Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vghfhg

wątróbka z cebulką

Polecane posty

Gość vghfhg

już wiem jak zrobić ale mam problem... nie mam smalcu- podobno tylko na smalcu można, a na oleju? mam dobry olej i tak kombinuję.. ale nie chcę spiep rzyć...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ee tammm
ja zawsze robie na oleju i nigdy nie spieprzylam. Tozalezy duzo od samej watrobki, czy jest żylasta czy nie. No i pamietac zeby solic dopiero na koncu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez zawsze na oleju robilam - nigdy na smalcu a sole dopeiro na talerzu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vghfhg
wątróbka drobiowa, właśnie się rozmraża..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adaskost
może byc i na oleju ja tak zawsze robie.....tylko pamietaj żeby nie solic przed smażeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tajbab
i ponacinaj lekko bo blona sie kurczy i strzela podczas smazenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie zawsze jest jak na wojnie kiedy smażę wątróbkę :) strzela tak głośno, że wszyscy domownicy podskakują :P sole na patelni ale pod koniec smażenia, duuuużo majeranku, pieprzu, zalewam wodą i dodaje kostkę rosołową, dusze kilkanaście minut, zaciągam mąką zmieszana z odrobiną wody i pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pewnie wątróbka jest mokra a z połączeniu z tłuszczem strzela :D Dlatego ja przed smażeniem wycieram ją bardzo dokładnie ręcznikiem papierowym :P -gwarancja nie strzelania:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vghfhg
zrobiłam fuj... wszystko śmierdzi wątróbką.. ale czego nie zrobi się dla ukochanego mężczyzny:D podsmazylam,dodalam zeszklona cebulke i dusilam, posole zaraz przed podaniem tylko sie zastanawiam czy zageszczac sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×