Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -z-oz

Termin porodu nadszedł, a małe jakby się nie spieszy...

Polecane posty

Gość -z-oz

Co w takim wypadku robię?

Gość poczekasz jeszcze
kilka dni - ok 8 do 10 i jak nic sie nie ruszy to porod bedzie wywolywany oxytocyną.

Gość mój lekarz wypisał mi
skierowanie do szpitala jak byłam 7 dni po terminie. Pojechałam, położyli mnie na patologii, a o północy zaczęły się skurcze. I "już" 23 odziny później urodziłam :)

jeszcze masz czas u nas dopiero tydzien po dacie porodu klada do szpitala u mnie bylo tak ze bylam badana przez polozna i ona mowila ze napewno w ciagu tyg nie urodze, zero postepow czegokolwiek , mialam tez ktg - nic a dwie godziny pozniej...odeszly mi wody i nst dnia urodzilam :) tak samo mialam za 1 porodem, badana przez polozna zawsze slyszalam ze nic sie nie dzieje, ze do porodu tyleeee czasu a zaraz rodzilam ;) wiec badz gotowa :) zycze lekkiego porodu

Gość w dzien terminu odwiedz
ginekologa albo szpital. Po terminie porodu powinnas codziennie chodzić na KTG.

a skąd wiesz ze sie nie spieszy? Ja nic nie czulam. w dzien terminu (ktoregoś tam z 3) pojechalam na ktg i okazalo sie ze wlasnie rodze tylko tego nie czuje :P Nic nadzwyczajnego sie nie dzialo :D

Gość -z-oz
tak się zastanawiam czy w takiej sytuacji mogę udać się np. na izbę przyjęć w celu zbadania np... bo kłaść się jeszcze nie muszę ;)

Gość z-oz-
mamani :D " o oł..." to może powinnam się juz zbierać...

mozesz. najwyzej cie spieprnicza ale ktg zrobic musza jak nie beda chcieli powiedz zre słabo ruchy czujesz :) zawsze l;epiej dmuchac na zimne

Gość poczekasz jeszcze
ja z bolesnymi skurczami chodzilam 18 dni:( codzien czulam sie jakbym miala rodzic ale nic sie nie dzialo, wody nie odeszly zagrozenia dla dziecka nie bylo rozwarcia tez nie wiec lekarz kazal czekac - boże to byly najdluzsze dni w moim życiu bol strach szok masakra !!!!!!!!!!!!!!!! Zeby niebylo to byl moj drugi porod ale duzzzoooo gorszy. W koncu lekarz wyslal mnie do szpitala dostalam kroplowke i po 2 godzinach urodzilam ale te dwie godziny byly okropne, wylam z bolu i doslownie mdlalam bylam wykonczona na tyle ze w trakcie partych skorczow ucieklam pod lozko i wrzeszczalam ze nigdzie nie ide i nie bede rodzic to byla masakra. 1 porod przy tym to pikus:P

zoz ale u mnie to byla 2 ciaza... pierwsza to 14 godzinny porodzik :D:D:D

Gość a ja radzę...
sexik z mężem :) U mnie tez było po terminie, więc przytulanko wieczorem a po poludniu nastepnego dnia do szpitala na poród ;)

Gość -z-oz
nasluchalam sie dzisiaj u fryzjera jak to babki po 5 minut rodzily :D

no bo sam poród (skurcze parte) nie jest zazwyczaj dlugi. za to faza w ktorej robi sie rozwarcie jest nieraz baaaardzo dluga.

Gość taka jedna kwietniówka
wejdz do marcówek 2009 i zobacz co zrobiła pomidorówka a poszło jej pioruńsko

Gość -z-oz
;) nie dziwię się "dzidziusiowi" - jak już się zdecyduje, odwrotu nie będzie

Gość poczekasz jeszcze
tak skurcze parte trwają chwile ja w obu porodach rowno 10 min to ten etap gdzie dzidzius sie wydostaje :D jednak przed tym jak pisze mamani bywają koorewsko bolesne skurcze i trwają dlugo oj dlugo nawet jak trwają godz to tobie sie wydaje ze to wiecznosc :D , Ja dopiero po porodzie zorientowalam sie ze minly 2 godz tylko a dla mnie byla to wiecznosc.