Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenkaaajestem

czy tylko ja nie umiem sie przyzwyczaic do zycia w polsce po powrocie?

Polecane posty

Gość magdalenkaaajestem

jetsem juz 10mc i za cholere nie umiemtu zyc bylam w UK 5 lat nie dlugo wiem ale tam jest inaczej styl zycia inny w polsce kazdy narzeka pensje niskie o ile sie cos znajdzie sluzba zdrowia fatalna szaro buro i ponuro a zycie takie drogie jak cholera na wszytskim tzreba oszczedzac

Gość to twój problem
a przed 5 laty było niby inaczej? No nie przesadzaj, przecież tu spędziłaś/eś większość swojego życia :)

Gość magdalenkaaajestem
ale zawialo zloscia:P wrocilam bo tu mam rodzine...

Gość magdalenkaaajestem
moze bylo tak samo ale wtedy nie szukalam pracy

Gość effkajhgtuytjhght
jak chcesz dobrej rzyszlosc dlasiebie i dzieci to wracaj

Gość magdalenkaaajestem
nie wiedzialam ze bedzie tak ciezko znalezc prace np poza tym w polsce po studiach zaraz wyjechalam co sie pracodawcom nie podoba zresztapodejscie do pracownika tez pzoostawia wiele do zyczenia:O

Gość effkajhgtuytjhght
a co robilas w uk

Gość magdalenkaaajestem
nic specjalnego pracowalam w fabryce

Wiesz,doskonale Cie rozumie...sama mieszkam od paru lat w Uk i nie wyobrżam sobie powrotu i życia w Polsce którą rządzi banda intelktualnych idiotów.Ta szarosć Polska,te spojrzenia ludzi pograżonych w biedzie i rutynie życia.Mnie to przeraża...wcale nie mówie że tu jest wspaniale ale napewno życie na wyższym standarcie niż w Polsce przy przeciętnych dochodach.

Gość innnaaa
ja bylam 3 lata pracowalam przy zbiorach ale i tak uwazam ze bylo lepiej niz w Pl

Gość 05.07.1985
nie da sie ukryc ze tutaj jest tragicznie ;/

Gość innnaaa
laleczka a co robiesz w UK/ sama jestes czy z rodzina?

Gość effkajhgtuytjhght
no tak ale ie zadbalas zbytnio o nauke, doswiadczeni. nikt nie ma szans na prace bez doswiadczenia...chyba ze jestes zwyklym robolem. zmarnowalas 3 lata z zycia.

Jestem tutaj z synkiem,ma 4 latka i chodzi do szkoły.Ja obecnie szukam pracy i nie powiem że jest łatwo ją znalezc.Ale podjełam decyzje ze wole przeczekać tutaj kryzys bedać na Jobseeker Allowance niż wegetować w Polsce i życ bez perspektyw zapewnienia mojemu dziecku tego co ma tutaj.Za 2 tyg.jade do Polski,odwiedzić rodzine i chce zobaczyć jak w tym momencie wygląda Polska rzeczywistosć,czy jest ten kryzys o którym tak głośno.

Gość magdalenkaaajestem
zmarnowalam??????? nie wydaje mi sie dlaczego zmarnowalam? bo nie chce w polsce zapierdalac za 800zl? wydaje mi sie ze zobaczylam jak powinno wygladac normalne i godne zycie a nie to co w PL wegetacja, monotonia, rutyna

Gość magdalenkaaajestem
mam wyzsze wyksztalcenie

Gość effkajhgtuytjhght
czyli rozmim lalleczko ze pasozytujesz w nie swoim kraju na ludziach ktorzy musieli ciezko zapierdalac zeby takie k... sie utrzymaly. i ja na ciebie jebany pasozycie zapieprzam. a potem wszyscy zdziwieni nagle ze anglicy nie chca u siebie polakow

Gość magdalenkaaajestem
akurat ty zapierdalasz na siebie a nie na nia nie kazdy ma bogata rodzinke ktora sypnie kasa nie kazdy ma dobra prace wiec nie rozumiem po co to ublizanie

Gość effkajhgtuytjhght
zmarnwalas madziu bo po tyc twoic studiach nie zadbalas o swoj dalsy rozwoj...nawet w uk a teraz sie dziwisz ze do pracy cie nikt nie chce. w u tez pracowalas jako zwylky robol.

Gość effkajhgtuytjhght
ZAPIERDALAM NA NIA!!! BO PRZEZ WSZYSTKIE TE LATA DOSTAWALAM CIEZO PO DUPIE EBY DOJSC DO TEGO CO MAM A TAKA PANNA ZYJE Z PODATKOW KTORE JA PLACE...W UK!!!!

