Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soflens

Ile godzin dziennie nosicie soczewki?

Polecane posty

Gość soflens

Ja zakładam rano o 6 i po 12 godzinach ściągam. Nieraz przeciąga się to do 14-15h. Noszę soczewki od miesiąca. Pod koniec dnia oczy są czerwone, ale nie zawsze. Noszę blausch&lomb soflens59.

ja mam takie same soczewki i tez praktycznie nosze je caly dzien, w soczewkach chodze juz z 8 lat i dzieki nim moja wada poleciala tylko troszke, niedawno bylam u okulisty ( a nie bylam od 2004 roku) i poprosilam o okulary - tak dla odpoczynku dla oczów.

Gość vodkatini
zawsze powinno sie miec okulary, nie mowil wam o tym okulista? idea jest taka, by czesc dnia nosic soczewki, a chociaz 2-3godziny nosic okulary, by dac oczom odpoczac. jak siedze w domu, nosze okulary, ak wychodze nosze soczewki, wowczas okulary tylko przez godzine-dwie wieczorem (juz w domu).

Gość maga202
Witam, ja noze soczewki od 9 lat. Wypróbowalam juz wiele roznych. Rok temu dopadlo mnie zapalenie rogowki, własnie jako komplikacja po soczewkach dlatego przestrzegam zeby robic sobie przerwy, w domu, wieczorami, w weekendy. Polecam Johnson&Johnson Oyasis. Warto zainwestowac dodatkowe 10 zł na soczewki oddychajace lub nawilzajace daja poczucie komfortu. No i po kilkku latach pzrekonalam sie do zakupow soczewek na allegro od super sprzedawcow - soczewki sa kilkanascie zlotych tansze, sa oryginalne, glowenie sprowadzane z wloch i usa. Pozdrawiam!

Jak zdejmujesz na noc soczewki i masz czerwone oczy zakropl sobie Starazolinem, likwiduje podrażnienia i zaczerwienienia oczu

Gość 7777 666 997 69 01 33
mnie meczy zapalenie spokjowek ;(

Gość majokko
Zapalenie spojowek? To musisz pojsc do okulisty! a propos starazolinu, on tez likwiduje zapalenie spojowek. inne kropelki raczej wybielają tylko. może wypróbuj.

majokko ma rację, dokładnie rzecz biorąc Starazolin obkurcza naczynia krwionośne i dlatego oczy nie są już czerwone