Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrzydełka motyla

Wymiotuje po mleku modyfikowanym - pomocy!

Polecane posty

Gość skrzydełka motyla

Dziecko jest na piersi, ale ma juz 4 miesiące i próbowałam wprowadzic mleko modyfikowane. Po NAN i NAN HA strasznie wymiotowało, po kleiku mleczno-ryzowym też ( Nestle, na bazie Nutrition). Czy próbowac jeszcze z innym mlekiem, czy podejrzewac, że jest uczulone na jakiś składnik mleka? Dodam, że po kleiku ryzowym na wodzie nic mu nie było, ale przecież dziecko potrzebuje wapnia, a nie wody.

Gość madziaczek
moze miec uczulenie na bialko mleka krowiego moj syn tak mial i pil nutramigen w smaku okropne ale typowo dla alergików mozna na poczatku mieszac ze swoim mlekiem zeby troche zmylic dziecko

Gość lasiczka77
Cześć, mam 2 dzieci, wiec troche doświadczenia mam.Dziecko jeszcze z miesiąc trzymaj na piersi a potem zacznij wprowadzać jabłuszko, zupki warzywne itp.Po co wpychasz dziecku modyfikowane mleko?A poza tym co na to pediatra?Pytaj lekarza a nie w necie.Może dziecko czegoś w tym mleku nie toleruje? Poza tym mleko to nie jest najlepszy produkt do zaopatrywania organizmu w wapń.Porozmawiaj z lekarzem opiekującym sie twoim dzieckiem.

moje dziecko tez wymiotowało ciągle po NAN ale kupiłam jej NAN AR to jest takie gestsze mleko przeciwulewaniu sie i juz wszystko bylo ok :)

Gość ty jadzia z pomorza
p[usta z ciebie kobieta i tyle

Gość wsrew3r
moze juz niechce karmic pierscia a co to dojna krowa? tym sie od zwierzat nie bardzo roznimy;))

Gość skrzydełka motyla
Wracam do pracy, dziecka z sobą nie zabiorę, a musi coś jeśc. Tylko, że to nie było ulewanie, ale straszne wymioty, po 2-3 razy.

noo rozumie Cie u mnie tez tAK bylo ze co zjadla to praktycznie zwymiotowala i to z jakies 10-20 min po jedzeniu ... dlatego zaczelam jej kupowac takie mleko

Gość trelemoreleterefere
Mój synek też tak zareagował po 5 m-cach karmienia piersia.. Po prostu dalam mu za duzo modyfikowanego:) Mleko matki jest mniej kaloryczne,mniej "ciezkie" ,nie mozna od razu dac dziecku duzej ilosci modyfikowanego. Trzeba stopniowo, w malych iloscich:) Tez wracalam do pracy..Nie daj sobie wmowic ze dziecko jest uczulone na mleko, bo teraz co drugi pediatra przepisuje nutramigen:) Wystarczy zdrowe podejscie! Moje dziecko ma teraz 2 lata i wszystko jest w porzadku.Wychowal sie na piersi i nan HA a potem nestle junior

juz lepiej nie eksperymentuj bo to wyraznie objawy uczulenia na jakis skladnik. skoro dziecko tego nie toleruje, to nie podawaj! moja miala to samo po kazdym rodzaju mleka modyfikowanego. po prostu zrezygnowalam z wczesniejszego wprowadzenia i od piersi odstawilam dopiero jak miala 17 m-cy i wtedy wprowadzilam krowie. a nie mozesz odciagac pokarmu jak idziesz do pracy?

a lekarz zbada powierzchownie i powie no pani kupi to mleko albo to ( które akurat jest bardziej promowane przez przedstawicela ) a co do potrzymania jeszce miesica na cycu a poitem jabłak i inne to chyba żart i co wcale juz mleka mój ma 1,5 roku i jak sie uprze to nie zje kanapki nakolacje tylko mleko a niby co modyfikowane gorsze od cyca :D znów matka polka sie odezwała

po prostu na czas, kiedy jestes w pracy niech dziecko dostaje albo odciagniety pokarm, albo ewentualnie mozesz zaczac wprowadzac jakas marchewke czy cos zeby w tym czasie nie bylo glodne, a nakarmisz piersia po powrocie z pracy. kiedy dokladnie zaczynasz prace? ile m-cy bedzie mialo wtedy dziecko i jak dlugo bedziesz poza domem? inna opcja to opiekun dziecka przywozi ci malego w trakcie twojej przerwy do nakarmienia - oczywiscie jesli jest to wykonalne. w kazdym razie z mlekiem nie eksperymentuj, bo tutaj ewidentnie widac, ze dziecko go nie toleruje.

