Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qrkaneczka

jak upiec kuraka??

Polecane posty

Gość qrkaneczka

pomózcie bo nie mam pomysłu mam zajebistego kuraka prawie 2kilo i nie wiem jak go upiec. zawsze mi wychodzi taki suchy co mnie wkurwia i juz przestaje smakowac HELP

Gość maturka
Najlepiej z nadzieniem, ale jak za trudno, to: spraw kurczaka, włóż do środka pokrojone w ćwiartki jabłko. Włóż do brytfanny (po posoleniu ew. zastosowaniu przyprawy do kurczaka), wlej mniej niż pół szklanki wody. Piec pod przykryciem 40 min. Potem odkryj i jeszcze z 15.

Gość Ada 2
Może upiecz go na puszce z piwem? Nasmarowanegoporządnie przyprawami (i ciut olejem) kurczaka nadziewasz na puszkę piwa - ale z połową zawartości, żeby nie wykipiało. W trakcie pieczenia piwo będzie parowało i kurczak będzie soczysty. Oczywiście postaw tego kurczaka nadzianego na puszkę na blaszce, wtedy w trakcie pieczenia możesz go podlewać utworzonym sosem. Żeby skórka była chrupiąca podlewaj kuraka w trakcie pieczenia posoloną wodą. Powinien wyjść dobry.

Gość qrkaneczka
nie moge z piwem jestem w ciąży ;) z tym jabłkiem mi się podoba mam chęć na jabłka. na ile stopni piekarnik wlączać termoobieg czy ie? zawsze mam z tym kurwa problem. czytałam gdzieś ze jezeli piecze sie kurczaka na czymś np.butelka,puszka to szybciej sie piecze i równomiernie. nie mam puszki mam butelke ale boje sie że mi pęknie w piekarniku ..pęknie??

Gość qrkaneczka
nie mam rękawa do pieczenia wiem że wtedy jest dobry nie chce mi sie iśc teraz do sklepu i nie mam czasu zresztą. stary głodny dzieciaki głodne trza się spieszyć heeh

Gość maturka
Nie rozumiem, do czego ci do tego kuraka te "kurwy" potrzebne? Zamiast przecinka się nie nadają, a soczystości nie dodadzą, najwyżej opinię sobie psujesz