Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszna zolza

Czystość przedmałżeńska ..

Polecane posty

Gość weronisiax
jak ktos tyle wytrzyma to ok...No chyba ze sie bardzo szybko wezmie slub wtedy obejdzie sie bez bolu hahah

Gość 6666666
to przecież nic złego, dlaczego nie akceptujemy ludzi takimi jakimi są, tylko chcecie aby myśleli i byli takimi jak Wy.

Gość ewka84
Myślę że nie warto czekać, chociaż z drugiej strony... :D Można przekonać się czy facet nas kocha i wytrzyma bez sexu czy jest z nami tylko dla sexu... Chociaż z drugiej strony facet może robić skoki w bok, przed ślubem;)

Gość 6666666
po ślubie też może robić skoki w bok nie tylko facet ale kobieta też, czy idziesz z facetem do łóżka tylko dlatego żeby nie robił tych skoków.

pierdlenie jak ktos nie chce wziac slubu, a jest wierzacy, to , co cale zycie ma w celibacie spedzic?

razu pewnego wstałem skoro świt w akademiki o 10 rano i zajrzałem do kumpla w pokoju obok. Posuwał właśnie blondynkę z akademiku , więc się wycofałem dyskretnie. Wieczorem jakiś czort mnie zaniósł na spotkanie oazowe przy kościele św Rocha w Poznaniu. Była właśnie dyskusja czysto akademicka na temat czystości przedmałżeńskiej. Najwięcej głosu zabierała i była zdecydowaną przeciwniczką kontaktów przedmałżeńskich , dziewcze rankiem posuwane. Nie byłbym sobą, gdybym się nie spytał co robiła rankiem w pokoju mojego kolegi. Tak więc , ta czystość, to jedna wielka ściema, a życie swoją drogą. A tak poza tym , trzeba mieć się z czego spowiadać :D:D:D:D

Nie nam to oceniać .Każdy ma prawo żyć według własnych zasad .

Bmblondyn--------------tak , to o czym piszesz to hipokryzja , a tego nie cierpię :(

OJ ,Ladaco ! Pasuje do Ciebie ten nick ;) :)

Gość 6666666
jesteście jak psy które wydostały się z kojca i ganiają z wywieszonym jęzorem za suką która jest akurat w okresie ruji.

6666666-------------------gorszy dzień ? ;)

dla mnie czystość przedmałżeńska, jest równoznaczna z tym, mimo że nie mamy ślubu jesteśmy sobie wierni, a to czy zacznę współżyć z moją przyszłą żoną, z przyzwoleniem kościoła czy bez przyzwolenia, jest najmniej ważne i jest tylko wyłącznie naszą słodką tajemnicą, która innych powinna interesować jeszcze mniej niż zeszłoroczny śnieg.

Bmblondyn--------bardzo ładnie to ujałęś. To jest Twoje rozumienie czystośći ,ale może się zdarzyć ,że ktoś rozumie ją inaczej .Mówię , o tym ,że ma do tego pełne prawo :)

Gość 6666666
wręcz przeciwnie, dzień mam super, wnerwia minie brak akceptacji drugiego człowieka, to Wasz wybór jak chcecie żyć, nie krytykuję za to, że dokonaliście takiego wyboru i wcale nie namawiam do celibatu.

Gość 6666666
nie masz argumentów słownych więc sięgasz po przemoc fizyczną, pozdro

Gość 6666666
wyjaśnij więc dlaczego sex jest lepszy od wstrzęmiężliwości

jedyny powód dla którego warto czekać z seksem to jedynie własne przekonania, uczucie że nadeszła właściwa pora itp itd a nie to co mówią i sugerują inni.. poza tym zdecydowana większość przypadków takiej wstrzemięźliwości w imie jakiejś idei jest totalnie nie szanowana i olewana przez drugą strone która korzysta w tym czasie z życia i młodości:P

Ladaco --------fakt ,zaszyfrowany jesteś:)

Gość 6666666
to było wczoraj w filmie "poranek kojota" wysil się i daj coś z siebie, nie powtarzaj za innymi.

666666666666------------nigdzie nie napisałam,że potępiam lub wyśmiewam wstrzemięźliwość .Wręcz przeciwnie --------zawsze szanuję ludzi , którzy mają jakieś zasady , przekonania i według nich żyją.Nawet jeżeli te przekonania są inne niż moje .