dlugie kapiele, tylko krotki prysznic, woda wysusza!

Gość gość
Swietne są rękawiczki firmy Filorga do zakładania na wieczór na pół godziny. Nosi się je przez 10 dni, dłonie są po nich jak nowe :)

Mi na suche dłonie pomaga olejek arganowy, robię sobie nim takie zabiegi że nakładam na noc i wkładam rękawiczki, a rano mam gładkie dłonie :) Oprócz tego dobre są kremy Happy End z Bielendy, ja mam nawilżający i sprawdza sie swietnie

Gość gość
Przestań do uja pana spamować tą sraajendą! :O

Gość gość
dziewczyny żadne kremy wam nie pomoga, ja kupiłam chyba wszystkie dostepne na rynku i efekty były znikome, dopiero mezoterapia mi pomogła, byłam juz 2 razy i w końcu widze efekty, ja robiłam w klinice Amaryllis

Gość DavidTheCook
Spróbuj Hand Care Flosleka, na moją beznadziejnie suchą i alergiczną skórę pomógł.

u mnie sprawdza się tylko krem z mocznikiem, ale trzeba patrzeć ile % jest tego mocznika, ja mam teraz od bielendy z 10% mocznikiem do tego masło shea i wit e. comfort krem zmiękczający szorstą skórę dłoni i stóp. jest dobry i szybko się wchłania.

Gość membronik
Krem do rąk HB - kwestia systematyczności stosowania, dłonei powinny się zrobić delilatniejsze, skóra będzie inna, zdrowsza i ładniejsza. Wiem, że nie każdy pomaga, ale ten jest naturalny, ziołowy, a efekty jego stosowania są rzeczywiście widoczne.

Gość gość
Nasmarować grubo dłonie maścią z witaminą A (z apteki) i założyć bawełniane rękawiczki na noc. Ważna jest systematyczność - po około tygodniu powinna być zauważalna poprawa. Mi w każdym razie pomogło.

Gość gość
Zdrowy wygląd buduje się od środka. Musisz pić dużo wody i odpowiednio zbilansować dietę, najlepiej bogatą w kwasy tłuszczowe omega 3 i 6. A co do pielęgnacji dłoni, to kremy są ważne. Ja używam kremu z mocznikiem linourea, dostępny waptekach bez recepty. Dobrze nawilża :)

Gość Ambrosia777
Na mnie bardzo dobrze podziałał krem Hand Care od Floslek.

Gość gość
Wyżej ktoś pisał o kremie linourea, jest dobry ale na bardzą suchą skórę lepiej użyć kremów z lanoliną (cholesterolem). Też miałam taki problem. Skóra na dłoniach pękała i piekła, ale pomógł mi krem linocholesterol :)

Gość Ezitia
A może spróbuj maski delikatnie złuszczającej? Ja kupiłam sobie niedawno taką w Douglasie - https://www.douglas.pl/douglas/search.html?query=epiltouch&searchType=search&init=true&search.x=0&search.y=0 fajnie się sprawdziła, bo mam po niej tak gładkie i delikatne dłonie, jak nigdy wcześniej. Dlatego już sobie zaprogramowałam, że maska Epiltouch będzie się u mnie pojawiać regularnie:)

Gość gość
Spróbuj Hydro&Dry Control Efektimy, pomoże.

Gość gość
Spróbuj z jakimś porządnym, naturalnym kosmetykiem. Np. KREM ZIOŁOWY DO RĄK HB robi sporą różnicę. U mnie akurat znacząca poprawa przyszła dosyć szybko, po kilku dniach systematycznego stosowania dłonie naprawdę miały cały czas normalną, jądrną skórę, a jednak niczego wielkiego nie robiłam.

Gość Lestira
To fakt, że dobry krem do rąk jest mega ważną sprawą, ale żeby dobrze wchłaniały się składniki odżywcze, warto też pamiętać o złuszczaniu naskórka. U mnie genialnie sprawdzają się rękawiczki, a właściwie maska w formie rękawiczek Epiltouch http://byolie.com/pl/ bardzo wygodne w użyciu. I po tej maseczce moje dłonie są naprawdę delikatne i przyjemne w dotyku.