Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ever-after

Fotografia ślubna

Polecane posty

Gość ever-after

Nie macie jeszcze fotografa?? Szukacie kogoś kto zrobi wam wyjątkowe i nietuzinkowe zdjęcia?? zapraszamy :-) Jesteśmy parą fotografów, dla ktoryxh fotografia ślubna to nie tylko reportaż. www.ever-after.pl Wolne terminy na 2009!!!!!!!!

Gość ever-after
Ze wzaględu na kłopoty z serwerem poczty wszelkie pytania prosze kirowac na wykrzyknik1@o2.pl lub telefonicznie.

Gość Tiffanii
Ale dno..!!!!! Nie rozumiem tych fotografów..??? Jak można proponować takie zdjęcia....? No możne ja się na fotografii nie znam ale wiem co jest ładne a co brzydkie. Nie dziwię się też tematowi na forum o fotografach pracujących na ,,czarno\" i tych uczciwych którzy zaczęli walczyć o uczciwość w tym zawodzie.

Gość Tiffanii
Skarbówka powinna częściej zaglądać na fora internetowe tak ja zrobiła to tydzień temu wymiatając kilku dorabiających sobie pseudo fotografów.

Gość Miś12
tifani twoja wypowiedź to jest dopiero dno. współczuje braku inteligencji.

Gość ever-after
:-) Nie ma to jak zawistna konkurencja :-)

Gość US
Czy wy nie widzicie ze to portfolio jest zbudowane na modelach i modelkach

Gość US
No bo dlaczego tak mało zdjęć z ceremoni a tak duzo z ustawianego pleneru? A swoja droga to czy rzeczywiscie ONI maja dzialalnośc czy dzialaja na czarno? Trzeba przekazac komu trzebba adres strony

Gość przyszła żona
do tiffany, jeśli się nie znasz na fotografii to się nie wypowiadaj, o gustach się nie dyskutuje. to co dla Ciebie może być ładne dla mnie np może być szkaradne.nie muszą Ci się podobać te zdjecia, nikt Cię też nie zmusza do korzystania z usług tych fotografów. jak zostaniesz espertem w dziedzinie fotografii ślubnej to wróć z krytyką. pozdrawiam.

Gość ever-after
US jak byś był nieco bystrzejszy(a) zauważył byś że strona jest jeszcze w budowie. Brak loga na pierwszej stronie, galeria jest ciągle nie w pełni ukończona..... Legalne działanie... po za działalnościa istnieje cos jeszcze jak umowa o dzieło... umowa zlecenie.... Polecam troszkę poczytac przepisów :-)

Gość przyszła żona
jak czytam te wypociny o us to mi się śmiać chce.....

Gość ever after ania
Konkurencja nie śpi :) Na stronie zawiesiliśmy zarowno zdjęcia pozowane jak i nie pozowane. "Małość" działu ceremonia wynika z faktu, że większość zdjęć trafia jedynie do par i nie jest tu publikowana. Strona znajduje się nadal w budowie, zapraszamy niedługo :).

Gość Miś12
US czy to nie ty się chwaliłeś się w innym wątku że masz żonę w urzędzie skarbowym i że znasz przepisy ? Jakoś słabo je znasz lub wcale. Żeby legalnie komuś zrobić zdjęcia nie trzeba mieć firmy ! Po to jest wymyślona umowa o dzieło ! którą można podpisać z firmą lub z osobą prywatną. Firma musi wystawić pita do rozliczeń a osoba prywatna nie i wszystko jest legalnie więc skończ pieprzyć o braku uczciwości !!! bo sam okłamujesz forumowiczów. ps. w innym wątku pisałeś że sam robiłeś na umowę o dzieło ale zmieniłeś na działalność. Widać że w twoim przypadku punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. oj US krętacz z ciebie.