Gość ola_blaszczyk
Witam! do Maniurka1: Nigdzie nie umiem znaleźc NAN AR. Gdzie je kupowałaś?? Pozdrawiam :)

Gość skrzydełka motyla
Wracam do pracy od maja, dziecko bedzie miało pół roku, Warszawa tonie w korkach, nikt mi malenstwa nie dowiezie do pracy. Poza tym chcę karmic piersią maksymalnie do 8 miesięcy, np. rano i wieczorem. Nie jestem matką polką, która zamiast poświęcac czas dziecku będzie wisiała z laktatorem u piersi, żeby odciągnąc pokarm, ani nie będę karmic piersią 17 miesięcy. Nie chcę i już. Chcę zjeśc bigosu, popic piwem innym niż bezalkoholowe, a na deser wrzucic czekoladę z wielkimi orzechami. Pół roku to według mnie dobry czas na karmienie piersią.

aaa skoro wszystkiego sobie odmawiasz karmiac piersia, to rozumiem:Dw takim razie szukaj, eksperymentuj, pytaj lekarzy... i dawaj dziecku duzo plynow (woda, sok, herbatka), zeby sie nie odwodnilo po tych wymiotach.

Gość krewetunia
hej dziekuje Ci za ten wpis Skrzydelka Motyla ....dzisiaj przezylam dokaldnie ta sama gehenne ,ktora opisalas! niestety zbieglo sie to rowniez z wirusowka ktora zawladnela moim domem .... wpadlam wiec na "genialny pomysl" karmirnia lyzeczka i po raz pierwszy wprowadzilam po 5 msc mleko modyfikowane.....3h konwulsi zolta ciecza oraz goraczka...warto zawsze w tej sytuacjii skontaktowac sie z pediatra a nie gdybac!(bylam) jest h 24 i od 16 nic sie nie dzieje wiec napisze wiecej jutro ....w kazdej medycznej ksiazce i profesjonalnym poradniku w WLk Brytanii karmienie piersia TYLKO I WYLACZNIE piersia do 6 msc....od 6 msc mozna zaczac wprowadzac inne wynalazki! jesli zycie zmusza do wczesniejszego przerwania.....polecam tracy Hogg baby wisperer

Gość ania bania
Też mam taki problem. Moja mała nie chce ciągnąc piersi. Sama nie wiem czemu. Strasznie się napina i płacze przy piersi :( Udało mi się odciągnąć aż 50 ml i wypiła duszkiem. Myślę że nie chce jej się ssać piersi bo musi się namęczyć. Chcę wprowadzić mleko modyfikowane tylko nie mam pojęcia jakie i w jaki sposób to zrobić. Jak miała 3 msc dałam jej dwa razy mleko mod..... i strasznie wymiotowała. Boję się co teraz będzie :( Koleżanka poleciła mi Nan Ha, ale nie mam pojęcie ile jej dać tego mleka. Od razu mam małej dać ( ma 5 msc) pełną porcję czy stopniowo wprowadzać po troszkę i czekać na objawy. Proszę o pomoc kogoś kompetentnego bo to że mleko matki jest najzdrowsze to już wiem. Podjęłam taką decyzję i koniec.

Gość Agra76
Moja córka ma 14 miesięcy i często jej się zdarza wymiotować nie tyle po mleku co po mleku z kaszą, bo samego mleka do buzi nie wzieła odkąd skończyła 2 i pół miesiąca. Do dzis lekarka srednio się tym interesuje, więc mieszanki mleczne dostaje rzadko a karmię ja serkami, jogutrami. Do dziś nie wiadomo dlaczego bo skazy nie ma i nietolerancji laktozy również. Nie była karmiona nigdy piersią z powodu mojej choroby. Niektóre dzieci nie lubią mleka i co im zrobisz? Można bez niego żyć. Podawaj przetwory mleczne i tyle. Uzupełniaj innymi składnikami bogatymi w wapń.

Gość gość
Mi po nanie corka też wymiotowala , lekarz powiedział że nan zawiera bardzo dużo soi która uczula a inne mleka nie mają tak dużo zmieniłam na bebiko i nic jej już nie było.

