Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sisi21ab

ciąża,zapłodnienie

Polecane posty

Gość Sisi21ab

Witam Was mam pytanie,współżyłam z chłopakiem podczas okresu,aczkolwiek nie skończył we mnie... jaka jest możliwość ciąży?

Gość saleminka8
jak masz cykl 21 dni to jest możliwość, jak więcej to znikome szanse :)

Gość ela90
jesli bez zabezpieczen to mozezs zajsc w ciaze i wcale bym sie nie zdziwila. To bujdy ze w czasie city nie mozna wpasc. Lepiej kupcie zabezpieczenie bo zle to sie skonczy! O i jescze jedno, seks przeerywany nie daje nawet 1proc ze nie zajdziesz w ciaze jednym slowem to nijaka metoda tak samo jakbys sie nie zabezpieczala

Gość no name baby
wg mne na 50% jestes w ciazy

Gość jojojoojojojooo
moja szwagierka zaszła w ciąze 3 dni przed okresem - pasuje jej dzień kochania się i lekarz określił date na wtedy.. i jak tu wierzyć w niepłodne??

jojojojo to nie kwestia wiary tylko obserwacjiJak się nie obserwujesz to każdy dzień może być płodnymszwagierka nie zaszła 3 dni przed okresem - tylko jej się wydawało, że okres nadejdzie za 3 dni ;) Faza przedowulacyjna jest ruchoma. To znaczy, że owulacja może się przesunąć a wraz z przesunięciem jej - zmienia się data wystąpienia miesiączki. Czyli np jak owulacja wystąpi 10 dni później, niż "zazwyczaj" to i miesiączka nadejdzie 10 dni później - niż zazwyczaj (faza od owulacji do miesiączki jest stała). Jeśli kobieta się nie obserwuje (śluz + temperatura) to nie może wiedzieć o przesunięciu. W ten sposób bardzo łatwo wpaść.Dni płodnych się nie wylicza - je się określa na podstawie codziennych obserwacji.