Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elkosp

Czy wyjazd do dużego miasta zmieni moją samotność?

Polecane posty

Gość Elkosp

Mieszkam w malym miasteczku (ok 8 tys mieszkanców). Mieszkam u rodziców. Chlopa brak, a lat mam 25. Czuje sie samotnie tutaj. Mam zaledwie dwie kolezanki, z ktorymi się widuje moze co poltora tygodnia bo one maja swoich chlopow. Nie mam z kim jezdzic na wakacje, ani na wycieczki weekendowe, nie mam z kim pojechac do kina itd. Siedze w domu jak ten trup i uzalam sie nad soba. Chce cos zmienic.. Myslicie ze przeprowadzka do duzego miasta może zmienic moja samotnosc? Czy to dobre rozwiazanie? Mam dwie mozliwosci: albo zostac u rodzicow bo maja duzy dom i tutaj mieszkac, albo wynajac jakis pokoj w duzym miescie i tam sie przeprowadzic.. Najgorzej przeraza mnie te wynajmowanie pokoju :/

Gość krisrr
tez mam 25 lat i nigdy nie mialem dziewczyny . Z tym ze nie uzalam sie nad soba . Wole być sam , bo tak łatwiej

wynajmowanie pokoju, szukanie pracy to maly pikus w porownaniu ze zbudowaniem sobie nowego kregu przyjaciol, znajomych. czasami w duzym miescie samotnosc moze jeszcze bardziej pograzyc niz w malym, bo tyle ludzi wokol Ciebie, a Ty i tak jeste wsrod nich sama. ALE: w duzym miescie masz naturalnie bardziej ulatwiony dostep do roznego typu kursow, miejsc spotkac, poszerzania zainteresowan i hobby- co naturalnie wiaze sie z nawiazywaniem kontaktow z nowymi ludzmi. zycze powodzenia 🖐️

Gość Lieoooo
Krisrr glupoty opowiadasz. Zobaczysz jak bedziesz mial wiecej lat i wszytskich znajomych ktorzy sa juz ohajtani i wtedy juz nikt z Toba nie bedzie sie spotykal bo czasu nie bedzie mial. Zobaczysz jak okrutna jest samotnosc.

Gość krisrr
niekoniecznie , dla ciebie moze jest okrutna , ale ja jestem typem pustelnika i nie mam potrzeby byc z kimkolwiek.. Powiem wiecej - jest mi lepiej w towarzystwie swoim niż ludzi .

Gość Lieoooo
Krisrr tak? To jak jedziesz na wakacje to sam? I doplacasz do singlowskich pokojow 30 procent? Bez sensu.. Lepiej byc z kims. Do autorki: jedz do duzego miasta. Na pewno poznasz ludzi roznych,

Gość On.-a
Ja bym zostala bo jak sama mowisz rodzice maja duzy dom. Szukaj faceta przez neta :)

Gość krisrr
Krisrr tak? To jak jedziesz na wakacje to sam? I doplacasz do singlowskich pokojow 30 procent? chyba zartujesz sobie ? Nie jezdze na wakacje .

Gość Torrenowa
Kriss musz byc chory na cos skoro nie lubi towarzystwa innych ludzi. Dziewczyno szkoda zycia marnowac. Przeprowadz sie i poznaj nowych ludzi. I to koniecznie!

Gość krisrr
Kriss musz byc chory na cos skoro nie lubi towarzystwa innych ludzi. moze masz racje.