Gość Jaka umowa..
Miś12 Jaka umowa o dzieło???? Poczytaj przepisy a dopiero pisz człowieku prawdę. Według Ciebie umowa o dzieło jest wymyślona po to aby nie płacić podatków? Obojętnie z kim spisujesz umowę o dzieło to zleceniodawca musi Ci wystawić rachunek i PIT. Najpierw też zleceniodawca musi zalegalizować umowę. Jeśli chodzi o uowe zlecenia to może ja wystawi tylko podmiot gospodarczy. Każdy myśli ze w fiskusie pracują idioci i nie wiedzą jak robi się przekręty. Bardzo dobrze wiedzą a jak nie wiedza to maja się gdzie o tym dowiedzieć. Fiskus to raz a ludzie którzy chcą legalnie pracować i inwestować w siebie to dwa. Następna sprawa jak zaufać osobie robiącej przekręty że nie oszuka też i młodej pary wiedząc że jeśli się nie wywiąże ze zlecenia to nikt tej osobie nie możne nic zrobić? Warto wejść w google i zobaczyć jak wygląda rachunek o dzieło który zleceniodawca musi wystawić zleceniodawcy. UDERZ W STÓŁ......... Żenada aby się tu tak reklamować..

Gość ever-after
Oszuści???? żenada to jest nie znając kogoś tak o kimś mówic.... Jest to wręcz oczernianie i obelga.... szkoda słów....

Gość przyszła żona
poprostu nie mogę czytać tego co wy wypisujecie, kiedy poruszyłam ten temat z księgową w pracy też się uśmiała. żenada. nic dodać nic ująć.

Gość US
Chyba jednak bardzo nie uwaznie czytacie wypowiedzi na forum ;) proponuję poczytać z uwagą. Tego uczyli juz w 1 klasie szkoły podstawowej. Potem się mozecie wypowiadac do woli

Gość ever-after
Zenujące to jest jak ktoś nie potrafi pogodzić się z nowo powstająca konkurencją... Wyzywa ludzi od oszustow itp... To smutne ale cóż poradzić :-) Wypowiedzi ludzi swiadcza o nich samych... Us nie bardzo rozumiem do kogo pijesz z brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem bo jak na razie nie widze żeby ktoś pisał tu nie na temat czy odbiegał od głównego watku.

Zenujące to jest jak ktoś nie potrafi pogodzić się z nowo powstająca konkurencją... dobre:) ever-after te zdjecia sa dalekie od idealu... uwazam,ze dobry fotograf nie boi sie konkurencji

Gość Jaka umowa..
Proponuje samemu się zagłębić w przepisy a potem się odzywać. Nie mi wystawiają rachunek a ja wystawię rachunek za dzieło i zaden pit nie jest wymagany!!! Rozliczam się z wystawionych rachunków. W rocznym zeznaniu podatkowym jest pozycja: POZOSTAŁE ŹRÓDŁA. Tam się wpisuje takie np. formy jak Umowa o dzieło. Jeszcze raz proponuje najpierw się dowiedzieć a potem pluć się na forum. A kretynizmem jest twoje zdanie: ..."Według Ciebie umowa o dzieło jest wymyślona po to aby nie płacić podatków? " Jak tak pojmujesz zasady wykonania pracy o Dzieło toś głupszy niż można sądzić. US, prawda kole ??? poskładałem twoje wypowiedzi.

Gość Miś12
ten post powyżej to mój. odpowiedz na posta JAKA TO UMOWA...

Gość kawka ze śmietanką
:D Ever-after- robicie zdjęcia na pomorzu? skąd jesteście? pozdrawiam:)

Gość Zła Ewa
Brak sluw Zdaje się że ty czegoś nie rozumiesz albo nie umiesz czytać. Nikt nie jest przeciwny konkurencji. Powinny pojawiać się na rynku nowe twarze i konkurować ale uczciwie. Szukałam ogłaszających się tu fotografów w google i na portalach ślubnych ale trudno jest ich znaleźć. Jednak bez problemu pojawiają się na łamach dyskusyjnych for internetowych. Czy wiesz ile kosztuje reklama w internecie?. Czemu ta zła zawistna według Ciebie konkurencja chcąc być uczciwą i ponosząc z tego tytułu spore koszty ma przymykać oczy na OSZUSTÓW. Nie wiem czy reklamujący się tu fotografowie maja działalność gospodarcza czy nie. Wiadomo że jedynie robią sobie reklamę za friko co nie każdemu może się podobać. Druga sprawa to proszę przeczytać regulamin forum zabraniający reklamowania się różnym usługodawcom.

