Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabeczkaaaaaa

znieczulenie przy porodzie

Polecane posty

Gość zabeczkaaaaaa

mam pytanieczy w panstwowym szpitalu mozna takie znieczulenie dostac bo slyszalam juz od kilku osob ze jest ciezko

agawa - ja mimo, ze pieniądze wciskałam to nie dostałam...

Gość zabeczkaaaaaa
ja juz sie zastanawiam nad prywatnym szpitalem jakos nie jetsem przekonana do panstwowych traktuja tam kobiety jak ..nie powiem co...o znieczuleniu nie ma mowy mimo iz sie cierpi przeciez to chore podejscie!

Gość zabeczkaaaaaa
meaaa dlaczego ci nie dali?

Gość ghvj
przeciez jak masz z co zaplacic to ich zasranym obowiazkeim jest ci znieczulenie dac

nie wiem czemu nie dali. ściemniali, ze nie ma anestezjologa - jak go moze nie byc??? w szpitalu w którym ciągle robią jakies zabiegi??? a jakby nagle trzeba było cesarke robic to by sie znalazł w 3 minuty

Nie prawda, np w Rzeszowie z tego co dziewczyny piszą znieczulenia oficjalnie nie ma, nawet za opłatą. Można jak się ma znajomego lekarza itd. Ale wiem, że można sobie wynająć prywatnego anestezjologa. A niestety w większości szpitali znieczulenie zależy od widzimisię lekarza i położnej, oraz tego czy uznają, że twój ból jest wystarczający by ci pomóc znieczuelniem.

meaaa to wynika chyba z tego, że uważają, że znieczulenie jest twoim wymysłem, natomiast do cc musem. Dlatego do naturalnego porodu nie przyjdzie anestezjolog a do cc tak.

wiecie co w/g mnie chyba lepiej urodzic bez znieczulenia i móc samodzielnie wyleźć z porodówki niż leżeć z cewnikiem bądź kaczuszką no ale w koncu każdy ma wybór i sam decyduje jak chce rodzić:)

Gość zabeczkaaaaaa
o boze:O ja naturalnie nie urodze mam niski prog wytrzymalosci na bol musze znalezc chyba prywatny szpital ..juz sie boje:O:O:O

zabeczkaaaaaa ja myslałam,że moj próg wytrzymałości jest niski i że w najlepszym wypadku padne tam i nie urodzę a okazało sie ze poszło szybko i niezbyt bolesnie:) i gdybym kiedyś przypadkiem miała rodzic to na pewno bez znieczulenia (ale zostaje przy jedynaku)

Gość zabeczkaaaaaa
ja przy okresie mdleje a co dopiero porod:O

A ja byłam durna, że przy możliwości znieczulenia wierzyłam w swoje siły. Niestety nie wspominam tego miło. Nigdy więcej bez znieczulenia. Wolę leżeć z cewnikiem (tym w kręgosłupie), bo taki zwykły w trakcie porodu miałam też założony i nie mieć przynajmniej później problemów ze sobą.

Gość zabeczkaaaaaa
jakich problemow? boze ale teraz mam stracha nie wiem co robic

zabaweczka jak masz sie tak stresowac to znajdz sobie szpital prywatny i nie bedziesz miec problemów. ja mam zamiar rodzic w wodzie ale jak beda jakies przeciwwskazania do tego i nie bede mogła to chce znieczulenie i nie ma zmiłuj wiem ze bulu nie wytrzymam, a bochatera nie mam zamiaru z siebie robic i potem opowiadac jak to w bulach i meczarniach sie zwijałam 20godz.

Gość zabeczkaaaaaa
dokladnie ja tez nie tez wlasnie sie zastanawialam nad porodem w wodzie a za prywatny szpital ile sie palci? ktos sie orientuje

Gość co za masakra
no i dlatego nie bede rodzila w polsce - nie dosc za znieczulenie trzeba placic, za pojedyncza sale trzeba placic, za porod rodzinny trzeba placic, za prywatna polozna trzeba placic i mozliwosc rodzenia w wodzie trzeba slono placic.... ludzie w UK to wszystko jest za darmo - kazde znieczulenie jakie tylko sobie zazyczysz. Chcesz w wodzie - bardzo prosze. Z mezem przy boku nie pa problemu - i za nic nie placisz nawet grosza.... ale Polska zawsze byla 100 lat za murzynami...

Gość zabeczkaaaaaa
to prawda moja kolezanka rodzila w Uk i jest zadowolona ale ja tam nie mieszkam ..a szkoda

najlepiej podzwon albo pojedz zobacz jak wyglada i spytaj o cene , podejrzewam ,ze beda sie różnić ja bede rodzić w uk i tam wszystko jest w państwowym szpitalu gwarantowane wiem ze w pl. w niektórych szpitalach można rodzić też w wodzie raz jest to odpłatnie raz nie i tak samo ze znieczuleniem w niektórych daja w innych twierdza ze wytrzymasz.... musisz sie zorientowac jak jest w twojej okolicy bo przeciez nie bedziesz jechac pół polski do porodu :)

Gość zabeczkaaaaaa
ja przejade nawet cala polsce:D moze ktos napisze i poleci jakis dobry szpital prywatny bede czekac :) 🖐️

Kurcze skąd wy jesteście skoro w waszych szpitalach są takie problemy???????????????????????? jestem z warszawy, w szpitalu bielańskim PAŃSTWOWYM mam lekarza, mam też położną opłaconą i normalne mam za kasę znieczulenie zewnątrz oponowe. rodzę pod koniec sierpnia i wszystko mam już załatwione. włosy dęba stają jak piszecie że nie dają znieczulenia bo....

Magdaaa ale to wszystko powinnaś mieć za darmo. Pewną opiekę lekarza, dobrej położnej, znieczulenie itd. To powinno być w standarcie. Co do porodu nie panikuj i nie stresuj się na zapas, każda to in aczej przeżywa :). Powiedz z jakiego miasta jesteś. Ceny za poród w szpitalu prywatnym od 2000-5000.

nie we wszystkich szpitalach jest refundowane znieczulenie, w moim akurat się płaci, co do lekarza i położnej zawsze jest opieka zapewniona ale ja wolę zapłacić żeby mieć większy komfort psychiczny, bo wiem że mnie nie zostawia nawet na chwilkę. Koszt w Warszawie w prywatnej klinice cesarki 9600 zł klinika damiana -to jako ciekawostka

magda no to piękna cena. Ale ogólnie ja rozumiem o co ci chodzi i dlaczego płacisz, ja pewnie robiłabym tak samo gdybym musiała. Ale powiem ci, że wg. mnie to wszystko powinno być zapewnione, położna która nie odstąpi na krok, lekarz który o wszystko zadba, znieczulenie, godne warunki itd.

wszędzie tak jest, moja koleżanka rodziła w Belgii i też musiała płacić, zresztą tam za wszystko się płaci a potem część oddają w jakimś urzędzie.

Gość zabeczkaaaaaa
ja jetsem z wielkopolski niestety ale z tego co sie orientuje nie ma tu prywatnego poloznictwa:(