Do effkajhgtuytjhght,wypraszam sobie ale na to co teraz tutaj mam musiałam ciężko pracować,pracowałam zawsze legalnie,PLACILAM PODATKI I MAM PRAWO DO POBIERANIA ZASIŁKU (JOBSEEKER ALLOWANCE).Zanim cos napiszesz to sie dowiedz jak wygladają procedury j.w.

Gość magdalenkaaajestem
ie zadbalam o dalszy rozwoj hmmm a ile mozna sie uczyc? poza tym niestety nie stac mnie na dalsza nauke po studiach musialam splacia kredyt studencki dlatego wyjechalam aby szybko zarobic no ale wiadomo polscy pracodawcy chca osoby 25 layt studia 2 jezyki biegle i najlepiej 5 lat dosw:O zalosne a potyem sie dziwia ze nie ma ludzi do pracy bo 2mln polakow zapierdala na zmykawu w uk ale jak ty to napisales/as jako robol tam zarabiamy 5 razy wiecej i stac czlowieka na normalne zycie godne...na zapewnienie rodzinie czegos wiecej a w Pl? co za 800zl mozna? tyle zarabia nauczyciel ang w szkole majac wyzsze wyksztalcenie i znajac biegle jezyk zalosne

Gość lightcamember
autorko ja cie rozumiem, wiem co znaczy UK, i tamto zycie, bylam tam tylko 3 miesiace wakacje i uwazam ze jets 10 razy latwiej tam zyc, utrzymac sie , i prowadzic normalne zycie i mimo to ze bylam tam dosc krottko to zasmakowalam tamtejszego zycia, tu wrociam na studia, jeszcze pracy nie szukam ale wiadomo, ze tu na stanowisku np w biurze dotsniesz duzo mniej kasy niz za prace w warehausie( ja pracowalam w dhl-u) musisz sie z tym poodzic, praca za 800zl na poczatek tez moze byc, njwazniejsze zeby byla wpowiazana z twoim zawodem, zebys zdobywala doswiadczenie ito, z czasem przyjdzie tez lepsza praca:)

Gość dddddd
kazdy ma inny obraz tego jak wyglada zycie w polsce, i inne doswiadczenia ;) u mnie robi sie np. coraz ciekawiej, za to co robie nie musze dostawac kasy - i bez tego mozna robic cos fajnego a $$ wystarcza mi tyle zeby sie u3mac, nie potrzebuje luksusow...

Gość dddddd
tzn potrzebuje, ale jestem pogodzona. poki co :P

Do magdalenkaaajestem...a co masz zamiar teraz zrobić???Masz jakieś możliwosci powrotu do Uk?chcesz tego?

Gość w obronie..........
effka.......itd pracowals za granica? zapierdalalas tak jak niejeden polak ? gdybys miala dzieci i nie miala co im dac jesc inaczej bys kurwa szcekala! wiec nie ublizaj innym pzoa tym gdzie pracujesz? pewnie w biurze co ty wiesz o zapierdalaniu pracy fizycznej opuchnietych nogach bolacym kregoslupie zakwasach takich ze rano druga osoba musi cie podniesc z lozka bo nie wstaniesz wiesz cos na ten temat paniusiu? obys kurwa kiedys zasmakowala tego miodu wtedy moze geba ci sie zamknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ewkacewka
rozumiem Cie doskonale. ja tez pracuje w UKjuz 5 rok i przyjechalam do Polski na urlop. ciezko jestem zdziwiona zmianami jakie zastalam. moi znajomi - jacys obcy, nie moga uwiezyc, ze w UK zyje sie inaczej, ze mozna przezyc i jeszcze zaoszczedzic, nawet podczas kryzysu, ktory tez dotknal UK. moi najblizsi - kochani jak zwykle, wspieraja mnie bo wiedza jak mi ciezko z dala od nich . jestem po studiach jak Ty, w Polsce nie moglam znalezc odpowiedniej pracy. to, co proponowali pracodawcy nie wystarczyloby na oplaty za moje mieszkanie. kocham ten kraj ale nie moge w nim narazie zyc godnie bo nie ma mozliwosci zarobkow takich jak w UK. za dwa tygodnie wracam do UK i nie zaluje. jesli mozesz wroc lepiej do UK. prace na pewno dostaniesz i nie bedziesz ogladala zlotowki dwa razy, zeby ja wydac. pozdrawiam - :)