Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to zależy..._

Czy są tu jakieś mamy które WOGÓLE nie używaly niekapka??

Polecane posty

Gość to zależy..._

Ja postanowiłam nie dawać, córka ma 13 miesięcy. Przy naszej pomocy pije też z kubeczka. Na spacery kupię ten ze słomką. Dobrze robię?

Gość lepiej miec braki w znajomosci
Ja W OGÓLE nie uzywalam niekapka. Pije ze zwyklego kubeczka....czasem z filizanki:P:D

Gość eeeeeeeeeeee
a do tej pory z czego piła?z butli?Myślę,że 13 miesięczne może pic na spacerze z bidonika a w domu z kubka zwykłego z pomocą.Moje dziecko piło z niekapka ale miało 6 mcy a nie 13:)

Gość to zależy..._
Do tej pory tylko butla i koncze karmić piersią. Dużo czytałam i wyszło na to, że niekapek powoduje wady zgryzu. Koleżanka wychowała jedno na niekapku drugie na butli i tylko to potwierdziła.

Gość eeeeeeeeeeee
dla mnie 13 miesięczne z butlą to jest dopiero porażka.Nie wiem jak to twoja koleżanka zrobiła ,chyba jej dziecko trzymało w buzi pół dnia ten niekapek i wszędzie z nim łaziło.Bo jeśli normalnie dziecko sie napije i odstawi to nie wiem w jaki sposób może mu się zgryz skrzywić:o

my nie uzywamy, od razu z kubka ucze, a niekapek u córki tez sie nie sprawdzil bo wlasnie z niekapkiem chodzila jak z butla i rozlewala, a kubek jest otawrty i dla niej bylo to logiczne ze z tym trzeba uwazac. nawet ostatnio mówi sie ze neikapki są niezdrowe