Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama Antosia

Bactrim- jak go podać dziecku???? pomóżcie PROSZĘ

Polecane posty

Moje 21-m dziecko ma od wczoraj przepisany encorton i bactrim. Encorton jakoś udało mi się przemycić w słodkim serku(tabletka), ale nie widzę szansy żeby podać mu Bactrim(w syropie)- jest strasznie gorzki. Moje dziecko pierwszy raz po nim zwymiotowało:( próbowałąm już wszystiego, ale jak tylko poczuje choć odrobinę goryczy, pluje :( i za nic w świecie nie da sobie wlać go do buzi:(na siłę nie ma co bo i tak zwymiotuje:( podawałyście może go swoim dzieciom? jak to robiłyście żeby zakamuflować ten okropny smak??? bardzo proszę o odpowiedzi..martwię się bardzo:(

Gość Szukam i szukam
Idz do lekarza i popros o inne lekarstwo.

zdwoniłam do lekarki..ta mi powiedziała,że "musi go pani jakoś podać" Jak JAKOŚ???:(Przez te podchody moje dziecko traci apetyt na wszystko:( A do tej pory jeszcze jako tako jadło. Teraz jest nieufne i marudzi jaqk cokolwiek próbuję mu dać do buzi:( Spróbuję z bobofrutem, dzieki...Ale nie wiem czy pomoże ,próbowałąm z domowej roboty sokiem truskawkowym,słodkim (w sumie jak bobofrut) ,spróbowalam odrobine i czuc lekką goryczke mimo wszystko:(echhh! ryczec mi sie normalnie chce! jestem zmeczona , zmartwiona i czuje sie kompletnie bezradna:(

Gość Czy jesteś pewna że dziecku
niezbędnie potrzebny jest antybiotyk? Większość zakażeń ma podłoże wirusowe i podawanie antybiotyku i tak nie pomoże.

Gość Szukam i szukam
Ale bactrim to nie jest antybiotyk.

Gość Czy jesteś pewna że dziecku
Bactrim to jest antybiotyk, niestety

Gość przecież była u lekarza
jeżeli sama nie ma wykształcenia medycznego, to komuś musi ufać. Po czym ma poznać, że to wirusówka? No i jak ktoś napisał-Bactrim to nie antybiotyk

chemioterapeutyk-czujesz różnicę?

Gość Szukam i szukam
Bactrim należy do grupy sulfonamidów, nie jest antybiotykiem.

ale to raczej nie pomoże autorce Ja nie mam pomysłu niestety

sulfonamid-oczywiście, mój błąd :-))

to ponoć nie jest antybiotyk... lekarka osluchala synka i stwierdzila,ze "na antybiotyk go jeszcze szkoda" i da mu ten nieszczesny Bactrim synem od pon.do srody mial goraczke-podawalam nurofen i wczoraj juz mu przeszla,ale pojawil sie upierdliwy katar i kaszel,taki gardlowy.Lekarka stwierdzila,ze to zapalenie krtani "moze byc" i przepisala nam encorton,bactrim,zyrtec,flavamed,otrivin,calcium. Wiem,że u takich malych dzieci w 80-90% przyczyna goraczki i tzw. pseudokrupu,czyli podglosniowego zapalenia krtani sa wirusy:( a na nie zaden antybiotyk ani chemioterapeutyk taki jak bactrim nie bedzie dzialal. Musze jednak zaufac lekarzowi..chyba wie co robi prawda? Tylko jak podac to paskudztwo???boze! oszaleje chyba z tych nerwow:(

mój synek nigdy jeszcze nie był chory:( to moje pierwsze dziecko i moze przesadzam,ale chyba mnie rozumiecie..

Gość Szukam i szukam
A strzykawka podawalas ,nie na jezyk tylko na policzek ,wtedy nie czuc tak smaku.Moge cie pocieszyc ,ale eurespal jest gorszy.

podawałam kochana z tej strzykawki od nurofenu.. własnie wtedy mi zwymiotował:(nie wiem co robić:(

Gość Szukam i szukam
My jak syn dostal eurespal podawalismy na sile,nie bylo innej opcji.Maz go trzymal na kolanach a ja wstrzykiwalam.

znalazłąm informacje ,że bactrim mozna podać w zastrzyku,ale 2 razy na dobe kluc dziecko tosz to masakra:(

tez z mezem probowalismy tak zrobic...efekt byl taki ze dziecko krzyczalo w nieboglosy i po odrobinie leku zaksztusilo nam sie,wiec nie chce juz w taki sposob tego robic:(

Gość no nie stety moja
córka tez nie chciała połykać wiec musiałam zamienić na zastrzyki- 3 RAZY DZIENNIE ---- O matko ,płakałam razem z nią ;-(

czy po chorobie Wasze dzieci odzyskaly dawny apetyt? Moje dziecko do tej pory pieknie jadlo..mam nadzieje,ze po chorobie to sie nie zmieni..

:( jesli mnie by to spotkalo tez bym ryczala razem z synkiem:( musze cos wymyslic:(

a czy wtedy przychodzila do Was pielegniarka podawac zastrzyki,czy musieliscie chodzic do przychodni??

moze glupio pytam,ale nie bylam jeszcze nigdy w takiej sytuacj:( poza szczepieniami nigdy nie korzystalam z przychodni. Teraz wezwalam lekarza prywatnie do domu:(

Gość no nie stety moja
potem jednak wpadłam na pomysł ze nie piciem na popicie (bo w tedy cały gorzki smak sie w ustach rozchodzi)tylko suchy chlebek (chlebek ,miękka bułeczka przetrze w buzi ten nie dobry smak w gardziołku )połknęła szybko i do buzi kawałek chlebka (przeżuła tę kromkę w trzy sekundy;-)

Gość no nie stety moja
przychodziły z przychodni pielęgniarki

Gość no nie stety moja
miałam urwanie głowy bo pracowałam od 10 do 18 i to byl początek mojej pracy wiec zwolnienie wziął mój mąż ale powiedział ZE NIE MOŻE PATRZEĆ NA TE IGŁY I SERCE MU PĘKAŁO Z BOLU JAK CÓRKA SIE DARŁA W NIEBO GLOSY trzeba bylo ja trzymac za rece i nogi ,co ja przezylam to koszmar i tak 10 dni

Gość no nie stety moja
od tamtej pory minęło 3 lata a córcia pamięta każdy zastrzyk ,Dzis nie ma ze nie dobre ,łyka bo boi sie zastrzyków