Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śWIETLICZNKA

CZY POZWALAĆ DZIECIOM BAWIĆ SIĘ W WOJNĘ?

Polecane posty

Gość śWIETLICZNKA

Pracuję w świetlicy szkolnej. Jakiś czas temu chłopcy z klas I-III wpadli na "genialny pomysł" i zaczeli budować z klocków karabiny a następnie bawić się w wojnę. na niby strzelają do siebie, udają że padają na ziemię itp. Kilka razy próbowałam im zmienić zabawę, byli bardzo oburzeni, że nie mogą się bawić w to co chcą i w złości nie chcieli uczestniczyć w zajęciach jakie prowadziłam z pozostałymi dziećmi. Co robić?Schować mam te klocki czy co, a może wykłócać się z tymi dziećmi i zabraniać im kategorycznie zabaw w te niby walki?

Gość olllllllllllka
ale czemu masz nie pozwalać.Od zawsze chłopcy bawili sie w wojnę,Ty tylko zwróc uwagę czy nie pojawia się nadmierna agresja.Dzieicaki tez czesto dawały sobie po dziobie w szkołach i jakoś nikt wtedy nie panikował.Mam 28 lat wiec to niezbyt odległe czasy.

Gość sekscytacja
nie pozwalaj jedynie dziewczynkom, mojej córce świetliczanka pozwoliła i dzisiaj mam córę w wojsku :D a tak bardziej poważnie, nie przesadzaj, zabawa w wojnę to temat stary jak świat, naturalna rzecz. miej ich na oku jedynie.

Gość olllllllllllka
jak byłam dzieckiem kolega przyczynił się do złamania mojej ręki,powiedziałam o tym że to był jego udział całkiem niedawno:) Nie było to z jego strony złośliwe,była to zabawa,zreszta bardzo się lubiliśmy.W obecnych czasach wszystkie takie sytuacje sa nagłaśniane,wtedy nie były.Miałam 5 lat,on 8.Nagłasniać i interweniowaćnależy wtedy kiedy rzeczywiscie widac oznaki znecania się,gwałtownej agresji.

Gość śWIETLICZNKA
Hmmm, dziekuję za opinie. Chyba faktycznie dopóki nie robią sobie krzywdy(a nie robią) to powinnam pozwolić im się bawić.