Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta_24

okres sie spóźnia

Polecane posty

Gość Aneta_24

Czy jak okres się spóźnia (przy wykluczeniu ciąży) to cały czas ma się podwyższoną temperaturę? Bo mi się spóznia juz ponad tydzień i od conajmniej trzech tygodni mam 37,2 (mierzone rano w pochwie) ???? Nie jestem przeziębiona i dobrze się czuję.

Gość Aneta_24
czemu mi nikt nigdy nie odpowiada :(

Gość lolxx
jak by wykluczyc ciaze to nie mam pojecia niestety co to moze byc, tylko ciaza mi przychodzi do glowy,

Gość Aneta_24
robiłam dwa testy ciążowe, w tym jeden rano 7 dni po spodziewanej miesiączce i wyszedł negatywnie, wiec nie ma mowy o ciąży.

Gość lolxx
jak nie bedziesz jeszcze miala przez pare dni to moze do lekarza idz, a zawsze mialas regularnie?

Gość wezwijcie lekarza
test może się mylic...........

Gość sratatatatatatattatatata
przyczyna opóznienia miesączki może być rózna np stres czy cos..mi się też spóźniała 5 dni ale przyszła jeśli nie dostanisz w ciągu tygodnia to idz do lekarza tak jak juz mówili test może sie mylic:]]

Gość Aneta_24
dzieki za odpowiedzi :) Okres zawsze mialam regularnie, tak co 27-28 dni. Czasem przy jakimś wiekszym stresie to moze mialam dzien szybciej ale nigdy nie później.Do ginekologa jestem umówiona na koniec kwietnia bo to był najbliższy termin. Teraz nie mialam jakichs stresów, ani nie brałam antybiotyków ani nic. Nie wiem o co chodzi....Test mysle ze wykazalby ciąze tymbardziej ze robialam go az 7 dni po terminie spodziewanego okresu. Wczesniejszy test robilam po 4 dniach ale w południe, wiec nie z porannego moczu i mógł sie mylic ale ten drugi to juz na pewno nie. Ta podwyzszona temperatura mnie tylko zastanawia.

Gość mcmer
To kwietnia to ja bym "zwariowała" zrób test w laboratorium z krwi i po sprawie bo podwyższona uczynniająca się temperatura i to przez kilka dni brak okresu moim zdaniem = się ciąża a testy mogły sie mylić a jak nie to jakieś potworne zapalenia

Śmignąć do lekarzaPodwyższona temperatura powyżej 18 dni świadczy o tym, że cos się w organizmie dzieje. Może być torbiel ale może być nic związanego z układem rozrodczym -przy stanach zapalnych organizmu (np wyrostek) też tak się może dziać.

Gość Aneta_24
dziekuje ja sie własnie obawiam ze to moze byc torbiel...ale nic mnie nie boli czuje sie bardzo dobrze....i nawet nie mam objawow jak przed okresem....nic a nic. Trza chyba bedzie isc do prywatnego ginekologa i wyjasnic sprawe bo bez kitu sie martwie. Jeszcze raz dzieki.

Idź do lekarza koniecznie.Ja miałam też kiedyś tak,że okres spóźniał mi się 14 dni.Poszłam do lekarza dostałam na wywołanie, ale niestety Pani nie zbadała mnie,tzn,nie zrobiła usg i okazało się po 3 miesiącach,że mam ropień na jajniku wielkości pomarańczy!Miesiąc leżałam w szpitalu, teraz chodzę do ginekologa prywatnie, do tego,który mnie z tego wyciągnął, przy każdym badaniu mam usg, i myślę,że 100 zł na 3 miesiące to warto wydać za pewność,że wszystko jest ok.pozdr.Aha i też mnie nic nie bolało, dopiero na końcu ból był taki,że po ścianach mogłam chodzić.:(:(:(Nawet ketonal forte nie pomagał:(

Gość Aneta_24
no i dostałam okres....ale temperatura nie spadła...a powinna prawda? Kurde

Gość saleminka8
Aneta_24 poszłabym do lekarza bo podwyższona temperatura=faza lutealna(progesteron) jakby ktoś nie wiedział faza lutealna to ta po owulacji i trwa do okresu. W dniu gdy dostawałam okres miałam już obniżoną temperaturkę Zobacz czy jutro spadnie,jak nie to skonsultuj to z innym lekarze,bo kwiecień to trochę daleki terminek ;) powiedz mu o tmperaturze

Ja mam tak, że mam podwyższoną temperaturę dopóki okres mi się nie skończy, więc to chyba może tak byc, bo mam tak zawsze.

Gość nika76
mi się spóźniał okres 8dni i temperaturę miałam podwyższoną, testy ciążowe wykluczyły ciążę...ja zresztą też bo kochałam się w dni niepłodne i z zabezpieczeniem,bardzo się martwiłam, bo gdzieś przeczytałam że podwyższona temperatura po terminie miesiączki to 100%ciąża, więc zrobiłam 3 testy różnych firm, w odstępie1-2dni każdy.miałam ból brzucha, dziwny jakiś itp objawy takie jak przed miesiączką miałam już od ok26dc a miesiączki brak....temperatura mi się obniżyła i w ten sam dzień dostałam okres.

Gość LINKAola
mi się okres opóźnił 12dni, nie wiem dlaczego, zawsze miałam regularne 28-29dc, temperatury nie mierzę ale zawsze w środku cyklu bardzo bolą mnie jajniki= przeczytałam,że to normalny objaw owulacji...A W TYM MIESIĄCU MNIE NIE BOLAŁY JAJNIKI, (:) więc chyba owulacji nie mialam, pytam was dziewczyny czy brak owulacji mógł spowodować opóźnienie miesiączki?? (:) ODPOWIE MI KTOŚ?

Gość koko2202
ja slyszalam ze jak boli jajnik to sie jajeczkuje.. czyli no owulacja..