Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Forest Gump

Czy moge stosowac peeling kaowy w ciąży??

Polecane posty

Jestem w 24 tc i od początku ciąży nawet kawy jednej nie wypiłam bo nie chciałam, nie to, żebym ześwirowała :) mam jakieś grzeszki typu słodycze czy czasem fast foody, ale jak w temacie, czy kofeina z tych fusów przechodzi przez skórę do łożyska? Mówię o takim domowym peelingu kawowym. Proszę o pomoc w udzieleniu odpowiedzi.

Gość peeling KAŁOWY
no comment...

Gość slepaczka
sama nie wiem jak z ta depilacją. ja tam depiluje woskiem sobie sama, ale niedokładnie bo cięzko mi juz zajrzec co mam między nogami. natomiast cukierki, wafelki ,frytki a owszem nie często ale sobie nie odmawiam. Wszystko w małych ilościach to mozna przeciez.

Ja bym robiła. Na pewno nie jest to bardziej szkodliwe niż np. kremy na rozstępy. Przynajmniej naturalne, a nie sama chemia :) A daj przepis na ten peeling, może też sobie zrobię.

Przepis na peeling kawowy to wsypac 2 łyzeszki to oliwy z oliwek lub jakiegoś balsamu dodac 3 łyżeczki cukru i już. A co stosowania go w ciąży to ja bym nie polecała, ponieważ kofeina ma dzialanie pobudzające, pobudza krążenie i nawet taki masaż peelingiem nie jest wskazany w ciąży:) Nożesz zrobić go samym cuukrem i już :)

jeżeli na kosmetyku nie jest napisane że moga go stosować kobiety w ciąży to raczej nie

Ja się uczę na kosmetyczkę i nam mówiono ,że wszelkie zabiegi pobudzające mikrokrążenie, przemiane materi, rozgrzewające w ciąży są niewskazane. Możesz za to wyjkonywać zabiegi rozlużniające i odprężające :)