Gość gość
nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale na Twoim miejscu poszłabym do pediatry, może coś źle wprowadzasz albo nie trafilas na mleko ktore dziecko toleuje mój syn wymiotował po : enfamil bebilon ha humana pre-nan i jeszcze jakies bebiko ha nie chcial jeść w gre wchodzi tylko nan pro ha ale nie wprowadzaj ha jesli nie ma skazy bialkowej

Gość gość
ja mojego dziecka ze względów zdrowotnych nie mogłam karmić, i dawałam mu mm, niestety dziecko w 2 miesiącu życia uczuliło się na mleko mm, nie tylko to zwykłe ogólnie dostępne , ale także na nutramigen i bebilon pepti - bardzo rzadko jak mi lekarz alergolog powiedział ale się zdarza, nie mogąc karmić piersią ani mm w wieku 4 miesięcy wprowadziłam zupy - z początku proste 2-3 składniowe warzywami, mięsem i kaszami ryżami możesz z powodzeniem zastąpić mleko moje dziecko ma 2 lata - nie je mleka w ogóle, nie uzupełniam wapnia spulementami "chemią" , Mały je tylko warzywa mieso i zboża - badania krwi robimy co pół roku - i lekarz mi mówi że wyniki ma dużo lepsze niż większość dzieci karmionych piersią i mlekiem mm reasumując - wymioty po mm to na 90 % alergia - rozwiązanie karm piersią i wprowadzaj warzywa - jabłka, zboża - kasze ryże - ja dane ryż brązowy bo ma bardzo dużo wapnia , bo ten iały co kupujemy to jest wypukany ze wszystkich minerałów - tylko wprowadzaj 1 składnik w 1 tydzień to pozwoli ci zaobserwować czy na coś jeszcze nie jest uczulony

Gość gość
do mojej przedmówczyni: ja w 4 mcu wprowadzałam po 2-3 rzeczy bo co 3 dzień coś nowego, syn jest uczulony, poszłam do pediatry, zlecił badania krwi z których wyszło że ma alergię pokarmową, tylko oczywiście za wcześnie by wiedzieć na co, na razie miał skazę białkową. Polecam iść do pediatry, ja chodzę bez dziecka często-nie chciał jeść poszłam sama opisałam problem i dopiero z wynikami poszłam na obserwację ;)

Gość gość
ja dokładnie wiem na co jest uczulony - od razu się skapnęłam - jak dziecko nie je nic innego tylko mleko i go wysypuje tak że hej to wiadomo że na mleko - zresztą ja też jestem uczulona na mleko jak i moja siostra mnie i moje dziecko prowadziła lekarka z centrum zdrowia dziecka prywatnie i właśnie ona mi powiedziała że nawet w 3 miesiącu życia można wiedzieć na co jest dziecko uczulone a to za sprawą wprowadzania powoli produktów - 1 tydzień - 1 produkt w ten sposób jesteś w stanie obserwować, do lekarza zawsze chodze z dzieckiem bo lepiej żeby lekarz zobaczył a nie z opisów coś tam sobie wnioskował

moj synek jak mial pare mesiecy, juz odstawiony byl od cycka, zaczal straszne biegunki miec. nie bylo tygodnia bez..codziennie prawie.. :( pupa cala odparzona..zmienialiśmy mleka, najgorzej po nestle, najlepiej po bebiko najzwyklejszym albo gerber...bylam pewna ze cos ma z jelitami, albo inne schorzenia..biedny byl bardzo..ale wiecie kiedy biegunki ustaly? jak mu dalam krowie :P ktoregos razu nie mialam kupionego mm i stwierdzilam ze dam mu rozcienczone zwykle mleko do spania, a jutro kupie mm..i po tej butli zwyklego pierwszy raz od tygodni byla normalna kupka :) nie wrocilam do modyfikowanego juz nigdy.. z tum ze synek mial 9 miesiecy, jadl tez zupki itd. najgorzej u takiego malca co tylko mleczko je..

Ja wg zaleceń lekarza wprowadziłam stałe posiłki w 4 miesiącu.Pierś tylko rano, i wieczorem no i w nocy. w ciągu dnia powolutku kaszka, kleik ryżowy, potem marchewka, jabłko, i tak rozszerzałam dietę. Dałabyś radę tak, bez wprowadzania mm. Ja dałam. Pozdrawiam.