Gość Zła Ewa
Słyszałam o dwóch przypadkach gdzie młode pary zatrudniając ludzi nie mających działalności gospodarczej zostały oszukane. O dziwo była to właścicielka sali weselnej która prowadziła wszystko na lewo i video które przez sześć miesięcy nie dostarczało filmu. To co wreszcie dostali prosiło o pomstę do nieba. Młode pary nawet nie mogły się nigdzie odwołać lub domagać odszkodowania bo same by na tym ucierpiały. Szukając usługodawców w interesie nas przyszłych par młodych jest sprawdzenie legalności działającej firmy. Pisanie o jakiś umowach dzieło nie ma sensu bo jest to niewykonalne. W tym wypadku za wszystkim musi chodzić młoda para i pokażcie mi komu by chciało się to robić.

Gość Do Złej Ewy
wiesz to ciekawe co piszesz ale: Ja podobne historie słyszałem/przeczytałem o całkiem zwykłych fotografach czy kamerzystach z działalnością gospodarczą i dość wysokimi cenami a jednak oszukującymi swych klientów. Nie pisz więc bzdur że tylko Ci co mają działalność są święci a reszta to be. Druga sprawa. Zacznij myśleć czytając. Umowa o dzieło jest normalną formą wykonania pracy dla kogoś z której trzeba się rozliczyć z urzędem skarbowym. Różnica jest taka że się nie płaci np ZUSu przez co jest to bardziej opłacalne dla osób startujących w biznesie. Pieprzenie o tym że inni mają większe nakłady bo mają firmę. Płacą więcej bo się im odkłada na emeryturę na chorobowe ! W Umowie o Dzieło nie ma tych rzeczy a wiec żadnego chorobowego, żadnej emerytury a nawet nie zwiększa się ilość lat przepracowanych. Nakłady na reklamę i na sprzęt są takie same, nikt nie traktuje ulgowo zaczynających, za każde ogłoszenie, projekt strony płaci sie tak samo. Różnica jest taka że są ludzie co czekają aż klient do niego przyjdzie a kiedy nie przychodzi to obwinia wszystkich innych i są tacy co starają sie dotrzeć do klienta. A teraz Zła Ewo przyznaj się jesteś kolegą US ? czy innym niedowartościowanym fotografem bez klientów ?

Gość Grom z...
Co to za pieprzenie z tą umowa o dzieło. Może wypada poczytać przepisy a potem pisać. Najgorsza forma to umowa o dzieło. Wiele ludzi się na umowie przejechało. Wiele też wpadło zasłaniając się nią przed płaceniem podatków. nie wiem jak to jet w fotografii ale wiem jak to się ma w sprawach aranżacji wnętrz. Najlepsza formą to ryczałt i związane z tym małe opłaty. Popieram tych co wałczą o legalność wykonywanego zawodu. W mojej branży przechodziliśmy to piec lat temu i rynek został w miarę uporządkowany. Zdjęcia ever-after trudno nawet nazwać średnimi to jakaś hart rockowa fotografia. Zdjęcia bardzo cięzkie w odbiorze bez jakiego wspólnego mianownika.

Gość ever after ania
w zeszłym roku robiłam zdjęcia ślubne i zapewniam, że nikt się nie skarżył:) wręcz przeciwnie! Sądzę, że konkurencja to coś dobrego ale nie bądźmy psami ogrodnika. Jednym może się nie podobać to co robimy i wtedy do nas nie przyjdą, ale są i tacy, którzy z chęcią skorzystają z naszych usług i tych SERDECZNIE ZAPRASZAMY. I o to przecież chodzi. Każdy powinien znaleźć usługodawcę, który mu odpowiada. A skoro nasz firma dopiero powstaje nie rozumiem skąd te oszczerstwa i pomówienia (czy to nie podlega pod paragraf KK?). Pozdrawiam wieczorową porą:)

Gość Kolego Grom
Jeśli ktoś się tylko zasłania umową o dzieło to nie zrównuj go z kimą kto uczciwie odprowadza to co musi. Ciągle słyszymy że się straszliwie mylimy, kłamiemy itd. no to może dajcie linka do tych przepisów.